Ahoj. Všimli jsme si, že máš zapnutý AdBlock. Prosím, pozastav si pro HedvabnaStezka.cz blokování reklamy. Díky tomu můžeme zajistit více zajímavých článků o zemích světa, cestopisy, reportáže. Navíc se snažíme zobrazovat jen reklamy s cestovatelskou tématikou, podporujeme touto cestou i mnohé charitativní projekty a neziskovky. Snad tě nebudou moc rušit. Děkujeme! Redakce HedvabnaStezka.cz
1) místo šalotek je možné použít cibuli, šalotky však mají jemnější chuť
A dáme se do toho:
1) Koriand a římský kmín povaříme asi 10 minut v 1 litru vody, poté scedíme do hrnce, ve kterém budeme vařit rýži. 2) Na ghí osmažíme kešu s rozinkami a odložíme stranou. Ve stejném ghí osmahneme skořicovou kůru a šalotky do změknutí, přidáme česnek, (neuvařenou) rýži a důkladně promícháme a přidáme kešu s rozinkami. 3) Do směsi vlijeme koriandrovo-kmínovou vodu a necháme vařit dokud rýže nezměkne. 4) Podáváme s pačedi.
Doba přípravy:
45 minut
Nejširší nabídku průvodců a map Malajsie (turistických, cyklistických, horolezeckých a jiných) najdete v prodejně a na eshopu KnihyNaHory.cz
1) Smícháme hořčičná semínka s utřeným česnekem, na pánvi rozehřejeme olej a hořčičnou pastu osmahneme spolu se skořicovou kůrou a badyánem. 2) Přidáme šalotky, zázvor, ananas a vaříme dokud ananas nezměkne. 3) Přidáme čili, tamarindovou šťávu, třtinový cukr, cukr a podle chuti dosolíme.
Tipy:
1) pačedi připravujte společně s nasi kembuli, podstatně tím zkrátíte přípravu celého jídla 2) místo tamarindové šťávy je možné použít poloviční množství citrónové šťávy
Famósní ! Oboje ! I fotku mám 🙂