Co potřebujeme: (přibližně pro 6 osob)
– 4 hrníčky proprané rýže
– 2 kusy skořicové kůry
– 10 najemno nasekaných šalotek (nebo 5 cibulí)
– 2 stroužky česneku, utřené
– 5 lžic ghí
– 3 lžíce kešu oříšků
– 2 lžíce rozinek
– 4 lžíce koriandru
– 2 lžíce římského kmínu
– pačedi (recept viz níže na této stránce)
Tipy:
1) místo šalotek je možné použít cibuli, šalotky však mají jemnější chuť
A dáme se do toho:
1) Koriand a římský kmín povaříme asi 10 minut v 1 litru vody, poté scedíme do hrnce, ve kterém budeme vařit rýži.
2) Na ghí osmažíme kešu s rozinkami a odložíme stranou. Ve stejném ghí osmahneme skořicovou kůru a šalotky do změknutí, přidáme česnek, (neuvařenou) rýži a důkladně promícháme a přidáme kešu s rozinkami.
3) Do směsi vlijeme koriandrovo-kmínovou vodu a necháme vařit dokud rýže nezměkne.
4) Podáváme s pačedi.
Doba přípravy:
45 minut
Nejširší nabídku průvodců a map Malajsie (turistických, cyklistických, horolezeckých a jiných) najdete v prodejně a na eshopu KnihyNaHory.cz
Co potřebujeme: (opět pro 6 osob)
– polovina ananasu nakrájeného na kousky (nebo ananasový kompot)
– 5 stroužků česneku
– 1 lžíce (černých) hořčičných semínek
– 1 kus skořicové kůry
– 3 badyány
– 2-3cm čerstvý zázvor, nastrouhaný
– 5 šalotek, nakrájených na tenké plátky
– 1 lžička čili
– 2 lžíce tamarindové šťávy
– 3 lžíce třtinového cukru
– 1 lžíce cukru
– 3 lžíce oleje
A dáme se do toho:
1) Smícháme hořčičná semínka s utřeným česnekem, na pánvi rozehřejeme olej a hořčičnou pastu osmahneme spolu se skořicovou kůrou a badyánem.
2) Přidáme šalotky, zázvor, ananas a vaříme dokud ananas nezměkne.
3) Přidáme čili, tamarindovou šťávu, třtinový cukr, cukr a podle chuti dosolíme.
Tipy:
1) pačedi připravujte společně s nasi kembuli, podstatně tím zkrátíte přípravu celého jídla
2) místo tamarindové šťávy je možné použít poloviční množství citrónové šťávy
Doba přípravy:
25 minut
Dobrou chuť Vám přejí Táňa a David Kučerovi
Famósní ! Oboje ! I fotku mám 🙂
Články v okolí