Co potřebujeme: (pro 2-3 osoby)
– 1 tempeh (přírodní)
– 1 lžíce citrónové šťávy
– 100 g rýžové mouky
– 25 g kukuřičné mouky
– 1 stroužek česneku
– 1 lžička mletého koriandru
– 4 oříšky candle nut
– sůl
– olej
– čerstvý nastrouhaný zázvor (asi 1cm kousek)
– rýže nebo nudle (příloha podle chuti)
Tipy:
1) tempeh jsou fermentované sojové boby, na první pohled připomínající sýr (nejedná se o tofu), u nás se prodávají dva druhy (přírodní, tj. neochucený, a uzený) v asi 200 g baleních tvaru placatého obdélníku
2) oříšky candle nut (u nás se snad ani nedají sehnat) je možné nahradit podobnými oříšky makadamia (ty k sehnání jsou, ale jen zřídka, v takovém případě děláme keripik tempeh bez nich)
A dáme se do toho:
1) Tempeh rozkrojíme podélně na dva plátky, každý z plátků dále nakrájíme na obdélníky asi 3×4 cm.
2) Smícháme rýžovou a kukuřičnou mouku a přidáme vodu. Do vzniklého základu těstíčka vmícháme koriandr, sůl, nastrouhaný zázvor, vylisovaný česnek a citrónovou šťávu.
3) Na pánvi rozpálíme olej, tempeh namočíme do těsta a na oleji smažíme dozlatova.
4) Podáváme s vařenou rýží nebo nudlemi, dozdobíme zeleninou (rajče, paprika apod.)
Doba přípravy:
20-30 minut
Tipy:
1) při smažení by olej neměl být příliš rozehřátý, aby se těsto nepřipálilo a tempeh nezůstal syrový
Dobrou chuť Vám přejí Táňa a David Kučerovi
Nejširší nabídku průvodců a map Singapuru (turistických, cyklistických, horolezeckých a jiných) najdete v prodejně a na eshopu KnihyNaHory.cz