Rozepisovat se o indické kuchyni není věru jednoduché, jelikož by to vydalo na obsáhlou encyklopedii.Na kurzu vás zavedeme do tajů indické kuchyně a poradíme, jak na přípravu typických indických jídel.
V severní Indii jsou pokrmy rozmanitější, hlavně co se masa týče, ale musíme si uvědomit, že hlavním náboženstvím je zde hinduismus, který konzumaci masa zapovídá.
Jídla jsou většinou hodně kořeněná až pálivá, používají se směsi koření, z nichž nejznámější je mix Masala. Připravují se různé druhy kari a zeleninové omáčky Sabji. Základ tvoří malá jídla, podávaná ve formě snacku, jako jsou třeba samosy (taštička plněná zeleninovou směsí) nebo pakory (smažená zelenina obalovaná v cizrnové mouce).
V jižních částech Indie se setkáváme převážně s jídly bezmasými, obohacené o spoustu druhů ovoce a s pálivostí v takové míře, že se Vám po prvním soustu zdá, že druhé již nezvládnete. Mezi nejznámější indické pokrmy patří světoznámá kari, vindaloo či tikka masala, jež se podávají s basmati rýží nebo plackami čapáti.
Kuchař Pavel „Hany“ Hanák vaří v Klubu cestovatelů již pátým rokem. Jeho hlavním koníčkem je cestování po celém světě a snaha pochytit co nejvíce z místní, často domácí, kuchyně.