Ahoj, jsme pár, který by rád v květnu 2015 vyrazil na tři týdny projet západ USA.Konkrétní plán je k diskuzi, ale mělo by se jednat především o národní parky + významná města. Cestovatelské zkušenosti máme, angličtinu ovládáme. Hledáme podobně zaměřenou dvojici (nejlépe také pár).Díky.
Ahoj Michale,
v kvetnu uz je celkem chladno, kdyby jste popremysleli o datumu okolo konce dubna tak se ozvy:0 T&D tr***@se****.cz
V květnu UŽ chladno? V dubnu tepleji…??
V květnu chladno na západě USA? V květnu se v té době už začneš smažit pomalu. Začínají vedra. A zrovna v květnu jsem byla na jihu Kalifornie a bylo 33 stupňů v té době skoro celý týden. Dál od pobřeží ještě tepleji. Arizona už vedra normálně v té době a nepřestane to až do podzimu. Květen je nejlepší období na národní parky navíc. Vodopády ještě nejsou vyschlé v té době a všechno kvete. Zrovna jsem se po 15 měsících vrátila z Marin County, z Kalifornie.
Určitě nevynechejte Yosemite NP, i Sequoia stojí za to. Nebo Jedediah Smith SP taky. Podle toho, kolik máte času. Oregon je taky krásný, hodně vodopádů atd. Zamilovala jsem si Wyoming – Yellowstone a celé okolí. Ta divočina. Po návštěvě Yellowstonu, pak kovbojské městečko Jackson Hole, tam bych strávila hodiny. Neviděla jsem ještě krásnější galerie s obrazy losů a divočiny atd a kovbojské bary. A po cestě kolem pohoří Grand Teton. Nádhera. V Arizoně – Page a tam Lower Antelope Canyon – je prý lepší na fotky než Upper a dá se parkovat přímo u něj. Do Upper se tam jede Jeepem s průvodci z městečka. Což je podle mě zbytečné. Pak směrem od Page nedaleko je Horseshoe Bend. V té samé oblasti ještě Lake Powell a Glen Canyon Dam, která je prý hezčí než Hoover Dam.