Dobrý den,
Příští rok v květnu končím na škole VOŠ. Chtěl sem se zeptat zda mi zůstane status studenta i přes prázdniny tzv. mohu vycestovat na Work and travel? Práci bych si tam zajistil sám. Popř. kdy bych se musel vrátit.A ještě posledni otazka, když letím do USA musím mít koupenou už i zpáteční letenku?
Předem děkuji za všechny rady:)
Z webu USA ambasády:
Mám americké vízum. Potřebuji zpáteční letenku?
Máte-li jakýkoli druh amerického víza včetně B-1/B-2, nemusíte mít zpáteční letenku. Do USA můžete cestovat na jednosměrnou letenku.
Jako student posledniho rocniku muzete jeste toto leto do USA odcestovat.
Program Work and Travel byl pro Ceskou republiku v roce 2012 omezen daty 15.5.-15.9., predpoklada se zachovani i na rok 2013. Po ukonceni prace mate jeste moznost 30 dni cestovat v ramci Grace period – v teto dobe vam jiz neni umoznen navrat do USA, takze pokud odjedete ze zeme, uz vas tam nepusti zpet.
Zpatecin letenka obecne neni podminkou, ale vzhledem k cenam a nutnosti se stejne vratit ji kazda me znama agentura v CR vyzaduje.
Mate-li dalsi dotaz nebo hledate-li levnou a spolehlivou variantu ziskani viz (399 USD), pokud si praci budete hledat sam, kouknete na http://www.czech-us.cz nebo mi poslete email.
Ahoj,
status studenta by ti měl zůstat. V agentuře nám letos říkali, že ambasáda to uznává. Pokud, ale budeš chtít vycestovat na Work and Travel, budeš muset přes agenturu, pochybuju, že by ti na ambasádě dali vízum J1. Na toto vízum můžeš odjet z Ameriky nejpozději tak v půlce října. Ohledně té letenky: Myslím, že už jsme zpáteční museli mít, ale nejsem si už úplně jistá 😀 bylo to jednodušší koupit rovnou a taky lepší pocit, když víš, že už tu letenku máš a odpadl ti jeden z mnoha problémů k řešení.
Dikes moc. Pak je ještě možnost nechat si to přes agenturu zajistit a praci si tam najít sám to sem myslím někde četl.