Zdravim!
Byl jste nekdo v poslednich letech na Araratu? Planuju vystup v cervenci. Mate nekdo zkusenosti s organizaci/zarizovanim vystupu az primo v Dogubeyazitu (mistni cestovky) – kolik jste platili na osobu, jake vybaveni je potreba vzit s sebou a co se tam da pripadne pujcit?
Diky za kazdou radu!
Jako problém vidím, že cestovky tě tam berou stejně „nelegálně“, ikdyž tvrdí, že ne, jinak mi to připadá jako drahá sranda neadekvátní vynaloženým prostředkům, asi bych to tam omrknul a zkusil to na ilegála, k výstupu ti stačí mačky a hůlky:-))
Ahoj,
určitě to jde zařídit až v Dogubayazitu, jsou tam cestovky a jsou na turisty připravení. Jednou mě tam u sebe nechal přespat mladý kluk, který právě vodí turisty na Ararat. Dal mi mail
tr***********@gm***.com
, takže mu můžeš napsat, jestli chceš.
Je to sice reklama, ale tak co 🙂
Michal
Diky za odpoved. Kdy jsi byl na Araratu a kolik jsi za vystup platil? Da se u nich pujcit stan a macky nebo jste meli vlastni?
Diky
Ahoj,
já právě nahoře nebyl, jen jsem projížděl kolem. Ten email jsem tam napsal, aby ses mohl právě na tyhle otázky zeptat přímo jeho, popř. se s ním domluvit, pokud chceš 🙂
Michal
Tip měsíce: Etiopie
Mezi vlky a vrcholy: výprava do jedinečné přírody Bale Mountains
Cesta časem: Kmeny a tradice Údolí řeky Omo
Prořezané rty, skarifikace i deformování lebek. Význam tělesných modifikací u etiopských Mursiů
Knižní tipy
Unikátní kultura a náboženství namibijských Himbů a Hererů
Olinalá: poklad na konci světa
Nové články
Vodopády kam se podíváš…
Cestobraní – festival, na který se nezapomíná
Dokonalé holení nejen na cestách
Vybavení na cesty
NEJLEPŠÍ TREKOVÉ BOTY A POHORY
Výběr testerů Světa outdooru
Darn Tough BEAR TOWN MICRO CREW
Turistická ponožka s neotřelým designem a doživotní zárukou, na každou štreku.