Írán, Pákistán, Afghánistán

Víza do Íránu v roce 2011

Luděk

Ahoj, chystám se letos do Íránu. Už jsem tam byl před dvěma lety. Chtěl jsem se zeptat, zda někdo nemá aktuální informace o získání jejich víza. Slyšel jsem, že se platí ještě před podáním žádosti? Lze vízum získat bez problémů? Díky moc za jakékoli info. Luděk

Zkušenosti čtenářů

Pavel

Ahoj Luďku, napiš email, pošlu Ti aktuální info, taky tam jedeme a právě v tyto dny řešíme vízum ,)

Luděk
Pavel:

Ahojda, děkuju za zprávu. Můj mail je :

lu*******@se****.cz

. Předem dík za info. ahojky

Marcela
Pavel:

Ahoj Pavle,
take se chystáme v nejbližší době na vyřizování víz do Iranu. Pokud bys měl již více info, tak bych byla moc ráda, kdybys mi je mohl poslat mailem na

mm****@gm*.net

Díky moc! Marcela

Lucie
Marcela:

Ahojky,
byli jsme s přítelem v Iránu v prosinci 2009.Riskli jsme to a koupili letenku s Air Arabii z Istanbulu do Teheránu.V Istanbulu při kontrole dokladů jsme zažili okamžik hrůzy,když představitel společnosti Air Arabia začal telefonicky ověřovat,zda občané ČR dostanou vízum na letišti……DOSTANOU…Takže pokud se nic nezměnilo,není problém letět do Teheránu a získat vízum na letišti…Ale doporučuji ženám – být zahalené a oblečené podle iránských tradic…Dokonce jsem se nechala vyfotit na foto pro vízum s šátkem.
VŘELE IRÁN DOPORUČUJEME.Líbilo se nám tam tak,že jsme si nechali prodloužit vízum a zůstali v Iránu celý měsíc.

Miloš
Lucie:

Keďže teraz je rok 2011,nemyslím,že táto informácia je ešte aktuálna. Také veci ohľadom víz sa menia často(a o Iráne to platí dvojnásobne)!
Ja by som určite neriskoval a keďže nemám 100%-nú istotu ani na ambasáde v Prahe ani vo Viedni,pre tento rok som zmenil destináciu:-D

Klára
Miloš:

Je to aktuální, v prosinci jsem dostala vízum na letišti v podstatě bez problémů. (Jediné co se jim nelíbilo bylo, že cestuji sama).

Lukas
Pavel:

Ahoj Ludku, pošli mi prosimtě informace o vizech i mě, jako všem.

díky

Lukas

Miloš

Zdravím Vás,
mohli by ste tie informácie sem dať oficiálne?Môže to pomôcť iným,ktorí sa do Iránu chystajú.Ak to nie je tajné samozrejme.
Ďakujem pekne,aj za ostatných.

Martin
Miloš:

Zdravím, taky bych se připojil se žádostí o nějaké informace. Odjíždím v květnu a právě se chystám vyřídit si vízum. Děkuju předem, Martin.

beggard
Martin:

Podal jsem žádost před 4 týdny, vysolil 50 euro a stále se nic neděje. Nevím, nevím…

martin
beggard:

A podával jsi žádost sám nebo přes agenturu? A bylo to tady a nebo mimo Českou republiku? Před dvěma lety jsem tam volal skoro ob den a trvalo to taky zhruba ten měsíc

beggard
martin:

Sám a v Praze…

Petr Daubner
beggard:

Já byl v Íránu už hodně, hodně dávno, vyřizoval jsem to v Praze na ambasádě a trvalo to kolem jednoho měsíce, ale může to trvat i 3 týdny nebo naopak 5 týdnů… Je vidět, že íránská byrokracie se ani po 15 letech nezměnila. Oni tu žádost totiž posílají do Teheránu a tam to vyřizují… Také bych se přimlouval za nové informace zde – kolik stojí vízum a na jak dlouho a tranzitní nebo i pobytové??? Díky!
Petr

Luboš
Petr Daubner:

Zdravím všechny,
o víza do Íránu jsem úspěšně žádal v roce 2009. podělit se tedy můžu o svůj postup.
Žádal jsem osobně, prostřednictvím formuláře stáhlého z netu. Už nevím kde jsem k němu přišel nicméně na požádání můžu zaslat.
2 vyplněné formuláře s 3 ks pasových foto (2x nalepit, 1x volně)spolu s kopií zadní strany pasu a potvrzení ČSOB o složení poplatku na přepážce jsem poslal na ambasádu v Praze.
V roce 2009 poplatek činil 1920 Kč pro standartní dobu vyřízení (do cca 4 týdnů), číslo účtu 572 853 973/300, částu i číslo účtu ovšem doporučuju ověřit.
Po 3 týdnech mi bylo telefonicky sděleno že mi byl udělen souhlas s udělením víz a mám do 1 měsíce (platnost souhlasu) předložit pas k vlepení víza.
Platnost víza je pak 3 měsíce od udělení (vlepení).
Všechno kromě vyzvednutí pasu s vízem jsem řešil korespondečně, vyzvednutí pak na základě plné moci neb to mám do Prahy daleko:)
Všechno jsem konzultoval telefonicky s ambasádou kde byli vcelku ochotní. tel.: 220 750 455
Jinak funguje i možnost e-viza kdy se vyplní el. formulář na stránkách MZV Iránu a na letišti je pak po předběžném souhlasu za 50 EUR uděleno vízum s platností 14 dnů, které by mělo jít prodloužit.
Toť zhruba vše, hodně štěstí v boji s úředním šimlem a příjemné cestovatelské zážitky

Optik
Luboš:

Superinformace.Ještě kdyby někdo věděl, co udělat ,aby se tam člověk dostal s autem.

Tomáš
Optik:

Na cestu autem potřebuješ Carnet du Passage.
Tady jsem to řešil, myslím že od té doby se moc nezměnilo.
Zavolej do autoturistu.

http://offroadforum.cz/viewtopic.php?f=4&t=8601

františek
Optik:

Dvakrat tu zaznelo, ze nekdo zkusil viza pres iranskou ck. Muzete na ni poslat kontakt, prosim? Chystame se v puli kvetna autem. Byli jsme v roce 2009 na motorkach a s vizem nebyl problem, i kdyz nas jelo 14.

fr****************@se****.cz

Michal
františek:

touranzamin.com. Za tejden jsme meli viza

magdalena
Michal:

a za kolik celkove?

David
františek:

Asi už to není aktuální pro vás co jste založili fórum 2011, ale ten web je http://touranzamin.com/en/ . Sám sem je nakonec nevyužil, ale jsou vstřícní na mail odpovídají ihned. Jejich poplatek by měl být minimálně 35 euro (2012). Měli by po odeslání webového formuáláře vše vyřešit v Iránu a poslat během 3 dnů až 4 týdnů tak, že to přijde přes Min. zahr. Nyní (konec léta 2012) se to zdá docela fajn možnost pro majetné, je požadovaný výpis z účtu, potvrzení o pojištění v ČR I předem na cestu atak….

DWD
Optik:

Nepotrebujes nic, pokud mas zelenou kartu s nepreskrtnutym iranem, nektere nase pojistovny ti to daji. Je lepsi, kdyz jsi majitelem. Dale muzes mit karnet ale taky nemusis. Na hranici ale budu chtit, aby jsi se pojistil, na tyden to vyjde asi na 100USD po tvrdem smlouvani.

beggard
beggard:

5 týdnů a stále nic. Dnes mi bylo sdělo, že je (nebo se blíží) jejich nový rok, že tam nikdo moc nechodí do práce a všude je chaos, takže proto to trvá tak dlouho. Pokud ty víza nebudo do příštího týdne, tak budu muset Írán protentokrát vynechat.

Ren
beggard:

V neděli je Nový rok a pak mají minimálně čtyři dny volno.

Michal
Miloš:

Moje zkusenost je tato. O viza jsme zadali pres turistickou kancelar v Iranu, ktera behem tydne viza zaridila. Toto stalo 35E pro jednoho. Penize se posilaji na ucet ve Svajcu. Je fakt, ze nam kod na udeleni viza poslali dokonce jeste nez jsme zaplatili… Na ambasadu jsme prinesli vse potrebne (dokonce o nasi zadosti pres agenturu vedeli!!) a behem par dni nalepili viza do pasu. Poplatek je za vizum je 50E vlozenych na ucet ambasady. Viza jsou turisticka na mesic. Jinak pro cestu autem do Iranu je treba si vyridit CPD (potvrzeni o tom, ze tam auto neprodate)

Leoš
Michal:

Ahoj, mohl bych se zeptat, o jakou turistickou kancelář se jednalo? Díky

Jaromír
Michal:

Michale prosím o informaci jak proběhla platba 35 éček. Já se snažím získat víza přes iranianvisa a tam jsem byl odkázán k zaplacení přes moneybookers. Tam jsem se musel zaregistrovat a po té mi sdělili, že mi zašlou instrukce o platbě poštou do 4 dnů. Je to osm a nic se neděje. Mezitím mě již bombardují z iranianvisa že nemám zaplaceno.
Díky Jaromír

Katka
Michal:

Ahoj ráda bych se zeptala kolik dní jste prosím tě čekali než ambasáda vyřídila víza. My jsme nakonec žádali u stejné společnosti, také nám poslali kod dříve než jsme vůbecv zaplatili, ale necháváme si posílat víza do istanbulu. Budu vděčná za jakékoliv info. kdyžtak na email

K.*********@gm***.com

… děkuju moc 🙂

radek

Pokud vám stačí viza na 14 dní dají vám ho na letišti v Teheránu,stojí to 50eur.Minulý rok to tak bylo a v pohodě jinak více info o Íranu mailem

Klára

Jak v roce 2009, tak 2010 jsem dostala vízum na letišti po příletu (V Teheránu, s platností na měsíc za 50E), jen při té druhé cestě dělali trochu problémy, že jedu sama, ale jinak to bylo OK. Takže pokud letíte a stačí na měsíc, tak si myslím, že to je nejjednodušší varianta.

Marcela
Klára:

Kláro, cetla jsem, ze jsi byla nedavno v Iranu. Chystame se do Iranu v cervnu a mela bych nekolik otazek. Myslis, ze bys mi na sebe mohla napsat e-mail? Muj je:

mm****@gm*.net

Diky moc!

Klára
Marcela:

Mail se mi vrátil jako nedoručený,
moje adresa je:

c.***********@se****.cz

, tak případně pište tam.

Silvie Toufarova

Ahoj,chtela jsem se zeptat zda-li je mozne najit praci v Iranu a jak je to s vyrizovanim pracovnich viz?Dekuji

Vladimir
Silvie Toufarova:

Bez perštiny těžko :/

Ren
Silvie Toufarova:

Proč zrovna do Íránu? Nudíš se? 🙂

Toufarova Silvie
Ren:

Nenudim se,ale Iran je moje moje touha a ja bych tam chtela zustat dele nez 14 dni.

Miloš
Vlasta:

Otázkou zostáva,ako starý je ten článok,keďže sa tam spomína dávno skrachovaný Sky Europe?!

Verča

Můžu se podělit o dva týdny starou zkušenost z íránské ambasády. Měla jsem staré informace a nakráčela tedy se všemi formuláři a kopiemi, ale bez zaplacení poplatku. Bylo mi řečeno, že jednak musím nejdřív poplatek zaplatit a jednak, že MZV doporučuje zařídit vše přes íránskou ck, že momentálně je vydávání víz přes ambasádu sázkou do loterie. A jako důkaz mi pak ukazoval přehled všech lidí, kterým byla buď víza zamítnuta, nebo podmíněna tím, že se ještě musí obrátit na ck a teprve potom je dostanou (což pak vcelku zabere několik týdnů).
Takže pokud neseženeme letenky jinam, riskneme to na letišti 🙂

DWD

Byl jsem v Iranu nespocetne krat a vzdy zadam v Istanbulu, je to bud na pockani a nebo do druheho dne transit viza, nebo turistika do dvou az tri dnu. Iranaks amabasada je take v Erzurumu. Kveta dava viza take na pockani, ci dvou tri dnu, stejne Baku, Aschabad, Herat, Kabul nebo Erevan. Ta Praha me irituje tim systemem, takze tam uz vubec nezadam, i kdyz poprve mi to jaksi prislo dobrodruzne. Delaji to asi kvuli novinarum, nicmene v okolnich zemich je to OK.

Tom
DWD:

vdaka za cennu informaciu, daju sa takto v IST alebo ERZ vybavit aj multiple viza iranske na 2 vstupy? alebo s tym nemas skusenost?

Vova
DWD:

pro DWD:

prosim muzes mi sdelit jaky je proces vydavani viza v Istanbulu? Zadost, fotky, pas a nic vic? Jaky je poplatek? Lze platit primo na miste nebo musim take neco posilat kamsi na ucet? Bylo by treba mozne zazadat o vizum v Istanbulu a vyzvednout v Ankare nebo lepe v Erzurum?

Kdyztak prosim info i na mail v.st (zavinac) centrum.cz

Diky moc.

Vova
DWD:

pro DWD:

prosim muzes mi sdelit jaky je proces vydavani viza v Istanbulu? Zadost, fotky, pas a nic vic? Jaky je poplatek? Lze platit primo na miste nebo musim take neco posilat kamsi na ucet? Bylo by treba mozne zazadat o vizum v Istanbulu a vyzvednout v Ankare nebo lepe v Erzurum?

Diky moc.

Vova
DWD:

pro DWD:

Diky moc.

Vova
DWD:

pro DWD:

Diky moc.

Vova
Vova:

tyy jo, nejak se ta zprava premnozila, omlouvam se.

😉

Katka

Moje zkusenost s vizem: zadam o nej v Syrii, jsou to ted jiz dva tydny a zatim to bylo pokazde: zavolejte zitra. Pokud se nic do tydne nezmeni, nasednu na vlak a jedu bez viz. Treba mne na hranicich otoci, treba take ne. Cetla jsem, ze i na pozemnich hranicich lze dostat vizum na 14 dnu, ale kdyz budu pozitri v Libanonu, jeste to s ambasadou overim. Vetsinou stejne nic na ambasadach nevi, ale zkusim to. Ted jim konci tri tydny prazdnin v ramci oslav Nowroozu, tak se snad rozhybou …

Katka
Katka:

Tak čerstvá novinka – i přes Norooz a všechny hororové příběhy jsem si dnes na íránské ambasádě v Damašku vyzvedla vízum na třicet dnů, odjíždím v nedeli 🙂

Jirka

Tak my jsme si 25.2 zažádali o víza přes formulář íránského minsterstva zahraničí http://evisa.mfa.gov.ir:7780/mfa/
Bohužel se od té doby nic nestalo. Už jsem zkoušel i psát na íránské ministerstvo zahraničí, zkoušel jsem emaily v Angličtině i pomocí Google translate v Perštině a nic se nestalo. Takže si říkáme, že riskneme vízum na dva týdny na letišti v Teheránu. Sice nám to na ambasádě v Praze moc nedoporučují. Kdyby zjistili, že je zdvojená žádost o vízum, tak by mohli dělat problémy. Kdyžtak přemýšlím, že bychom mohli vyzkoušet dát nějakej úplatek. Doufám, že podávání úplatků v Íránu není trestný, nerad bych se tam dostal do lochu ;-).

Klára
Jirka:

Na letišti je to celkem OK (tedy nevim jak se budou tvářit na tu dvojí žádost). A dostala jsem vízum na celý měsíc ne jen na 14 dní.

Jirka
Klára:

Já teď zkouším variantu Íránské CK, http://www.touranzamin.com. Konečně je někdo, kdo odpovídá… Tak doufám, že to dobře dopadne.

Jirka
Jirka:

Lidi z agentury Touranzamin se podívali do registru a tak jsme se dozvěděli, že máme víza vyřízený už dávno, ale že nám o tom nedal nikdo vědět. Takže na práci MZV Íránu se nedá spoléhat, lepší je si asi fakt připlatit za agenturu.

Jirka
Jirka:

Už to je nějaký ten pátek poté, co jsem byl v Íránu. Kdyby to někoho zajímalo, tak foto je tady http://www.cestovani.98.cz. Komunikace s agenturou byla perfektní a během týdne jsme měli víza. Takže asi doporučuji dát těch 35€ a mít jistotu.

David

Hoj,
sorry za blb dotaz,ale našel by se někdo kdo mi může poslat na mail okopírovanou(vyplněnou) žádost na víza?
Nevím některý odpovědi jako:adresa pobytu v I.,telefonv I,předchozí národnost…atd.

btw chápu to správně že že mám nejdřív zaplatit a pak donést všechny doklady a formuláře a nebo platit až řeknou že je to schváleno?

dikes za info David

cr*********@se****.cz

Marcela
David:

Ano, chapes to spravne. Nejprve se plati poplatek a potom teprve neses zadost na ambasadu. Zjistovali jsme primo na ambasade co a jak, a rekli nam, ze temer 90% zadosti pres ambasadu je v soucasne dobe zamitnute. Doporucuji zadost pres iranskou cestovni kancelar.

Leoš
Marcela:

Marcelo, prosím, doporučila bys nějakou kancelář, přes kterou o vízum žádat?
Děkuju. Chystám se do íránu v červenci

Marcela
Leoš:

Ahoj Leosi,
zrovna vcera nam prisel e-mail, ze nase zadost byla schvalena a ze si budeme v pristich dnesch moci vizum vyzvednout na ambasade. Bylo to pres cestovni kancelar http://www.touranzamin.com
Vyrizeni viza stalo na osobu 35EUR, coz byla celkem slusna cena v porovnani s nekterymi jinymi CK, ktere jsme nasli na netu a kde se plati treba az 60EUR.
Marcela

Jirka
Marcela:

Takže jste zaplatili 35€ agentuře Touranzamin a pak si jen vyzvedli víza v Praze a tam tedy ještě zaplatili poplatek za víza (kolik?). Bylo to v Praze vyřízeno na počkání a nebo tam bylo potřeba zajet dvakrát?

Marek
Jirka:

Aj sa niekomu podarilo takto tie víza vybaviť? Mne to nejako extra seriózne nepripadá – poslať niekomu citlivé osobné údaje v dotazníku a prefotený pas na freemailovú adresu a dopredu zaplatiť 35 euro neviem kam. Tiež vybavujeme víza na leto ale toto by som to neriskoval.

Marcela
Jirka:

Na ambasade se plati za vizum 50EUR – je mozne to zaplatit v hotovosti. Takze v okamziku co mas od Touranzanimu registracni cislo a potvrdi ti na ambasade (staci zavolat, pani je velmi ochotna), ze ho tam take jiz maji, tak muzes jit s vyplnenou zadosti, poplatkem 50EUR a pasem na ambasadu. Do tydne bys mel mit vizum v pase a muzes ho vyzvednout.

petr

Ahoj, v Iránu jsem byl již pětkrát, naposledy vloni na podzim.Viza v Teheránu s největší pravděpodobností dostaneš / na méně než 16 dní/ ale není to na 100%.Vloni žádalo ve stejný den jako my tři ještě dalších pět lidí v Praze, dostali jsme vízum pouze dva, den předtím žádalo pět lidí, dostali ho čtyři.je to loterie, zpravidla dostaneš, li ho jednou, dostaneš ho příště.Platí se dopředu, nezávisle na rozhodnutí.

Ivan

Vo Viedni som to pred par dnami dostal, v podstate bez problemov.
Ziadost odoslana postou, telefonicky dotazovat (zhruba po mesiaci), po schvaleni treba odniest pas na ambasadu a zaplatit tam 55 EUR (kartou) , o tyzden si treba prist vyzdvihnut hotove. Ziadna cestovka ani nic podobne…
Jediny problem som mal, ze im to dlho trvalo, ale bolo mi vysvetlene, ze som tu ziadost podaval zbytocne skoro. Bezne 30-dnove viza su platne 3 mesiace od vydania, takze ked som v marci ziadal viza na jun-jul, celkom prirodzene to odkladali a dali mi to az teraz.

Lucie

Aktuální postup doporučený z ambasády a fungující(podle paní z ambasády přes Prahu už víza skoro nedávají, je třeba žádat přes iránskou cestovku, pak je to skoro jisté):
požádat přes http://www.touranzamin.com za 35€ (na účet do Švýcarska) vyběhají vše v Teheránu, pošlou mailem cca do týdne info, jak to dopadlo, s registračním číslem žádosti pak zavolat na ambasádu, která potvrdí výsledek a po troše papírování vydá vízum. Je to o těch 35€ dražší, ale bezbolestné 🙂

Julo

Dobry den,

1) na stranke vyssie spominanej agentury je aj moznost dostat viza na letisku. No medzi spomenutymi statmi neni ceska republika. Je to len chyba? Ma niekto z cechov skusenost s tymto? Lebo ideme tam ceskoslovenska skupina.

2) „valid passport with at least 6 months validity“ – znamena to ze pas musi byt platny este aspon 6 mesiacov? Alebo ze musi byt minimalne platny 6mesiacov? – tj. vydany pred viac ako 6 mesiacmi?

Dik za odpoved,
mozte aj na mail:

ju*****@se****.cz

Leoš
Julo:

vízum na letisti dostanou i Cesi – mam to potvrzene z české ambasády v íránu
s tím pasem je to tak, kdyz tam prijizdis a zadas o vizum musis mit pas jestě minimálne 6 mesiců platny

Honza
Leoš:

Viza pres Touranzamin bez problemu.

Pokud by nekdo jel autem, muzu darovat kartu na tankovani a dat par dobrych rad pro prekonani turecko – iranske hranice.

Jinak cestovani offroadem (dieslem) po Iranu uplne v pohode a skoro zadarmo.

Luděk
Honza:

Ahojda,
mohl by někdo uvést přesný postup vířízení víza přes Touranzamin? Hlavně jak je to s placením toho jejjich poplatku? Dá se to pak zaplatit kartou, případně jak se to dělá přes moneybookers? Díky moc za info, ahojda Luděk

Jeník
Luděk:

Ahoj posilam co mi z touranzaminu poslali potom co jsem jim tam vyplnil ten dotaznik a poslal mailem nascanovanej PAS. My jsme platili prevodem na ten ucet do Svycarska (pricemz tam neuvadej ze to posilas obcanovi Iranu…maji embargo tak tam napis ze to je Svycar (je tam na to jedan polozka v internetbankingu) a pokud to platite pro vice lidi doporucuju to zaplatit dohromady- za kazdy prevod si banka nauctuje neco pres 200. My to zaplatili dohromady a napsali jim to do informaci k prevodu a zaroven mailem a nebyl problem. Viza uz mam v pase a vse probehlo bez problemu. Pridavam to co mi poslali z touran zaminu ohledne moznosti placeni apod. nic vic k tomu nevim.

Dear ,
Thanks for your visa request, We received your information and will pass it to
the foreign affair Normally we reply visa in 6-10 working days (THU &FRI is weekend in Iran) ,

Normal Visa costs 35 Euro per person , (upto 30 days)
Normal Visa costs 60 euro per person,(upto 60-90 days, ONLY for Iraqies and Afghans)
Double visa costs 60 Euro Per person.
urgent visa is twice faster and costs 60 Euro per person .
urgent visa being Double costs: 90 Euro
*
The authorization code will be valid for 3 month since the date you pick it up from the consulate of your choice,
*
since we announce it to you, you will have one month to pick it up.
*
The duration of visa is based on Your Itinerary and your request. AND IT IS MAX TO 30 DAYS.which is extendable to another 30 days based on your reason to extend the visa.
The Approval or Rejection is based on Foreign Affair Decision, what we do to
secure your visa, is providing the necessary documents for the process and we do
all necessary Follow ups and always keep you informed.
Note1: we really appreciate if you pay transfer fee your self, if you are more
than one, you can pay together., We honor the Authorization code amount net.
Payment Options:
1- If you are in Europe,You can transfer to the following bank account:
normal: 35, urgent 60.
Bank name : BERNER KANTONALBANK AG
POSTFACH 3001 BERN
Account owner : Mr. KHOSROW GHODRATI
Bank Address : THUNSTRASSE 68 3006 BERN
IBAN :CH41 0079 0016 2634 1438 8 BIC/ SWIFT No.: KBBECH22XXX

Account Number: 16 2634 1438 8
Beneficiary address: Bundesplatz 8, Postfach, 3001 Bern , P.O.Box: 231, Berne, Switzerland, Tel.: +41 31 666 11 11 Fax: +41 31 666 60 40

2-If you are in England or out of Europe to pay be credi card , please Use
http://www.Auctionchex.com to transfer money and including transfer fee , the amount
will be 39 euro. Urgent procedure 64 euro. The procedure for users is :
Go to the Make a Payments section (https://auctionchex.com/index.php?ap=_mlogin
)
Enter their contact details,
Next page enter your registered email address (

to*********@ya***.com

)
Next page add a reference, enter the amount to pay you (the recipient) and
select Euro by Bank Transfer
For the payment to AuctionChex, leave the default currency as GBP and select
credit card as their payment option.
The page calculates everything for them, check the e-money agreement box and
preview, then submit.
They will then be sent to our credit card payment interface to make the payment,
they will also receive an email invoice.

3- if you are in Egypt or in Turkey let us know to provide you another Bank
Information.

3- In order to go with visa process, we appreciate you transfer the amount
of visa formality fee to the following bank account and let us know, this amount
is Non-refundable and is for registering your request till the final result, as soon as we receive the payment confirmation, we will register the request.
The amount we charge is for our own services (Applying for the authorization)and what you pay at the consulate is for stamping your passport is consulate fee which is different and based on your nationality and it varies 70 euro up to 150 euro.

Leoš
Jeník:

Ahoj, taky jsem před pár dny vyplnil dotazník na Tourzamin. Byl jsem překvapenej, jak rychle mi odepisovali. (kamarádovi dokonce volali (!)) chtěl bych se na neco zeptat. Odeslal jsem jim penize na ucet do Svycar ted cekam. Jak dlouho vam trvalo, nez se vam ozvali, potom, co jste jim poslali penize??
diky za odpoved
Leoš

Jeník
Leoš:

No my jsme to měli takový atypicky protoze jsme to vyplnili poslali scany viz. oni nam poslali tohle co jsem tam postnul a pak jsme se nejak docela dlouho nemohli odhodlat k tomu to zaplatit (asi po 2 tydnech nas urgovali – ze uz se ceka jen na to az posleme penize…ja si s nima jeste psal ohledne toho obcanstvi cloveka ve Svycarsku) kdyz jsme to zaplatili tak jsme jim o tom napsali mail. ze jsme to platili dohromady tak aby to nezblbli. A myslim ze relativne brzy (nevim jak to dlouho trvalo urcite min jak tyden) odeslali na ambasadu tu tvoji zadost s cislem, ktery ti poslou. A napisou ti at se tak za tri dny nebo vic zastavis na ambasade v Pze- kam das pasy zadosti o viza + fotografie a do tydne to tam mas. Pokud to mas pres Touranzamin tak je to fakt formalita. Btw. Na ty ambasade tam je hrozne mila pani, ktera kdyztak urcite se vsim rada poradi. A je sranda kdyz tam clovek vejde- tak uz si pripada trochu jak v Iranu- no uvidite sami. 🙂

Ivan
Honza:

Honzo, o tyzden startujem, a idem aj cez Iran. Takze ma mooooc zaujima to o com hovoris. Bol som tam uz davnejsie autom, ale aktualne spravy by som uvital. A ta karta, to je pre mna novinka…
Vieme sa spojit cez mail ?

ii**@po**.sk

Vopred dakujem

Ivan
Honza:

Honzo, o tyzden startujem, a idem aj cez Iran. Takze ma mooooc zaujima to o com hovoris. Bol som tam uz davnejsie autom, ale aktualne spravy by som uvital. A ta karta, to je pre mna novinka…
Vieme sa spojit cez mail ?

ii**@po**.sk

Vopred dakujem

Kangaroo
Honza:

Honzo o tu kartu i radu bych mě zájem, v srpnu jedeme do indie a karta by se šikla. Jestli můžeš tak mi napiš, dík.

Michal
Kangaroo:

Cau, byl jsem tam s Honzou, takze ti muzu dat taky aktualni info. Napis mi na co chces vedet nebo si muzeme zavolat.

Jenda
Honza:

TO Honza:

Ahoj Honzo,

Letos pojedeme s naší výpravičkou do Íránu přes Turecko a tak bych pár rad určitě uvítal. A pokud je potřeba ta diesel card tak tu bychom také určitě ocenily.
Pokud se můžeme nějak spojit klidně mi napiš mail

j.*******@se****.cz

Díky moc Jenda a Lucka

Luboš
Honza:

Halo Honzo,
chci jet v květnu 2012 do Iranu přes Turecko autem (diesel).Velmi rád bych získal pár informací. Bydlím v Roztokách u Křivoklátu.
Děkuji
L. Kovářík

Luboš
Honza:

Halo,
jedu v květnu 2012 vlastním autem přes Turecko do Iranu. Prosím o nějaké informace.
Díky
Luboš

Laďa Hojgr
Honza:

Ahoj,chystám se v lednu do iránu autem a prosím o info k přejezdu turecko-iránské hranice…
díky
L.

Hanka

Ahoj, v létě se chystám do Turecka a přemýšlím, že bych nakoukla i do Íránu, nemá někdo zkušenosti se získáním víza na turecko-íránské hranici? Dík za odpověď.

Leoš
Hanka:

Ahoj Hanko,
takovou zkušenost nikdo mít nemůže, protože vízum do íránu se na pozemních hranicích nevydává.

Maxmilián

Zdravím, minulý týden jsem dostal vizum na ambasáde a to jsem podával standartní žádost. Bylo mi řečeno že je to riskantní ale podařilo se 🙂

David

Tak 11.7.jsem žádal přes Touranzamin,v týdnu zaplatil osobně na přepážce spořky a dnes(18.7.)mám autorizační kod.zatím to jde dobře:-)

David
David:

26.7.Tak to zas tak dobře nejde,všechno mám připravený,zaplacené a tak jenom na ambasadě nemají pořád naše čísla takže čekám…:-(

Hanka
David:

Davide, prave jsem se z Iranu vratila, ale pred odjezdem jsem mela stejny problem jako ty. Urcite to zkus u Touranzamin zaurgovat, u me (asi) doslo k nejakemu zpozdeni na strane iranskeho ministerstva. Teprve po nekolikate urgenci to poslali do Prahy emailem a doslo to v poradku. Vydani viza pak trvalo 6 pracovnich dni, tj. o den vice nez oficialni lhuta, takze jsem pas zpet dostala az den pred odletem. Kdybych neurgovala, nikam bych neletela. Hodne stesti!

David
Hanka:

Hoj,no je 4.8. kod už přišel a všechny papíry konplet+pasy jsou na ambasádě a ted čekám na výsledek..:-)
btw.můžeš mi prosím napsat na mail jak bylo? kudy,kde,co a jak? a hlavně za kolik?

děkuju

David
David:

Tak dnes je 11.8. a držím v ruce víza… no vlastně je to přesně měsíc…

Petr
David:

Koukam, ze ten presnej mesic je tam opravdu asi standartni doba – ja dal zadost 19.7. a dneska jsem je obdrzel 🙂

Iwan

Taktiež sa chcem pridat k pozitivnym hodnoteniam agentury Touranzamin. Obaja Nahíd a jeho manželka – majitelia agentury su moji dobrí pritelia , ktorych pri navsteve Teheranu nikdy neobidem. Vybavil som už cez nich cca 40 víz. Pri tomto spôsobe netreba mat dopredu kupenu letenku, nikto nekontroluje peciatky vo vašom pase , mena spolucestovatelov etc… Rychlost a udelenie je 100 percentné. Pri leteckej ceste do 15 dni nemusite navstivit ani ambasadu, viza si kupite na zaklade autorizačného čísla za 50 euro priamo na IKA.Taktiež pozemnou cestou to vybavia, viza si mozete vybrat kludne cestou v Istanbule, kde je ambasada v centre rovno pod nosom.
Chcem upozornit na 80 percentnu rocnu inflaciu a skutocnost , že na rozdiel od Europy, Iran každým mesiacom viac a viac bohatne. Casto sa stava , ze dolare ako neistu menu ani nemenia.Odporucam jednoznacne euro.
Pre zaujemcov ktorý si tam netrufaju ist jednotlivo , ponukam cesty v skupine 4-6 ludi.Najblizsie sa tam v 10/2011 vraciam už po 13 krát. Viac info na

iw***@ce*****.sk

Pokud nemáte čas chodit na ambasádu, je tu jedna agentura, která má slušné ceny, vše lze poštou
http://www.vasevizum.yolasite.com

IWANV

Načo chodit na ambasadu v prípade ,že idete letecky, cez agenturu Vám to pošlu mailom /autorizačne číslo/ a viza obdržite bez fotiek priamo na letisku za 50 euro.
Pri pozemnej ceste si mozete vizum vyzdvihnut priamo na iranskej ambasade napr. v Istanbule./su potrebné fotky/

Vladimir

10 dní zpět jsem se vrátil z Iranu. Ceny z LP 2008 vynásobte 4x cca. Benzín se z 1000 zvedl na 7000 riálů. Přesto je to stále jedna z nejlepších zemích. Šťastnou cestu!

David
Vladimir:

Nemůže mi prosm napsat kolik jsi sebou měl peněz?
budu rád za info…děkuju

Marek
David:

Mne na 2 týždne v Iráne stačilo 400 dolárov. Odporúčam však zobrať eurá a môžem potvrdiť že ceny poriadne stúpli – napr. prvý deň v Teheráne od nás za 2 os na 2 dni chceli 200 dolárov takže sme prespávali prevažne pod stanom. Inak podla domácich je vraj výhodnejšie meniť peniaze mimo banky, že rozdiel je niekedy až 10%

Marek
Marek:

V listopadu 2011 se smena v soukromych smenarnach – pohybovala 1USD\12800-13800IRL V bance na letisti v Teheranu kolem 10500IRL za 1USD

marek
Marek:

1USD\12800-13800 IRR (nikoliv IRL) a na letisti 1USD\cca 10500 IRR

Tomáš

Tak jsem podával žádost o vízum přímo na ambasádě 24. června a zatím nic nepřišlo. Vyřizovací lhůta měla být 2-6 týdnů. Zaplatil jsem 80 Eur za dvouvstupové vízum a od té doby se po nich slehla zem, takže bacha na podvodníky, radši si asi opravdu zařiďte vízum přes cestovku, jestli to můžou zaručit, nebo VOA na letišti.

Eva
Tomáš:

Ahoj,od Touranzaminu máme 5 týdnů přidělené číslo, to nám poslali po zaplacení rychle, od té doby volám pravidelně na pražskou ambasádu, ale tam ho stále oficiální cestou z iránského ministertva zahraničí nemají a odlet na 3 týdny se nám blíží a začínám být dost na nervy.. Máte někdo zkušenosti z urgencemi mimo tu cestovni agenturu, kde nám odpověděli, že to na ministerstvo zahraničí už dávno poslali ?? Když jsem chtěla po pražské ambasádě kontakt na ministerstvo, tak mi ho prý nemůžou dát, zaurgovat to sami prý taky nemůžou… Díky. Eva
PS: Ti co plánují cestu, ať si nejdřív asi vyřídí vízum a pak až kupují letenku, ušetří si nervy.

Tuli

Tak visa přes Touran Zamin Tour trochu podražili:

Hello Lenka,
Thanks for your visa request, We received your information and will pass it to
the foreign affair Normally we reply visa in 6-10 working days (THU &FRI is
weekend in Iran).Please Note that it is important when you make payment you send us the receipt , after that we start the procedure of Authorization Request.
Important Note: Due to problems of Foreign Affair ‘s system communication with the embassy, we have to choose another way to be sure that you receive the authorization, and extra charges are applicable and till further notice have increased the rate.
Updated Rate: July 29:
(Till Further Notice): 50 Euro per person for other nationals
(All Authorizations will be Faxed to Consulate along with the Telex System, in order to avoid any problem in the Embassy )

The authorization code will be valid for 3 month since the date you pick it up from the consulate of your choice,

since we announce it to you, you will have one month to pick it up.

The duration of visa is based on Your Itinerary and your request. AND IT IS MAX TO 30 DAYS.which is extendable to another 30 days based on your reason to extend the visa.

The Approval or Rejection is based on Foreign Affair Decision, what we do to
secure your visa, is providing the necessary documents for the process and we do
all necessary Follow ups and always keep you informed.
Note1: we really appreciate if you pay transfer fee your self, if you are more
than one, you can pay together., We honor the Authorization code amount net.
SWISS ACCOUNT
1- Please transfer to the following bank account:( Due to Embargo On Iran, Please donot mention Iran in your Transaction).Donot Mention Iran, Donot Mention Visa, Nothing at all, Just your own Name.
IMPORTANT :In Details: just write: Your Name , donot write anything else.
Donot Write Iran, Donot Write, Visa, Just Write Your Own Name.

Account owner : Mrs. Nahid Jafarzadeh
Bank: HYPOSWISS Private Bank Ltd., Zurich, Switzerland
Bahnhofstrasse/Schützengasse 4
8021 Zürich
SWIFT / BIC Code: SHHBCHZZ
Account No.: 5222446.201
IBAN: CH 6608530522244600201
Important Note: when you require a visa and send your documents to us, We assume you have decided to choose our service and you accept our price and conditions, The process starts, Therefore we appreciate immediate payment, and we need Confirmation by email, Consequently when the reply is out in the system, anytime in the day, it is sent to your own email. Otherwise the process will take longer time.
In Urgent Cases: Immediate payment is appreciated.
? 2-If you are in England or out of Europe to pay by Internet providers , please Use
http://www.Auctionchex.com to transfer money and including transfer fee , the payment will be 59 euro normal and the other one 69 euro. The procedure for users is :
?
Go to the Make a Payments section (https://auctionchex.com/index.php?ap=_mlogin
)
Enter their contact details,

to*********@ya***.com

)
credit card as their payment option.
The page calculates everything for them, check the e-money agreement box and
preview, then submit.
They will then be sent to our credit card payment interface to make the payment,
they will also receive an email invoice.
? Blacklisted countries (by Internet Provider) can include Azerbaijan, Belarus, Bulgaria, Cameroon, Colombia, Egypt, Gambia, Ghana, Indonesia, Iran, Israel, Ivory Coast, Lebanon, Lithuania, Macedonia, Malaysia, Morocco, Nigeria, Pakistan, Peru, Romania, Russia, Turkey, Ukraine, Venezuela, and Yugoslavia.

The amount we charge is for our own services (Applying for the authorization)and what you pay at the consulate is for stamping your passport is consulate fee which is different and based on your nationality and it varies 70 euro up to 150 euro.

Thanks
Touran Zamin- Visa Section

michal beneš

Ahoj chci se zeptat jak je to s tím posíláním peněz Touranzaminu.Jediný co mi nesedí je jméno příjemce.Z toho co jsem se dočetl tak jsem myslel že tam nemám vyplňovat jméno,protože to je asi Íranec.

Ondra

Ahoj, příští rok (budu zatim pracovat s tim že se podmínky nezmění), se chystám já a má partnerka do Iránu. Záludnost akce je ovšem v tom že ona, bude pul roku pobývat v turecku, bude si tedy muset vyřídit vízum jinde než v ČR. Máte proto prosím někdo nějaké zkušenosti s žadatelstvím o vizum do Iránu v turecku(Istanbulu)? Podmínky? Turecko-iránské speciality? Genderové problémy?
Díky předem za odpovědi.
Ondra

jeff
Ondra:

a co má jako společnýho gender s vyřizováním víz ????
v istambulu to dostaneš spíš než u nás, akorát to chce trpělivost a chovat se slušně…

kat

do diry s tebou…

Vážení, měl bych taky jeden skromný dotaz. Kolik peněz uvádíte na žádost o vízum do kolonky „Finanční prostředky pro krytí Vašeho pobytu“? Nerad bych dal málo, aby mě tam nepustili, ale nechci dávat zase zbytečně moc, abych nebyl podezřelej. díky

Vladimír

Dávám 850 dollarů

Petra

Ahoj, chci se zeptat, nemáte někdo zkušenosti s vízi až na letišti? Dává se na 14 dní – ale bere se v úvahu celý den do půlnoci nebo přesný čas? Mám totiž let zpátky teoreticky o dvě tři hodky později než přijedu. díky

Pavel
Petra:

Vloni byli Íránci hodně velkorysí a milí. V pasu na vízu jsou data 30 dnů a uvnitř nich se automaticky udělí vízum 14 dnů od vyznačeného průchodu první immigration. Jiní úředníci je na letišti vydávají, nežli pak na průchodu immigration při průchodu pasy a víza skenují.
Šéf recepce v tehránském hotelu mi řekl, že jdou prodloužit na regionálních immigrations do doby data.
Ale myslím, že bude stačit, když se jich při příletu zeptáš – a případně se odbavíš a projdeš immigration o pár hodin později. Anebo naopak budeš na letišti o pár hodin dříve.
Letenky vloni při příletu vůbec neřešili – někdo dál pokračuje po zemi apod.

Jirka
Pavel:

Ahoj Pavle, prosím tě, můžeš to trochu rozvést s těmi vízi na letišti? A hlavně, mám vůbec šanci ho tam dostat, když jsem loni žádal, i přes cestovku (iranianvisa.com) a nedostal ho? Chtěl bych letět už koncem března. Díky moc, Jirka

Jirka
Pavel:

Ahoj lidi, máte ještě někdo jiný zkušenosti s vydáváním víz na letišti? Je to velký risk tam prostě odletět? Zvláště když loni mi po skoro 6 týdnech průtahů i přes íránskou agenturu vízum zamítli? Pravda, chtěli jsme jet autem. Předem díky za názory a odpovědi. Jirka

Petra
Pavel:

Pavle, můžu se ještě zeptat, jak to při vízu na letišti funguje? To chtějí taky vyplnit nějaký formulář a potřebují fotky? Jo a četla jsem, že je pak potřeba se přihlásit někam na policii, pokud nejsem v hotelu, máte o tom info?
Díky

Tomáš

Zdravím, potřeboval bych se zeptat na dotaz ohledně doby platnosti Íránského víza. Jelikož z cestováním s vízy nemám zatím žádné zkušenosti. Do Íránu se chci vydat toto léto. Když vízum začnu řešit už teď (v Praze na ambasádě) a bylo by například do dvou měsíců vyřízené, tak v tu chvíli začíná doba kdy mám do země povolení vstupu? Nebo se to dá zařídit přesně na datum určené v létě?
Mám v úmyslu tam jet nejspíš stopem, popřípadě hranice přejet autobusem. Může to pro mě být znatelně komplikovanější, než když se tam letí letadlem? 🙂 Díky

Vladimír
Tomáš:

Tomáši,
vízum, které vydává velvyslanectví Íránu v Praze má platnost 3 měšíce pro dobu pobytu maximálne do 30 dní, to pro Tebe znamená, že by jsi měl o vázum požádat tak, aby ti ho vydali tři měsíce před ukončením Tvé cesty..

tonda
Vladimír:

Vladimírův příspěvek jsem si musel přečíst 3x, ale ani tak jsem ho nepochopil nebo pochopil špatně…..Správně je to takto: Od okamžiku vlepení 30denního víza do pasu počíná běžet 3měsíční lhůta, ve které je možno vstoupit do Íránu. Zda tak učiníš hned první den lhůty či poslední je buřt. Tedy určitě není nutné, abys žádal o vízum 3 měsíce dopředu, protože člověk nemůže vědět, zda za 3 měsíce bude vůbec naživu.

Martina

Ahoj. Byl jste teď někdo v kontaktu s íránským velvyslanectvím kvůli vízům? Snažím se tam už týden dovolat a nikdo to nebere. Situace je teď trochu vyhrocená, tak začínám mít strach o osud naší íránské expedice. Díky za odpověď.
M

Thom
Martina:

A mas spravne cislo? Je to 220 570 455. Minuly tyden jsem zadost odevzdaval na velvyslanectvi.

Thom:

Jo, jo číslo sedí. Tak nevím, kde je problém, třeba mají celozávodní dovolenou 🙂 A můžu Tě požádat o aktuální informace ohledně víz? Jestli alespoň něco naznačili 🙂
Díky

Thom

No, jestli ses náhodou nestrefila do pátku? Ten připadal na státní svátek (plus ještě v sobotu měli výročí revoluce) a pochopil jsem, že ani ve čtvrtek už tam asi nikdo nebyl:-) Jinak jsou tam milí, všechno se řeší přes Teherán, takže moc nenaznačují. Požadavky stále stejné: vyplněný formulář, kopie pasu, 3 fotky a stvrzenka o zaplacení poplatku (nemusí být zdravotní pojištění, které se někde nově objevuje v požadavcích). Vyřízení 4-6 týdnů, ale je to ve hvězdách. Během Nového roku se prý v podstatě nevyřizuje mezi 15. březnem a 1. dubnem. Asi taky sleduješ aktuální vývoj, embargo vyvolalo nějaký reakce a třeba na LP fóru jsem zaznamenal přijetí vyhlášky íránským parlamentem, která má údajně nabádat k omezení vydávání víz mj. pro občany ze zemí EU, ale osobně jsem si to neověřoval.

Thom:

Díky. Včera jsem se tam nakonec dovolala a prý berou telefony jen mezi 10. s 13. hod. Zvažujeme podat žádost přes cestovku. Jako kdyby s tím embargem nemohli půl rok počkat :-), máme už koupený letenky, tak doufám, že nepropadnou 🙁

Jan

Já jsem žádal o víza přes ambasádu loni a nedostal jsem je!!! Tak bacha, ať nevyhodíte do luftu 50 euro jako já! Udělejte to přes cestovku!

Honza
Jan:

Ahoj všem, o vízum jsem žádal v pondělí 27.2. Původně jsme s ženou chtěli už minulý týden, ale měli tam prý nějaký neřešitelný problém.Požádal jsem tedy o vízum korespondenčně. S milým člověkem z ambasády jsem si ujasnil následující náležitosti: 2x kopie pasu, 3 fotografie a 2x žádost. Navzdory informaci uvedené na stránkách ambasády nebylo nutné dokládat zdravotní a úrazové pojištění na cesty, stejně jako doklad o zaplacení poplatku. Je s podivem, že co se týče náležitostí, lze najít na internetu lecos. Skoro bych řekl, že je to pokaždé jinak.
Dověděl jsem se, že bych si neměl kupovat letenku dřív než dostanu vízum. Řekl jsem, že už jí mám koupenou skoro půl roku a zeptal jsem se, co je pro nás lepší – jestli máme žádat přes Prahu nebo až na letišti s tím, že vízum pak budeme chtít prodloužit. Ten solidní pán mi odpověděl, že je to jedno, že záleží na mě. Rozhodli jsme se to risknout a poslat žádost. Pokud nám to neudělí, pojedu (jak mi poradil) naostro a budu spoléhat, že mi vízum udělí aspoň na 14 dní, abych nepřišel o letenku. O 14 denním vízu mluvil jako o samozřejmosti, tak doufám, že to klapne, když nám nedají víza hned v Praze.

Martina
Jan:

Ahoj,
moc prosím o radu, jak postupovat při platbě přes Auctionchex (víza přes Touran Zamin Tour). Na první stránku uvádíte jméno své a svou e-mailovou adresu (tedy musíte se zaregistrovat) nebo rovnou jejich adresu? Konkrétně mi hlava nebere toto:
„Enter their contact details,

to*********@ya***.com

)
credit card as their payment option.“
Moc díky za radu.
M.

Víťa

souhlas, já jsem tam tu žádost dával před 2 týdny a na dotaz jak dlouho to cca potrvá mi bylo řečeno, že jsem si vybral vážně špatnou chvíly,díky svátkům, novému roku a snad je tam i nový člověk co to má nastarosti tak mi bylo řečeno, že si můžu zavolat tak za 5-6 týdnů jak to vypadá. Ale jinak byli milí a přátelšťi…
A mám dotaz nemáte někdo LP v pdf. formátu? mě se nechce tahat na zádech ta šílená bychle.
V.

Jirka
Víťa:

Víťo, jedeš na déle jak 14dnů? Pokud ne tak co tohle http://www.mzv.cz/jnp/cz/cestujeme/aktualni_doporuceni_a_varovani/iran_kratkodoba_viza_1.html

Zdenda

Taky budeme žádat příští týden o víza, jedeme do Iránu na motorkách.
Napište jak jste dopadli.

Vojta
Zdenda:

Ahoj, já se do Iránu chytám jet v létě autem, tak jsem zvědavej, jaké to bude, doufám, že mě tam netřefí nějaké sblouděná kulka :-). Máte nějaké info, jak to je s na hranicích s autem? co se za něj platí případně co se musí vyjednat předem u nás?

předem díky za odpověď

Tomáš

Zdravím,
chtěl bych se zeptat jestli někdo nemá zkušenost s vyřizováním íránského víza v Turecku, nebo v Gruzii či Arménii. Jedeme totiž s kámošem do Íránu a já vízum v Praze dostal, on ne 🙁 .

Dík za brzkou odpověď.

Mahoney
Tomáš:

To bych neriskoval. Turci, Gruzíni a Arméni jsou zlatý lidi, nicméně Gruzie i Arménie jsou postsovětský země s jejich „klasickými nešvary“ a já osobně jsem se úřednímu šimlu raději vyhejbal. (Například jízdenky z Tbilisi do Batumi byly vyprodaný, ale i tak jsem vlez do vlaku, děžurný jsem dal 10$ ,krabičku cigaret a dostal jsem to nejlepší kupé 🙂 ) A vízum do Íránu si vyřiď radši v Praze, Stojí 50€ a za měsíc ho máš v pase. Na tý ambasádě je starší příjemnej úředník, kterej umí dobře česky, takže ýádnej stres. Jinak jestli se chceš podívat na pár fotek z cesty tak jsou zde: http://mahon.rajce.idnes.cz/Iran._Armenie%2C_Turecko_podzim_2010/

Hana

Ahoj, chtěla jsem se zeptat jestli někdo nemáte aktuální informace o vízu do Iránu. Chystám se tam teď v létě. A jedu tam sama. Tak doufám, že to nebude problém. Kdyby jste někdo měl info tak mi ho prosím pošlete na mail

Ha************@gm***.com

Děkuju moc

Matej

Zdravím,

řešil jsem teď víza do Iránu pro šéfa a jeho kolegu přes Touranzamin, a než se mi to podařilo, cestu oba zrušili. Zaplatili jsme za ně poplatek 100 EUR agentuře Touranzamin, která zajišťuje autorizační kódy pro udělení víz na ambasádě.

Peníze nám nevrátí, ale mohli by za ně udělit autorizační kód jinému žadateli, kterého bych dohodil.

Kdyby měl někdo zájem, mohl by zprostředkovat udělení autorizačního kódu od Touranzamin a to za 50% cenu.

Postup by byl asi takový, že by se nejdřív výřidil kód a pokud by vše klaplo, poslal by mi ten dotyčný 50% ceny.

PS: 50 eur se platí za autorizační kod Touranzamin a 50 eur za udělení víza na ambasádě

S pozdravem, Matěj (

ma********@se****.cz

)

Přidej svou zkušenost nebo doplň informace

Odpovídáte na komentář: