Jižní Amerika

Venezuela, únor 2010

Jan Kovanda

Ahoj, rád bych vyrazil v února 2010 ca na měsíc do Venezuely a hledám spolucestovatele. Dají se teď sehnat poměrně levné letenky z Mnichova za 14-15 tisíc. Je mi 34, jsem z Prahy a zajímá mě příroda, památky i kultura. Chtěl bych vidět stolové hory na hranicích z Brazílií, mokřady Los Llanos a ve zbytku času uskutečnit nějaké koupání a šnorchlování v Karibském moři. Mám cestovatelské zkušenosti z JV Asie (Thajsko, Laos, Kambodža, Indonésie, Srí Lanka), Ruska (Bajkal), Afriky (Namibie), střední a jižní Ameriky (Mexiko, Brazílie, Argentina), spím většinou v guesthousech, jezdím místní dopravou, stravuji se v levných restauracích. Na Hedvábné stezce mám několik stručných deníků, z kterých je zhruba patrné, jak si asi cestování představuji. Můj e-mail je

ko*********@po**.cz

. Těším se na odpovědi, Honza.

Zkušenosti čtenářů

Pavel Kraus

Roraima je zajímavá ale musíš tam jít s průvodcem. Pokud ale hledáš klidné místo zkusil bych vedlejší stolovou horu Kukenán ale nevím jestli je to reálné. Doporučuji letět ze Ciudad Bolívar do Santa Eleny Cesnou uvidiš bombastiské výhledy!!!!! a zpět na noc autobusem. V Santa Eleně doporučuji restauraci Serve kilo na náměstí.
Pozor na kriminalitu je vysoká hodně vysoká pistoli tam má kde kdo. Počítej že budeš mít problém s výměnou peněz oficiální kurz je NEVÝHODNÝ a bankomaty tiskli jen lístky ale peníze nedali. Důvěřuj vekslákům na letišti.
Dobrá oblast jsou hory v okolí Meridy. Pavel

Jan Kovanda
Pavel Kraus:

Ahoj Pavle, díky moc za tipy! Honza

Monika
Jan Kovanda:

Ahoj Honzo,
jsme 2 (28+33)a chceme na přelomu února/března vyjet za teplem.Zaujalo mě,že jedeš do Venezuely.My taky cestujeme rádi na vlastní pěst.Co máš všechno v plánu?My můžeme jen na 2,5 týdne.Dej vědě

t.****************@se****.Monika

+Martin Pardubice

Jiri Tichy

JSI JESTE TADY NEBO UZ JSI VYRAZIL NA CESTU….?

Jan Kovanda
Jiri Tichy:

Ještě jsem tu, ale už mám letenky a zařízenou cestu. Jedeme 6.3.-30.3. Honza

martin sturs
Jan Kovanda:

ahoj Honzo, jestli ti zbude cas, zastav se, uz dlouho jsem nepokecal s krajany. martin

Jiri Tichy

Nema nekdo v planu navstivit karneval v Riu de Janeiru?Ze bych se pridal…..

Jana

Ahoj, budu v Caracasu na prelomu cervna a cervence a mam moznost jeden tyden vyuzit na cestovani. Nemate nekdo tipy, jak ten jeden tyden nejlepe vyuzit? Budu rada za pomoc, diky Jana

martin sturs
Jana:

ahoj Jano,
jestli mas zajem, ozvi se mailem, ziji ve venezuele, rad se potkam s krajankou a treba vyrazime nekam spolecne. Mam scestovanou skoro celou venezuelu, takze urcite najdeme neco, co by Te mohlo zajimat. martin

Martin Lozinski
martin sturs:

Ahoj Martine.Jak dlouho zijes ve Venezuele?Jake to tam je??Pracujes tam?Chci odcestovat z CR za praci a usadit se nekde v teplych krajinach.Nechci jet naslepo.

ma*****@ce*****.cz

pavel

Ahoj vsem,

nema nekdo k dispozici elektronickou verzi pruvodce lonely planet po jizni americe? Predevsim mi jde o venezuelu, kolumbii, ekvador, peru, ci knihu trekking in the central andes.

Vymenou nabizim bolivii, brazilii, celou jizni ameriku od Frommers nebo jine pruvodce mimo jizni ameriku.

Diky!

Ales

Zdravim vsechny cestovatele…
Prosim o aktualni informace o tom, jak caste jsou kontroly do mist napr. JV od Samariapo nebo obecne do neturistickych oblasti v Amazonas. Cetl jsem par cestopisu o lidech kteri bez problemu „proklouzli“ mistni byrokracii. Jestli je mozne s mistnimi rybari vyrazit hloub do divociny. Nejenom kvuli penezum nemam rad pritomnost pruvodcu a pronajimani lodi…

Přidej svou zkušenost nebo doplň informace

Odpovídáte na komentář: