Volná diskuse

VČERA JSEM SNĚDLA ČERVA!!

zajda

Včera jsem snědla poprvé v životě smaženého červa – nebylo to nikde v Asii, ale v Klubu cestovatelů v Praze! Mají je tam jako specialitu:) dovezené odněkud z Thajska

Neodolala jsem a okusila jich pár, mělo to takovou zvláštní, spíše mdlou chuť.
Zajímalo by mě, jak chutnají jiným lidem? A jak chutnají kobylky, jestli jste je někdo zkoušel? A jak bourci morušoví a hadi a štíři a kdoví co ještě se dá jíst …

Zkušenosti čtenářů

jirka

kobylky, splešťule, ploštice jsou většinou přesmažené takže převládá chuť přepáleného oleje. bourci pokud jsou dobře udělaní mají jemnou mdlou oříškovou chuť. hadi a žáby mají trochu blátivé velmi jemné maso s jemnou chutí anebo podle přísad které v Asii všechny přírodní chutě přebijí. spařené plovatky chrupou jako flaxa a pro chuť se namáčí do omáčky. smažené veverky jsou hnusné, smažení pěvci opět více chutnají po oleji, dušení drozdi jsou velmi chutní stejně jako vrabci nakládaní do zelí. medvěd na česneku je velmi podobný divočáku na česneku, tetřívek má skvělou příchuť pryskřice a bylinek. mravenčí kukly českého lesního mracence jsou mnohem chutnější než ty které jsem ochutnal v Asii.

David Gladiš
jirka:

Ještě mohu dodat pralesní krysu – v Indonésii ji dělají tak, že všechno „maso“ a většinu vnitřností nacpou dovnitř rozpůleného tělíčka ještě se spoustou koření a nakonec to nechutná nijak.

David G
David Gladiš:

Červi v Klubu cestovatelů jsou pražení a dovezení z Thajska (v běžném supermarketovém balení).
Ale nemusíte se bát v Klubu netvoří hlavní část potravy 🙂

Moucha

Doporučuju kuchařku Hmyz v kuchyni (to není vtip). Poměrně náročné čtení o regionálních specialitách kdejaké tropické země, spousta fotek pro silné povahy :-). Kdysi jsem ji v recesi daroval jednomu děvčátku a jak mi teď chybí (kniha) :-(. Kdybyste ji někde viděli, linkněte sem, prosím, avízo. Tenkrát ji měli v Kanzelsbergerovi dole na Václaváku.

alice in wonderland

Na Siberutu jsme ochutnali ságové červy, asi 10 cm dlouhé, hezky vypasené.

Syrové (ještě se kroutili v puse), smažené na tuku a pečené v popelu.

Hlavička byla vždycky docela hořká, zbytek, s trochou nadsázky, oříškový :-).

ája

Já sem naštěstí takovýhle potvory nikdy nejedla-a sem za to ráda.Docala bych nikdy chtěla ochutnat ústřici.Nejedl ste jí nikdy někdo?

kitty
ája:

červi mi teda chutnali více než ústřice

Karel
ája:

Ústřice jsou dobré.Chodím do Ambiente a pravidelne si je dávám.No ted jsme se vratili z Vietnamu a tam jsem jedl vše.Červy,kobylky,sváby,plnene smažene žaby a vrchol byl vejce se zárodkem kuřete.Jestli chcete poslu foto napiste email

Bara
ája:

V Thajsku mi jeden poulicni prodejce nabizel nekolik ruznych druhu smazeneho hmyzu a cervu. Bohuzel jsem v t dobe nesebrala odvahu na ochutnani a to jen diky predstave, po jakych hostelech to ten domorod sbiral…. Nevite nekdo, josu tychle potvurky ze specialnich farem, nebo jak se k nim prodavaci dostavaji? Ustrice mam nejradeji zapecne se syrovym besamelem a slaninkou. Syrove je moc nemusim. Ale zalezi take na tom, odkud jsou. Opravdu je to tak, ze co jiny kraj, to jina chut. Ja osobne preferuju Australske Tasmanske. 🙂

Bara

Jeste se trosku v teto diskusi zapomnelo na Australsky kontinent, kde se da ochutnat klokan, pstros nebo krokodyl. Klokan chutna jako nase hovezi, jen je to maso absolutne bez tuku a tak je trosku sussi, ale treba v segedinu vynikajici. Krokodyl i klokan je hodne podobny kurecimu, ale nekteri nemeli to stesti a dostali krokodyli maso od kuze a pry bylo hrozne mastny a mdly a nedobry….

Bara
Bara:

Omlouvam se, chtela jsem napsat krokodyl a pstros je hodne podobny kurecimu. 🙂

Přidej svou zkušenost nebo doplň informace

Odpovídáte na komentář: