Kanada

Vancouver – Březen 2014

Jenda

Čauky všem,

Odlétám v Březnu do Vancouveru,
hledám parťáka-čku.

Pass-blind work.

Zn.: Ve dvou se to lépe táhne 😀

Jinak všem krajanům hodně štěstí, za velkou louží 😉

Zkušenosti čtenářů

No jak myslis.Prace tam neni..porad tam prsi

a za dva mesice zjistis,ze ti dosly penize a jedina sance jak nezkoncit jak bezdomovec je vyrazit za praci a vydelkem do Alberty.Proc si neusetrit zklamani?Nechat si zadupat sebevedomi neni nic moc..

Jenda
No jak myslis.Prace tam neni..porad tam prsi:

Právě kvůli takovým jako si Ty,chci odtud odjet… Věčně nespokojení,nepřející,chytrý jak rádio. A samozřejmě ani pod takovou slátaninu se radši ani nepodepíšeš.. Enjoy..

Dan
Jenda:

Myslim,ze se seredne pletes,protoze popis,tak jak to dotycny napsal ,je presne takovy! Takze zadna slatanina,ale docela uprimna rada.To,ze tam hodne prsi je znama vec stejne,jako ze je to tam velmi spatne s praci a fakt,ze velka cat lidi po par tydnevch Vancouver opousti bez penez prave do Alberty je pravda pravdouci.Jo a k tem podpisum..podepsat,nebo nepodepsat se je pravo kazdeho a navic podpis u prispevku neni zarukou,ze dotycny pise pravdu.V tomhle pripade totiz ten „nepodepsany“ vi o Vancouveru ocividne vic,nez ty si hodlas pripustit.Navic prave tvuj prispevek,Jendo,o „chytrych jak radio“ vypovida mnohem vic!

¨Tom,Karel,Petr,ci Pavel..je to skutecne naprosto jedno.
Jenda:

Co ale neni jedno je fakt,ze Ti,Jendo,pripada,ze kdyz nekdo pise anonymne,tak je „nespokojeny, neprejici a chytry jak radio“.Tak predne,ve Vancouveru opravdu prsi okolo 170-230 dni v roce.V zime prsi prakticky porad!To,ze ve Vancouveru na jedno nabizene misto pripada az 100 zadatelu o spatne placenou praci,je druhy fakt,at se ti to libi,nebo nelibi.Ve skutecnosti ti ten neprejici,nespokojeny a chytry jak radio popsal situaci naprosto presne,tak jak to tam opravdu je.

taky anonym
¨Tom,Karel,Petr,ci Pavel..je to skutecne naprosto jedno.:

prostě ti ve zkratce poradil, ušetřil trápení, dal radu, atd.. Tak mu sakra ještě poděkuj. Dneska je to samej křupan.

Soňa
No jak myslis.Prace tam neni..porad tam prsi:

Ahoj, chtěla jsem se zeptat, které město v Albertě konkrétně bys doporučil? Nemám moc ráda mega města, jako asi bude Calgary, ale zase aby v nějakém menším byla práce. Díky moc za radu.

nic

ahoj Jendo ,myslim ze hovori pravdu , nechaj si poradit.Je to tam ako pise.

Hanka

Cau lidi, myslite ze kdyz prijedu do Kanady na turisticky viza ktery ted zrusili a jen se musi neco vyplnit tak ze pak kdyz zazadam treba po mesici pobytu tam o pracovni povoleni, je tam naka sance ze mi ho daj?

"nepodepsany"..protoze je to nepodstatny.
Hanka:

Spravna odpoved je,ze ti tam pracovni povoleni nevydaji,nebot o nej musis zazadat, co by obcan CR, z Ceska!

Hanka

Zajimavy ze jsem nedavno cetla na jedny dizkusi ze ceska rodina se vloni vydala do Kanady za lepsim zivotem.Odjeli tam vsichni na turisticky viza a po mesici a pul pani zadala o pracovni povoleni a I kdyz rikala ze to trvalodlouho tak ji ho dali..proto jsem se ptala jestli tu ma nekdo dalsi jeste podobnou zkusenost..

V soucasne dobe to proste takhle neni!
Hanka:

Tahle moznost byla v dobe ekonomickeho boomu napr v Alberte,ale ted to proste nejde,at rika kdo chce co chce!

Dan
Hanka:

http://www.cic.gc.ca/english/helpcentre/answer.asp?q=172&t=17

Procti si to..uvidis sama..jen namatkou:
„Can I apply for a work permit from inside Canada?
http://www.cic.gc.ca
If you are already in Canada as a visitor, you may not apply within Canada. You must apply for a work permit at a Canadian visa office“

PS: Never vsemu,co ti kdo tady nakuka,protoze podminky pro zadosti a udelovani prac.povoleni se meni a nic,co platilo vcera,dnes uz neplati.Byl by to pro tebe nmaprosto zbytecny a drahy vylet!

resident

ahoj , je to mozne .Tiez som to tak kedysi vybavil.Je treba ale vediet presny postup ako na to.

Hanka

Ahoj Residente, super a muzes mi rict jak na to? :]

Honza
Hanka:

Neni nic snazsiho,nez pozadat o pracovni povoleni z CR.Rozhodne je to snazsi,nez na miste v Kanade zjistit,ze se podminky zmenily a zadat az v Kanade dle novych podminek nelze!Jak uz tady nekdo psal, to co platilo pred par lety dnes v dobe krize neplati!

xxx

ahoj , nie je to jednoduche vysvetlit , kde presne a co najdes(tlaciva ).Zjednodusene.Musis najst zamestnavatela ktory zamestna konkretne Teba, potom dostanes pracovne povolenie a tak tam mozes zostat.Ak mas pracu potom mozes ziadat o trvali pobyt.(po 1 roku)

opet zcela nepresna informace..
xxx:

tak jako tak by nemohla zazadat o prac.povoleni v Kanade.

xxx

informacia je urcite presna.Pracovne viza som ziskal v roku 2007 a 2008. Sam som si to vybavil. Mam kopie od ziadosti. Dnes uz mam trvali pobyt.Chces ma este o niecom poucit co neviem. Trvali pobyt som si vybavil za 12 mesiacov sam a bez agentury a pravnika

Rikam ti,ze ted pracovníi povoleni ziskat po priletu jako turistta primo v Kanade uz nelze
xxx:

a na tom nehodlam nic menit!Co platilo v roce 2007, nebo 2008 je davno neplatne a zmenene..v teto dobe vrcholil ekonomicky boom v Kanade a do zeme se vozili zamestnanci i z Mexika a ziskat prac.povoleni trvaly pobyt nebyl prakticky zadny problem.Ziskat LMO byla v podstate hracka,coz dnes ani nahodou neplati.Takze jak vidi,poucit se muzes vzdycky,zvlast kdyz to,co tvrdis ty dnes uz vubec neplati.Krome toho te slecne neslo v principu o ziskani PR,coz neni ve chvili,kdy uz nekdo ma prac.povoleni vpodstate zadny zasadni problem,problemem vsak zustava v soucasosti ZISKANI pracovniho povoleni kdyz je clovek v Kanade jako turista.I kdyz si sezenes zamestnavatele,ktery zaridi pozitivni LMO,porad o pracovni povoleni musis zadat mimo Kanadu.Zadost primo podana na konzulatu ve Vidni stoji 500$ a ceka se 3-6 mesicu na vyjadreni.Takova je realita.Krome toho to Dan v jednom prispevku vyse dolozil odkazem primo na stranky,kde je tato rok stara podminka jednoznacne potvrzena! PS: Kdyz uz v Kanade nekdo pracuje a hodla ziskat PR,pravnika ci agenturu potrebuje jen linej a neschopnej trouba.Rozhodne to zvladne kdokoliv a neni k tomu potreba nic svetobornyho,nez podat zadost.

Marketa
xxx:

Je to jak rikas,od roku 2000 do roku 2009,nez vypukla krize,mohl kazdy turista o pracovni povoleni pozadat klidne primo i na letisti v den priletu a nebyl to zadny problem. V teto dobe je to aktualne nerealne,je pouze mozne pozadat o nove prac.povoleni ve chvili,kdy ti platnost stareho konci,napriklad v programu Working holiday/Zazijte Kanadu.V takovem pripade to lze zaridit „uvnitr“ Kanady. Pokud clovek prac.povoleni doposud nemel,musi pozadat vne Kanady,nikoliv jako navstevnik primo v Kanade!To,co bylo uvedeno,o ziskani PR,to uz je pouze detail,bez problemu si to zvladne zaridit kazdy sam.Zalezi na oboru kvalifikace!U nekterych preferovanych oboru lze zadat po roce, u jinych az po dvou letech,rozhodne univerzalne neplati,ze kazdemu je umozneno ziskat PR po jednom roce,tohle tvrzeni je nepravda!

Usmevne je,jak kazdy,kdo si v minulych letech
xxx:

jakymkoliv zpusobem opatril Pernament Residenc,ma tendenci poucovat druhe,jak vsechno vi nejlepe,i kdyz ve skutecnosti to platilo pouze v dobe,kdy si PR zarizoval on sam a od te doby je uz informativne tzv.“mimo misu“,protoze uz ty nejaktualnejsi informace nemel a nema duvod sledovat.Presto ma porad kazdy druhy tendenci vsem tvrdit,jak vsechno vi nejlepe,i kdyz jeho informace davno nemaji zadnou vahu,nebot jsou zastarale a casto zcela neplatne.

Dan
xxx:

Nechapu,o cem se tu prete,proctete si ten odkaz,co jsem sem vlozil vcera a budete mit jasno.Jednoznacne je v nem potvrzeno,ze jako turista v Kanade zadat o pracovni povoleni v soucasne dobe nejde.

xxx

myslim ze toho viete velmi vela ,RP som ziskal v roku 2012.Vidim ze citate len stranky CIC.Jednemu znamemu som nasiel pracu , firma mala LMO , trvalo to cele nez odletel do Canady mozno 1,5 mesiaca.Nebudem sa s Vami o tom dohadovat.Pracujem pre imigracnu kancelariu.Clovek bol v Holandsku ,vsetka komunikacia isla cez email.Nemusel tam letiet ani ako turista.Dostal viza na letisku v mesici rijen 2013.

Len som Vam chcel poradit a treba citat aj medzi riadkami

pRACOVNI POVOLENI DOSTAVA NA LETISTI PO PRILETZU KAZDY

Ale to neznamena,ze o ne muze pozadat clovek-turista,ktery leti do Kanady s turistickym vizem.Proste rikejte si co chcete,takhle to nefunguje! Vy radite te divce blbe,ji slo o neco podstatnejsiho…jestli muze priletet jako turistka a teprve v Kanade zadat o prac.povoleni a automaticky zustat. A to proste nejde! Vyhodila by zbytecne penize za letenku a misto povoleni v Kanade zutat a pracovat by musela Kanadu opustit.A to je cely problem,ktery tu celou dobu resime! Nikoliv,zda jste nasel,ci nenasel znamemu praci a jak dlouho trvalo sem nekomu priletet!!! Nemusite se s nikym dohadovat,jen kdyz uz radite,tak radte k veci.Vase informace o tom,jak jste si zaidil PR a kamaradovi nasel praci s LMO jsou slecne opravdu jen k prdu,ale rozhodne ji jsou vzhledem k tomu,na co se ptala,celkem k nicemu.Prominte,ale je to tak!To,ze po ziskani pozitivniho LMO trva vyrizeni vseho a nasledny prilet jen zhruba mesic je vec,ktera plati beze zmen pres deset let.(Ale ani tohle neni vec na kterou se Hanka ptala!)Ji zajimalo jedine,zda muze priletet jako turitka a o pracovni povoleni pozadat na miste a jestli ji ho daji. „Hanka Cau lidi, myslite ze kdyz prijedu do Kanady na turisticky viza ktery ted zrusili a jen se musi neco vyplnit tak ze pak kdyz zazadam treba po mesici pobytu tam o pracovni povoleni, je tam naka sance ze mi ho daj?“ Odpoved zni jednoduse a uz to tady nekolikraz zaznelo.a nema to nic spolecneho s vasim zikanim PR,nebo cimkoliv dalsim,protoze na to se nikdo neptal.

Upresneni pro Hanku.

To,ze ziska prac.povoleni pri vstupu na letisti kazdy je mysleno tak,ze clovek,ktery o nej pozadal..at uz jakymkoliv zpusobem,prileti do Kanady s dopisem z kanadske ambasady,na kterem mu konzulat z Vidne potvrzuje rozhodnuti o povoleni k vydani prac.viz.Na zaklade tohoto dopisu muze dotycna osoba priletet do Kanady pouze s jednosmernou letenkou a na letisti v immigracni sekci mu je po odbaveni do pasu vsito,ci vlepeno pracovni povoleni,na jehoz zaklade nasledne obdrzi SIN, social insurance number.

Martin

jendo jed, neni to o o praci ale o lidech znam tu ve Vancouveru dost cechu co tu pracujou a zustavji, never nikomu negativnimu , kdyz umis makat neni problem s vizama se da je to jebacka ale moznosti je spoustu a nikdo nerika ze musis zustat ve Bc muzes do Alberty kamkoliv, jsem tu druhym rokem po young profesional a zadam o LMO a a Canada byla moje nejlepsi rozhodnuti v zivote lidi co nadavaj na Vancouver nechapu jak uz jsem rekl je to o lidech .ozvi se muzu pomoct hned jak priletis do 2dnu mam pro tebe praci Martin

bez pracovniho pooleni???KECAS!!!
Martin:

Vzdyt je to absolutne nerealny a ta holka riskuje,ze ji zavrou,deportuji a do Kanady se nikdy v zivote uz nepodiva.Navadet nekoho timhle zpusobem je nezodpovednost!

Jenda
Martin:

Ouuu :))) To je teda odpovědí…jenom koukám,že se z mého tématu stalo uplně něco jiného 😀 Martine a ostatní lidé dobré vůle,díky za podporu 🙂 Jsem na mailu,rád pokecám.. Práce se nebojím… 🙂 Kdo se bojí nesmí do Kanady 😀 Hezké svátky!

Martin
Jenda:

Nazdar hele písni mi na mail

si******@gm**.com

. Mám ty samý plány ohledně Vancouveru. Dokonce jsem sem psal i inzerát akorát pod jiným topic. Proberem to…
čus Martin (ale né ten co nahoře i když s jeho názorem víceméně souhlasím 🙂 )

Ondra
Martin:

Ahoj Martině, můžeš mě prosím kontaktovat na

ri****@se****.cz

. Do Vancouveru se chystám začátkem dubna a kontakt na práci (popř. více) by se hodil. Díky moc Ondra

Lída

Ahoj Jendo, tak jsem se prokousala všemi komentáři a napadá mě jediné. Určitě na všem, co tu lidé píší něco bude a ty překážky tu jsou. Já ale věřím, že život a svůj směr si člověk určuje sám, proto jak říkáš: Kdo se bojí nesmí.. vlastně nikam 😀 Možná bych ještě přidala: Odvážnému štěstí přeje. Proto i já se chystám vyjet do světa. Nyní konkrétně do Kanady na WH, teď někdy na jaře. Když budeš chtít, napiš mi na mail a třeba se navzájem obohatíme 🙂

wa*********@se****.cz

Šťasný nový rok vám všem! 🙂

Lída

Ahoj Jendo, tak jsem se prokousala všemi komentáři a napadá mě jediné. Určitě na všem, co tu lidé píší něco bude a ty překážky tu jsou. Já ale věřím, že život a svůj směr si člověk určuje sám, proto jak říkáš: Kdo se bojí nesmí.. vlastně nikam 😀 Možná bych ještě přidala: Odvážnému štěstí přeje. Proto i já se chystám vyjet do světa. Nyní konkrétně do Kanady na WH, teď někdy na jaře. Když budeš chtít, napiš mi na mail a třeba se navzájem obohatíme 🙂

wa*********@se****.cz

Šťasný nový rok vám všem! 🙂

Andy

Jendo a Martine, žiju ve Vancouveru a mohu JEN doporučit. Poslala jsem vám oběma e-mail tak se mě můžete obrátit a doptat na co chcete MIMO tuto zvláštně hloupou diskuzi. Ráda poradím, pomůžu. 🙂 Andy

Ondra
Andy:

Ahoj Andy, mohu poprosit také o zaslání mailu na

ri****@se****.cz

. Pár otázek bych měl 😉 Děkuji O.

Kája
Andy:

Ahoj Andy,

poslala bys mi prosím také email? Měla bych pár otázek ohledně práce v Kanadě.

Můj email je

ZN*****@em***.cz

Děkuji

Kája

Paja
Andy:

Ahoj Andy, mohla bys mi, prosím, poslat mailem na sebe kontakt (email)? Rád bych se s tebou poradil a probral pár věcí ohledně Vanu, a nechci to řešit přes toto fórum. Děkuji předem za ochotu. Pája

david
Andy:

Ahoj Andy,nemohl bych se s tebou poradit ohledně pohovoru ve Vancouveru,díky

Zil jsem ve Vancouveru pul roku,

kdybych s sebou neprivezl na WH 5000$,tak dlouho bych tam prezit nedokazal..bohuzel platy jsou tam opravdu velmi nizke a vseobecne je tam draho.Doporucuju Vancouver tak max na dovolenou koncem leta.Ta diskuse neni hloupa a 80% argumentu je pravdivych.To ze casto prsi,je vlhko,pod mrakem,je fakt.drahota vseobecne,nedostatek slusne placene prace taktez a teple klima i v zime,kdy ale prakticky jen prsi.Jinak je to hezke mesto,zvlast v tech par dnech,kdy se udela hezky.Presto bych ho na rok pobytu pres WH nedoporucil nikomu,za ten rok se tam kariera udelat neda a nasetrit na cestovani po zbytku Kanady ve Vancouveru nejde.Presvedcovat lidi,jak je Vancouver na WH ta nejlepsi volba je hloupe.

Andy

Já osobně nikoho nepřesvědčuju. Ale fakt je ten, že s přítelem děláme buď oba na part-time anebo jen jeden z nás a vystačíme si a ušetřili jsme i na 14ti denní dovolenou na Kubě, kde jsme byli v listopadu. Samozřejmě to znamená nechodit po hospodách a stravovat se doma (ale to nám nevadí, denně vařím, peču chleba..apod.). Jednou týdně zajdem na sushi a pokud potřebujem oblečení – koupíme si. Neskrblíme ale rozhodně nerozhazujeme. Teď jsme sekli s prací oba a začali jsme chodit zdarma na 2měsíční kurz angličtiny, která poskytuje government a je určen jen pro BC (v ČR by nás vyšlo majland). V 1/2 března vyrážíme na 1,5 měsíce po USA. Prší tady – ano. Ale na horách se lyžuje a v létě tady skoro nekáplo, takže jsme každý víkend byli někde na hiku. SAMOZŘEJMĚ jsem v jiném městě nežila, takže nemohu porovnávat a to ani platy, ani krásu měst. Calgary jsme navštívili – celkem pěkné město. Edmonton jsme navštívili – hnusné město. My disponujeme autem a USA máme odtud 50km. Hory kolem 100km. Zkrátka a jednoduše – jsme tu nadmíru spokojení, takže za mě doporučuji. Ale pozor – asi záleží na povaze každého člověka. Potkali jsme tu DOST lidí z ČR a Slovenska co tu také žijí. Kolem 5 tu chce zůstat natrvalo, ostatní naopak hrozně nadávají a to na všechno (a tím myslím třeba i „systém“ úřadů…apod.) -> tito lidé si budou asi stěžovat všude v Kanadě. My měli prostě ve všem štěstí – bydlení do 5dní, super auto do 3dní, super počasí v létě (padl rekord – asi 60 let starý – největšího počtu dní bez deště). Prostě nám se tu líbí a pokud chce jet někdo do Vancouveru jako Jenda, tak mu poradím v čem budu moci. Pochopila jsem, že založil diskuzi s rozhodnutím jet do Vancouveru a ne s dotazem zda ANO či NE. Tak proč to negativum????

Andy:

Konečně někdo normální. Nevím, co tady lidi pořád hysterčí s tím deštěm. Ve Vancouveru prší hlavně v zimě, v době, kde jinde padají bílá hovna. A to teda radši ten déšť, než se brodit v břečce. Sníh je na horách, kam patří, a kdo chce, tak si tam za ním dojede. Zbytek roku neprší o moc víc než třeba v ČR.

Radej snih a normalni zima,..

nez nekolik mesicu prakticky v kuse dest,vlhko,a vlezlo.V zime mi prijde snih, na rozdil od deste, zcela vporadku.Ale dest je pouze jedina nectnost tohohle,jinak hezkyho,mesta.

Radej snih a normalni zima,..:

Jenže tady zima trvá podstatně kratší dobu než v ČR. Dneska už je vyloženě jarní den, nikde ani mráček a ve Stanley Parku se hraje tenis v kraťasech.

Petr
Andy:

Ahoja Andy,

mohla by jsme se nejak zkontaktovat na mail? mam v umyslu odfrcet do Vancouveru a nekdo kdo uz vi se hodne hodi. Ja se snazil pomahat lidem v Christchurch na NZ v zacatcisch, ale ted bych uvital zmenu.Do Kanady jsem chtel temer od mala!:) Take by jsem si rad udelal kurz English o kterem mluvim a mozna si rozsirit vzdelani. Mam VS i nejakou praxi, tak snad to nebude v tomhle meste tak hrozne s pracovni nabidkou. Pokud teda moc neobtezuju napis prosim na mail :

ur********@gm***.com

see y

Peter

jak spravne zaznelo...padl 60 let stary rekord bez deste.

To logicky znamena,ze 59 let platilo to,co se bezne uvadi o Vancouveru jako prumer..tedy 180-220 dni v roce prsi:-)Obcas se proste vyjimky stavaji stejne,jako letos v jizni Alberte..kdy v tomhle obdobi bezne byva -40C a ony jsou par dni teploty i predpoved v plusu. To,ze ve Vancouveru bezne prsiva celou zimu,ale krome pozdniho leta a zacatku podzimu plati stejne,jako ze v Alberte v lednu bezne mrzne,az prasti.Otazkou je,jaka je pravdepodobnst,ze se vyjimecne nedestive leto ve Vancouveru,ci teply leden v jizni Alberte bude opakovat??? Prakticky ZADNA!(o om jou prave ty zaznamy a vypocty prumeru)

Danny

At uz bylo lonske leto ve Vancouveru takove,ci makove a prselo minimalne,faktem je,ze vyjimky vetsinou potvrzuji pravidlo.To,ze s velkou pravdepodobnosti bude vse letos zas jinak se da cekat,to,ze vic jak 200 dni v prumeru ve Vancouveru prsi rozhodne neni vymysl.
Hodnotit mesta podle nekolikadenni navstevy je samozrejme stejne stupidni a hloupe,jako doporucovat nekomu,kdo by si rad na WH neco vydelal,nasetril a procestoval Kanadu prave predrazeny Vancouver.Po trech mesicich pobytu ve Vancouveru,po trech v Calgary a po dalsicch trech v Whitehorse a v Edmontonu musim napsat.ze se mi nejvic libil ziti ve Whitehorse,ale naopak kdyz dnes vzpominam,tak nejvic se mi styska nikoliv po Whitehorse,ci Vancouveru,ale prave po opovrhovanem Edmontonu.Kazdemu vyhovuje neco jineho,ale faktem je,ze do Vancouveru me to uz netahne,takze az zas nekdy priletim do Kanady,nejdriv pobudu v Edmontonu,pak v horach a nakonec na severu.PS: Preasiaovano, mizerny platy,a drahota je kombinace k nicemu.Kazdymu vyhovuje neco jineho,ja radsi tvrdy pracovity kanadany a opravdovou Kanadu jako takovou.

Danny:

Dneska jsem šel se psem na English Bay, svítilo sluníčko, ve Stanley Parku kvetly rododendrony a prvosenky. Pro mě je Vancouver nejlepší místo pro život. Samozřejmě ne každý na to má, ale tak už to na tom světě chodí.
V Edmontonu jsem byl loni v březnu pracovně, bylo tam -20 a sněhu, že malí lidi mohli srát ve stoje. Kdepak, to na mě není.

Nejlepsi po zivot snad jen,kdyby mi tam nekdo dal barak zadarmo.

Z normalni prace na nej pristehovalec nevydela ani nenasetri za celej zivot,ty casy uz davno minuly. Vancouver je hezkej,ale tak maximalne na dovcu a jeste jen pro nekoho.Na zivot je v Kanade mnohem vic hezcich a levnejsich mist,nez Vancouver.

Nejlepsi po zivot snad jen,kdyby mi tam nekdo dal barak zadarmo.:

Pokud umíš něco, za co jsou lidé ochotni slušně zaplatit, bydlení si pořídíš stejně jako spousta dalších přistěhovalců, kteří místo kvílení na netu makají. Potom budeš moct bydlet nebo jezdit na dovolenou tam, kde se ti to líbí, ne kde je zrovna levno.

99% lidi se zivi praci,za kterou mu nekdo plati

nebo si vydelava na sebe.Nicmene pri cene nemovitosti ve Vancouveru si ho rozhodne neporidis za 5-6 let prace.To,ze je tam predrazino je naprosto neoddiskutovatelne.

99% lidi se zivi praci,za kterou mu nekdo plati:

Za 5-6 let SLUŠNĚ placené práce si v pohodě našetříš na zálohu, potom si vezmeš hypotéku, která tě vyjde levněji než nájem. Dělá to tak spousta lidí. Kdo myslíš, že kupuje ty nemovitosti, které se tu pořád stavějí jako o závod?
Předpoklad ovšem je, že umíš anglicky a neděláš u Starbucks.

http://www.numbeo.com/cost-of-living/city_result.jsp?country=Canada&city=Vancouver cca 40 komentářů od lidí co skutečně bydlí ve Vancouveru a popisují životní úroveň. Když si člověk přečtě vše, nějaký obrázek si udělá. Rozhodně lepší než od místních guru.

Jasne,prijedes na Working holiday

za -6 let si pohodlne nasetris na zalohu hypoteky,protoze jsi privezl dostatek penez na absolvovani kanadske univerzity,tak tim padem nemusis po skole nic splacet bance a naprosto hrave ze skvelehoplatu splacis 20 let hypoteku,protoze to vyjde levneji nez najem,coz samozrejme nikdo z lidi zijicich kdekoliv jinde,nez ve Vancouveru nevi.Proste pohoda,kazdej druhej,co vyrazil na Woking holiday si nasel hrave job za 35-70$/hodinu,a vsichni kanadani ziraji,jak jde vsechno tem cechackum hrave.Prote pohoda a tak se hlavne vsude pro ne stavi mraky domu,aby si meli z ceho vybirat a po praci jeste mohli denne vyrazet na nocni lyzovani,protoze maji mraky casu,energie a smozrejme i prachu,proste pohoda a ve Vancouveru ani nekapne,aby se tem stavbarum nenamocili monterky.

Takze tady neco od kanadana popisujiciho tu pohodu!

One newspaper survey I saw a few months ago said housing in Vancouver average ranges $700,000 – 1.5 million. That’s all housing options including condos, townhomes, houses in city and subburb. And from personal experience, the quality of these homes are rather plain or not done right. Do you remember the leaky condo fiasco 10 years ago?

So to sum it up. Price gouging is an everyday norm. Most people cannot shop until sales and coupons arrive. People are severely fearful and sick and tired of not being able to afford even the basic and average things. People will literally line up for hours to the USA border just to save a few dollars in gasoline and groceries and clothing.

I know what the tourism brochures say about our city. „Come to the greatest city in the world with trees and squirrels in the city and mountains and oceans and modern living westcoast style.“ And it is true for short-term visitors or if you have ridiculous amounts of money. But the reality for 90% of the people is constant money struggle and dealing with rude people and drivers. Sure it’s nice to look at a snow-caped mountain in a distance. But if you can’t do any of these things, what’s the point?

Even if you have a really good job or a big bank account, it’s hard to find value here. 1.2 million dollar home in city proper will be a small, old house that you might be able to put up with for a few years. The alternative is to buy a large nice house in the suburbs for that price, but the commute will drive you insane in one of the worst traffic cities in North America. You can’t win here.

Takze tady neco od kanadana popisujiciho tu pohodu!:

West End prices: One bedroom $250,000, two bedroom $500,000. Comparable to Prague.

Juicy

Ahoj, píšeš, že si tam se psem, chtěla bych si tam taky vzít psa, jsou nějakí speciální požadavky nebo výraznější omezení ve Vanu co se týče psů?

Juicy:

Psa mám ve vlastním bytě v domě, kde jsou zvířata povolena. Pracuju doma, takže není problém s ním jít na špacír, kdykoliv potřebuje. Taky mám auto, takže nemám problém s ním kamkoliv jet.
Pokud jedeš na WH, psa nech doma. Budeš mít velký problém sehnat bydlení, kde ti psa dovolí mít, a nebudeš ho s sebou moct vzít do MHD. Kdyby nedejbože potřeboval veterináře, nedoplatíš se.

Juicy

Já ho bohužel nemám komu doma nechat, takže ho beru sebou. Včera sem se dívala na Craigslist na pet friendly share a nevypadalo to tam na zas tak velký problém. Jediný problém vidím v té veterině.

Danny:

Pro Danny

a kde jsi bydlel nebo cos delal ve Whitehorse ?

No,ja byla ve Vancouveru na WH pred 3 roky

a to doslova proprselo cely leto a hezky bylo snad jen dva tydny v zari.Nemluve o tom,ze tam na jedno volny misto bylo snad 100 zadatelu o praci,bez ohledu na to,kolik platili.Mimo to,ono se rekne,do hor je to jen 100km,ve vsedni den je prakticky jedno,jestli 100,nebo 300km,stejne se da vypadnout do hor jen kdyz ma clovek volno uplne stejne jako z Calgary,kde je to do hor jeste o neco bliz.

No,ja byla ve Vancouveru na WH pred 3 roky:

Jakých 100 km do hor? Z centra jsi na kterékoliv z okolních hor za 20 minut. To je vidět, že kecáš a byla jsi tak akorát v Horních Ouholičkách.

Nenadavej ji,nikde netvrdi,ze je to do hor 100km

jen rika,ze je uplne jedno,jestli je to 100km nebo 300km,kdyz chodis do prace od 8 do 17 hod,tak je to proste uplne fuk,na lyze uz se stejne nedostanes,i kdyby to bylo 5km,nejses v Liberci,abys vyjel tramvaji pod jested.A nechovej se jako buran.

Nenadavej ji,nikde netvrdi,ze je to do hor 100km:

Právě proto mají všechny lyžařské areály kolem Vancouveru noční lyžování – lidé, kteří pracují do 5 večer, si tam bez problémů vyjedou po práci, přesně jako v Liberci (jenom to lyžování je na trochu jiné úrovni). Jenomže to by tu musela skutečně být, aby to věděla.

Treba ji lyzovani zajima stejne,jako tebe treba vysivani.

Faktem proste je,ze clovek,kterej maka do peti vecer ma uplne jiny starosti,nez se hodinu po praci dostat domu,naveceret se,vysprchovat a pak se nacpat do lyzarskejch veci a spechat nekam za mesto na kopec,kdyz ma byt rano zas v praci.Tyhle nesmysly muzes povidat komu chces,ale ani v tom Liberci,stejne jako ve Vancouveru tuhle anabazi prakticky nikdo,kdo dela do peti vecer neabsolvuje,nemluve o tom,ze lyzovani neni sport za hubicku ani v Cesku,ani v Kanade. Muzu i myslet co chci,ale protoze znam realitu,jak se musi clovek ohanet kdekoliv v Kanade v praci,rozhodne si nemyslim,ze je ve Vancouveru tolik lidi na Working holiday,kteri nekolikrat do tydne vyrazi po praci vecer lyzovat.

Treba ji lyzovani zajima stejne,jako tebe treba vysivani.:

To se dělá úplně jinak. Lyže si připravíš už ráno a podle toho, kde pracuješ a bydlíš relativně k horám, si je buď naložíš do auta nebo se pro ně jen rychle stavíš po práci. To znamená, že když končíš práci 5, můžeš být v 6 na kopci, i s tím, že si někde po cestě koupíš něco malého k jídlu. Po lyžovačce is dáš v restauraci na kopci pořádnou večeři a pivko, a jsi do půlnoci v posteli, takže v 9 jsi zcela čerstvý v práci. Samozřejmě se to nedělá každý den, ale jednou dvakrát týdně to není problém.

Jeste jedna realita..aby rec nestala!

And to have $3K disposable (after tax) income in Canada, you’d have to make over $50K a year, and that’s a SMALL amount of Vancouverites who make that. This is why most students and youth work 2 or 3 jobs and some go to school in addition to that, and they live 4 to a flat and never eat out/do most of the stuff that’s so „wonderful“ about Vancouver. Ski? How much does the chair lift at Grouse cost – $30? To get there? Whistler on the bus – more than the bus to San Francisco. Whistler on the train – more than the train to L.A. from Seattle. Selling off BC Rail hurt badly, but these folks keep getting voted in. And the HST was 14% added to goods, that was repealed, and we are back to 5% and 7% for sales tax and ‚vat‘ (but it’s not called that). On some fresh food products, there is no tax, but the recently re-elected political party wants to get rid of those, so all goods will be charged 12% taxes on top of any price. So 20% tip and 12% taxes means adding 33% approx. TO all the figures of restaurants, shopping, gym memberships, utilities, food, etc. – not to rent. No tax on that.

Jeste jedna realita..aby rec nestala!:

Jenomže ve Vancouveru nežjou jenom studenti, zlato.
Průměrný roční příjem domácnosti v BC je $60.000, ve Vancouveru o něco vyšší. Z toho se dá vyžít v pohodě. Spousta mých známých nejméně jednou týdně po práci sbalí lyže a maže na noční lyžování na Grouse, Seymour nebo do Cypress Bowl. Po cestě zblajznou granolu a večeři a pivko si dají po lyžování v restauraci na kopci. Na Whistler se jezdí povětšinou autem, hodně lidí z Vancouveru tam má condo nebo kamarády, kteří je tam pozvou. My máme radši Mount Baker.

Ja o voze,ty o koze, zlato!

Az budou lidi na Working holiday vydelavat v prumeru 30 000$ rocne,pak jiste budou obden jezdiz na lze kdykoliv se jim zachce.Takhle jsou vetsinou radi,kdyz se jim to povede parkrat za zimu,ale rozhodne nevydelavaji prumerny plat.

Ja o voze,ty o koze, zlato!:

No a co já s tím mám dělat?Přestaň kňourat a začni se snažit.

na tohle se da odpovedet jediny...

„BLBE“!

Bud v klidu,prumerny plat vve Vancouveru
Ja o voze,ty o koze, zlato!:

vychazi podle ofic.zdroju na Google i Wiki na 15$/hod,coz samozrejme nevychazi na 30 000$ rocne.To jen panacek ma chvastavou.

Vis,tohle nebude oficialni prumer,ten bude vyssi
Bud v klidu,prumerny plat vve Vancouveru:

Tohle bude asi spis prumerna cista mzda.Jde o to,ze ruzni reditele,lekari,farmaceuti,soukromi podnikatele atd maji plat az 25.000 mesicne..ale v prumeru s ostatnimi je to asi tak jak pises nemluve o tom,ze jsou li lidi co pracuji za minimalku 10$ a neni jih malo.

xx

hladam 3 klampiarov do Saskatoon. Prax aspon 3roky. ak prejde zaujemca cez pohovor ,tak ziska zmluvu na 2 roky.

Kristyna

Zaslala jsem žádost o WH visa…. tak čekám ale chci do Vancouveru 😉

Andy

Ahoj všem, kteří máte za sebou (anebo jste uprostřed) vyřizování pracovních víz a chystáte se do Vancouveru. Máme k dispozici bydlení :
Od 15. března bude k pronájmu pěkný basement. Je vhodný pro pár, 2 kamarádky možná i 2 kamarády, pokud jim není proti srsti spát na dvoulůžkové posteli:-D
S přítelem jsme v něm bydleli od března loňského roku za $750 měsíčně (konečná cena včetně všech poplatků). Pani domácí by sice dále ráda pronajímala za $900, ale mám s ní deal, že pokud znám někoho stejně zodpovědného, jako jsme byli my, je ochotná cenu ponechat.
Pokud se tu najde někdo takový, je basement k dispozici za $750, přestože v inzerátu se dočtete $900. Jinak majitelé jsou fajn lidé, vždy nápomocní. Při hledání nového bydlení dejte pozor na bed bugs, nemám osobní zkušenost, ale prej se v takovém bytě nedá vydržet. Existuje dokonce webovka, kde jsou postižená místa označena http://www.bedbugregistry.com/location/BC/V5T/Vancouver/242%20E%2014th%20Ave
Konkrétní popis a fotky bydlení v inzerátu
http://vancouver.en.craigslist.ca/van/apa/4284303083.html
Pro případné zájemce jsem k dispozici na mailu

an************@gm***.com

, stačí poslat zprávu. Andy

Přidej svou zkušenost nebo doplň informace

Odpovídáte na komentář: