Ahoj,
leto sa končí a tak je čas rozmýšľať čo robiť cez zimné skúškové. Ja uvažujem o lacnom lete s WizzAir (Budapest-Dubai, spiatocne od ca 170 eur). Plán mám ešte len veľmi hrubý, ale základnou osnovou je prejst z Dubaja do Ománu až niekam na najvýchodnejší cíp Arabského polostrova. Popri tom spoznať miestny život, jesť, šnorchlovať, vyliezť najvyššiu horu Ománu v pohorí Al Hajar a trochu v tých horách pobudnúť, nakuknúť na púšť Aš Šarkíja s veľkými dunami…a neviem čo ešte, možno si trošku poloziť nejaké skalky ak by sa zmestilo do batohov lano atd. …hlavne si to tam užiť, takže odhadujem dĺžku výletu tak na jeden mesiac…napr. 15.12.-15.1. Cestovanie po prílete najmä stopom, prespávanie vonku.
Veľké nádeje si nerobím a najskôr ma v tom necháte samého, ale ak by sa niekto pridal, nech mi napíše mail. Mám 22 rokov, so extrovertnej povahy a jediné čo od prípadného spolucestovateľa, resp. spolucestovateľky vyžadujem je, aby nefrfľal/a a mal/a schopnosť zniesť miestne prírodné podmienky 😀
Aby ses z toho Omanu ještě do UAE vrátil. Nevím o tom, že by se do Emirátů vydávali multi viza.
Vdaka za bububu komentar. Pochopitelne sa vydavaju, len som som nemal predstavu o hodnote AED a ako som to teraz pozeral viac do detailov, tak letenka Dubai-Muscat je v lepsej cene, takze to je rozumnejsia alternativa. Cesta sa vzdy najde 😉
Tak si to tam v zime uzij to snorchlovani – metrovy vlny vitr a dest.
To víš mojko. Pôjdem tam teraz, keď sa cez deň nedá ani len vyjsť von… zimná teplota vody 24-25 stupňov mi bohato stačí. Na porovnanie, keď chodíš do Júgošky žrať paštéky, tak tam máš podobnú teplotu vody. A tých januárových 20 mm zrážok, to fakt bude strašné 😀 :D.
Pobavil si ma, ale musíš mať veľmi depresívny život :D.
Nevím co má co „Jugoška“ co dělat s pár obchoďáky uprostřed pouště aka UAE, drotári? Určitě to u vás na dědině bude dělat strašný dojem že si bol v tej Arábii, ale jako destinace to je na hovno po celý rok.
Radši se uč ať neskončíš na pracáku nebo se pak nemusíš cpát dělat někde na stavbě v ČR, je vás tu jak psů už teď.
Aj ja ťa mám rád 😀 :D, o mňa sa ty neboj 😉 …presne na takuto reakciu som čakal 😀 …normalnym čechom sa ospravedlnujem za trolovanie 🙂
Ahoj,
s tim multi vizem je to ale myslim pravda,nevydava se..musis si zaridit nove single v Omanu.
Jirka
jinak Oman doporucuji, byl jsem tam dvakrat, pristi rok jedu zase:)
Co som cital tak by sa to malo dat, ale je to drahe, tak to radsej nevyuzijem. A dik, som zvedavy, snad to vyjde :).
Kde jsi vycetl ze ma voda v zime 25 stupnu ty hnupe – nekde ti to v Tatrach asi nakakecal medved a ty tu hazis rozum . Tak si vem do te vody radeji salu.
mno teplota tam byla minimalne 25:)
Tip měsíce: Etiopie
Mezi vlky a vrcholy: výprava do jedinečné přírody Bale Mountains
Cesta časem: Kmeny a tradice Údolí řeky Omo
Prořezané rty, skarifikace i deformování lebek. Význam tělesných modifikací u etiopských Mursiů
Knižní tipy
Unikátní kultura a náboženství namibijských Himbů a Hererů
Olinalá: poklad na konci světa
Nové články
Vodopády kam se podíváš…
Cestobraní – festival, na který se nezapomíná
Dokonalé holení nejen na cestách
Vybavení na cesty
NEJLEPŠÍ TREKOVÉ BOTY A POHORY
Výběr testerů Světa outdooru
Darn Tough BEAR TOWN MICRO CREW
Turistická ponožka s neotřelým designem a doživotní zárukou, na každou štreku.