Thajsko, Barma, Kambodža, Laos a Vietnam

thajska kuchyne

T.

Ahoj, nevite někdo co je to za dochucovadla v thajsku, takovy ty ostry tekutiny, ve kterých jsou nakrajeny na platky cili papricky? Bejva to v každý zradelicce vedle buraku a cukru a naaadherne to pali. Da se to sehnat třeba v sape v praze? Diky. T.

Zkušenosti čtenářů

jedi

Ak myslis to co dostanes ku kazdemu jedlu v TH bezne v misticke tak je to len natenko a zosikma nakrajana cerstva chili paprika v ryzovom octe z lyzickou rybacej omacky(niekedy aj bez) a vody..myslim-)da sa to este zkombinovat z cerstvym natenko nakr. zazvorom, rozdcenym cesnakom,niesolenym ale cerstvy doma rozbity..

Ak myslis uz thajsky Dip-tu omacku co sa aj predava vo flaskach vsade vo svete tak tej je toho viac druhov,sladky,morsky, alebo taky kde sa cesnak na drobno najprv mierne osmahne nasucho na panvici.. Da sa to vsetko urobit doma v cz, suroviny bezne dostanes v nejakom koloniale ci u vietnamcov..

sweet hot sauce, neboli sweet chili sauce najdes v kazdem kauflandu nebo lidlu

Ahoj,
tak sem to nakonec nasel, je to to jak popisuje Jedi v prvním odstavci. Thajsky Nam Pla Prik. KOnecne muze clovek i doma „zavzpomínat“ v one mistnosti co mel včera k obedu….
Diky.
T.

Přidej svou zkušenost nebo doplň informace

Odpovídáte na komentář: