Ahoj,
chci se podívat na 3-4 týdny do íránu nebo sýrie. Původně jsem chtěl jet do Sýrie, ale poté co jsem si přečetl něco víc o Íránu, jsem na vážkách.
Časově jsem omezený od konce zkouškového po začátek semestru, tzn. zhruba červenec až září, z práce se mi snad podaří zmizet na 4 týdny,
Plánuju letět do Istanbulu letadlem, potom busem do Aleppa/Tehránu, potom kam mě nohy ponesou. Spaní předpokládám někde v místních hotýlcích, na luxus si nepotrpím. Stejně tak mi nevadí místní doprava.
cíl cesty: lidi, jídlo, chci poznat a možná nahrávat místní hudbu, udělat nějaké fotky a domů poslat pár balíků suvenýrů.
Pokud by jste se někdo chtěl připojit, nejlépší by bylo někdy se potkat a pokecat u piva (Brno).
p.
Ahoj,
plánuju něco podobného, o prázdninách tak na měsíc do Íránu, krom lidí, jídla, památek, chci podniknout několik horských túr v Elborzu – to Tě neláká?
P.
Máš v těch horách zhruba něco naplánované? Co vidět a tak? Ať si pogooglím co to vlastně obnáší.
Ahoj Pavle,
do Íránu se chystám už tak dva roky a letos to už konečně musím uskutečnit. Pokud stále ještě hledáš spolucestovatele – i do hor, ráda bych se přidala. Díky moc za odpověď.
Zuzana
Ahoj, na cestu do Iranu doporucuji vlak. jezdi tedy jen jednou tydne ve stredu v noci z Istanbulu, v Teheranu je v nedeli rano (a je jedno co rika jizdni rad). Cena vlaku loni byla tusim 60 lir, ale protoze jsme to kupvali pres cestovku v predstihu, zaplatili jsme dvojnasob. V celem vlaku nas bylo asi dohromady deset cizincu a jinak sami Persane, mili pratelsti, chodili si povidat.. 🙂 Jizda trajektem byla docela prijemna party. Na konci cesty jsme meli v notysku nekolik kontaktu, ktete jsme pak navstivili a s nekterymi lidmi si doted dopisuju. Jako entree do zeme bezvadne.
V horach jsme byli jen jednou, na Mt. Sabalan (pobliz je z velkych mest Ardabil). vic ne, bylo prilis snehu.
Ahoj,
par uplynulych dni jsem zacala premyslet co provedu s letosni dovolenou a Iran, zda se byt dobrou volbou 🙂 jenze jsem dost limitovana casem (3 tydny jsou pro me strop 🙁
pokec uvitam 🙂
Ahojky,
psala sem ti e-mail, chtěla bych v září do Íránu na 14 dní..tak kdybys měla zájem, mohly bychom spojit síly..chystám se tam už rok a pořád se nemůžu odhodlat…:-)
Ahoj Marto,
o Iranu už dlouho uvažuju, ale není nikdo v mém okolí co by jel se mnou a samotnému se mi nechce.Na termínu mi moc nezáleží, ale maximalně by to byli také ty tři týdny.Leoš,32.
Ahoj, vyrážíme do Íránu s kamarádkou 24.9.2010 a vracíme se 17.10.2010 (letecky Praha-Teherán) nechce se někdo přidat? V plánu jsou města, kultura, poznávání země, ostrov Kish.
Bych byla určitě pro Iran:) Dokonce i v tom Brně bychom se mohli sejít….
Tak kdyžtak napiš na
ra*************@ce*****.cz
Tip měsíce: Etiopie
Mezi vlky a vrcholy: výprava do jedinečné přírody Bale Mountains
Cesta časem: Kmeny a tradice Údolí řeky Omo
Prořezané rty, skarifikace i deformování lebek. Význam tělesných modifikací u etiopských Mursiů
Knižní tipy
Unikátní kultura a náboženství namibijských Himbů a Hererů
Olinalá: poklad na konci světa
Nové články
Vodopády kam se podíváš…
Cestobraní – festival, na který se nezapomíná
Dokonalé holení nejen na cestách
Vybavení na cesty
Darn Tough BEAR TOWN MICRO CREW
Turistická ponožka s neotřelým designem a doživotní zárukou, na každou štreku.
NEJLEPŠÍ TREKOVÉ BOTY A POHORY
Výběr testerů Světa outdooru