Plánuji výlet do stř. Ameriky
V prosinci na 3 – 4 týdny
Hledám 2 – 3 spolucestovatele
Výběr zemí dle dohody-je jich tam hodně 🙂
Jirka 38 let
Ji**********@po**.cz
No zkusím to. Kdyby se náhodou našel někdo, kdo by chtěl jet na kole z Hondurasu do Panamy začátkem února, tak ať se ozve. Kdyby se to zdálo moc vo hubu, jakože asi to je dost, tak pojeďme ze Santiaga do Ushuaia (je to kolem 2500 km = určitě přes měsic těžké cesty a navíc dole bude asi dost pršet) a od tam buď zpět do Buenos Aires, nebo jakkoliv kamkoliv nebo nikam. Podmínky: smysl pro humor a vlastní kolo. Já kolo mám, zkušenosti nevelké, smysl pro humor a odhodlání velké, španělsky neumím, strach nemám, chechtáky na to najdu. Takže vzhůru dolů!!!!!!
Ahoj vsichni!Cestujeme zrovna s kamaradem po Guatemale, za par dni bychom se radi presunuli do Belize. Nevite nekdo, jak je to z vizama? V pruvodci pisou, ze 50 USD za vizum, na jine strance toho sameho pruvodce pisou, ze jen neoficialni poplatek na hranicich 10Q. Na strankach mzv CR jsme zjistili, ze viza pro nas zadna, ale je urcity poplatek za opusteni zeme, vyse podle toho, jestli zemi opustite letecky, autobusem nebo lodi. Vite nekdo, jak to je? Dik moc!
ahojda,mam koupenou letenku do Ria na unor…tesim se jak blazen,rad bych to videl,prej to stoji za to.Kamos mi to odrekl,ale samo letim…nema nekdo v planu tez letet?rad se pridam.mam to na cca10dni.Ubytovani poresim na miste…mam v kapse jen letenku,coz je dobrej zacatek:-)pokud mate nekdo chut letet—pisnete mi muj meil pa*******@se****.cz a zbytek uz doladime.Dikas.
Čau, tak nějak velice zlehka uvažuju, že bych zkusil jet na kole z Cancunu do Panamy anebo aspoň směrem na jih, co to půjde. Zajímaly by mě 2 věci.
Jaký jsou tam silnice a jaká je pravděpodobnost, že mě tam hned za prvním rohem okradou, či popř. zastřelí?
Jestli ti to Jirko nebude vadit, tak bych se ti v tom prosinci ozval a poptal se co a jak.
caues, nedavno jsem se ze stredni ameriky vratil. situace v hondurasu a nicaragui neni uplne nejlepsi. Zazil jsem dve ozbrojena prepadeni a clovek musi davat pozor opravdu vsude. Vyplati se cestovat ve vice lidech. Hlavni tahy jsou spojeny relativne dobre, ale je mozne ze te brzy smete autous nebo kamion s banany. Mimo hlavni tahy je to vetsinou sama dira a bahno. Pokud chces poradne dobrodruzstvi a adrenalin tak doporucuji. Ja svoji pristi cestu smeruji zpet do jizni Asie, tam mi snad nikdo nebude mirit brokovnici na hlavu.
Čau Petře,
díky moc za info. Nezní to dobře, protože já 100% pojedu sám. O ozbrojených přepadeních jsem slyšel, žádná sranda. No, ještě o tom popřemýšlím, na tom kole budu strašně snadným terčem. Možná zkusím spíš Chile a Argentinu. Díky, čau