Rada bych vyrazila v prosinci (cca 15.12.- 30.12.) na Sri Lanku. Nejsem typ „lonely planet“, ale take zadny plazovy povalec ci „damicka“.
Predstavuji si zakoupit si zajezd od CK vcetne polopenze a z daneho pobytoveho mista podnikat vylety.
Divala jsem se predbezne na ceny a takovyto zajezd by vysel (bez vyletu) na cca 1500 Eur.
Je mi 33 let a myslim, ze jsem „pohodarka“, nehledam zadny luxus a uz rozhodne ne nejakeho frajera na Sri Lance. Jde mi opravdu jen o dovolenkovani, odpocinek, poznani, snorchlovani a samozrejme spoustu legrace!
Budu moc rada, pokud se mi nekdo ozve, kdo by mel stejne plany.
1500EUR mi pride ako sialene uletena cena, letenka + ubytko musi vyjst max. na polovicu z ceska, osobne nechapem naco by tieto dve veci kupoval niekto od cestovk ked si ich moze zariadit sam na nete, cestovky sa oplatia nanajvys tak v europe kde maju vykupene hotely s naozaj obrovskymi zlavami na ktore sa individualne cestujuci clovek nedostane (ale vzdy su alternativy), v azii su vsak uplne zbytocne
Markoff
http://www.markoff.biz
Ahoj Markoffe
Tak to bych teda chtela videt nejakou nabidku…
Dasa
Markoff: Asi sis poradne neprecetl poradne prispevek na kterych odpovidas ne? Nehlede na to ze ceny hotelu pro cestovky a ceny FIT se dost lisi takze celkove ta cena neni zase o tolik nizsi, Jedine na cem se da usetrit je asi tak letenka.
si kup letenku za 655EUR z prahy do Colombo s jednym prestupom vo FCO na uvedeny termin a som si isty ze v tazkej pohode si nie je problem najst ubytovanie na 2 tyzdne za nejakych 200-250EUR (cca 3000LKR/noc), zalezi od standardu, cele to takto vyjde na nejakych 850-900EUR
Markoff
3000 LKR o vanocich? 😀 To tak mozna nejaky spinavy guesthouse a jeste budes muset mit stesti… Zkus pozriet agoda.com jak se pohybuji ceny hotelu, nehlede na to ze v tuto dobu bez bookingu a zaplaceni zalohy lepsi hotel nemas sanci sehnat.
co by jeden nespravil pre vyplasenie ludi nech idu bookovat cez jeho cestovku, vsakze?
pamatam si onehda diskusiu kde ma ludia presviedcali ake je nemozne zohnat lacne ubytko na sri lanke a pod. zvasty naco tam sla kolegyna s priatelkou a nemali problem najst ciste lacne ubytko a byvali v niecom neexistujucom podla tunajsich cedokarov (sri lanka ma ich podstatne vyssie zastupenie) prip. v horsom rovno cestovky co si tu robi reklamu a plasi ludi, tak ako sa neuspesne snazili ini v sekcii o vietname nez ich odtil sfukli ludia
ak je to na sri lanke naozaj take drahe tak by som sa v prvom rade na mieste dotycnej zamyslel preco chce ist davat svoje peniaze darmozracom na sri lanke ked v juhovychodnej azii zozenie krasne ubytko za nizsie ceny, je tam krajsie more a ludia mensi zlodeji. treba sa tiez zamysliet nad zivotnou urovnou v jednotlivych krajinach a potom si porovnat tie ceny hotelov aby jeden dospel k zaveru co su realne ceny a co je plasenie na nete
Markoff
azia.markoff.biz
dotycn neuviedla kde chce ten hotel tak som jej ten nehladal a len si zbezne pozrel ceny, ale organizovat jej tu zadarmo zajazd nebudem, uz tak som minul dost svojho casu
Markoff
Ve spouste prispevku se s tebou shoduju, ale podle me trpis nejakym komplexem jihovychodni asie. Za prve nechapu jak muzes srovnavat Vietnam a dalsi zeme se Sri Lankou tak nevim proc to kazdemu hnedka nutis. ja myslim ze si kazdy clovek muze vybrat kde a jak utrati svoje penize.
Pokud si dobre pamatuju tak si tady ani nebyl takze nemas paru o tom jak to tady chodi, to ze to vis od kamaradu co ti navykladaji nejake pohadky je vec druha. Ja tady ziju a myslim, ze sem videl vic nez dost na to abych mohl s jistotou rict ze V PLNOU SEZONU coz je tento termin se tady ubytovani za 3000 LKR sehnat neda…a urcite ne ve 3* s polopenzi!
Druha vec je ze nikoho neplasim. Ty ceny si muze kazdy kdekoliv a kdykoliv overit. Myslim, ze zrovna agoda je vic nez dobry zdroj, dal muzes zkusit booking.com nebo xpedia ale to vse jiste znas.
Treti vec, nabidnuti tury neni zadne oskubavani lidi, ta tour pres nas vyjde nejlevneji na Sri Lance, nas toto nezivy, delame to protoze nas to bavi. A jelikoz taky cestujeme tak vime co backpackerum nabidnout. urcite si nedelam zadnou reklamu na to mam trosku jine weby nez portal pro low budget people.
To je asi tak vsechno k tomuto tematu protoze dohadovat se s tebou nema cenu, vzdy si najdes argument proc nejezdit sem kdyz v jichovychdni asii je daleko lip:]] Kazdopadne kdyby nekdo chtel ZADARMO poradit vic tak ceknete facebook/cocohutsrilanka
Ahoj kluci, ja myslim, ze nema smysl, se tu „handrkovat“…
Kdyz se vratim k puvodni myslence cele diskuze, jde o to, ze bych rada vycestovala pres vanoce na Sri Lanku a sehnala k sobe cloveka, ktery by mel stejny plan.
Nadarmo vyhazovat penize nechci, to je jasne, ale jakozto mlada holcina cestujici do nezname zeme, nemam zajem si koupit jen letenku a vse pak resit na miste. Chci jet „do jistoty“ beze strachu „co bude“…
Pokud by se mi podarilo zajistit letenku, hotel, polopenzi a vylety do 1000 Eur, pak by to byla nadhera.
Kdo by mel tip – SEM S NIM!
Predem diky! Dasa
Daso, byla jsem na SL 3x, s batohem a vse jsme resili az na miste, myslim, ze je uplne zbytecna polopenze, zvlast budes li delat vylety . Jidla vsude dost ke koupi a mnohem levneji , nez v hotelu.
Pres vanoce to mozna bude vic obsazene , tezko rict , budhisti nase vanoce nedrzi , ale ze by se tam na vanoce navalilo tolk turistu , ze by ses neubytovala ?A byt 2 tydny na jednom miste bude nuda. Alespon 2 mista a vylety okolo. Mas li otazky , pis na mail.
Ahoj, letím s kamarádem a kamarádkou na Sri Lanku 13.12 do 30.12 .Kdyby ses chtěla přidat, tak není problém
.. jo a byla jsem svedkem, ze lidi co meli ubytovani rezervovane pres net, platili 20 Usa za dvouluzak, my, co prisli s batohem z ulice platili 1100 Rp. Podotykam, ze jsme se setkali v zahrade tohoto penzionku. Unor 2012, Nilaveli, Shakira guesthouse. Takze dle mych zkusenosti – nepanikarit, VZDY ale opravdy VZDY se najde neco +- 1000 Rp za noc pro dva.
Milá Dášo, taky bych ráda někam na Vánoce vypadla… Ale jinak souhlasím s tím, že kupovat zájezd je nesmysl, byla jsem už 7x v Asii a pokaždé na vlastní pěst a z toho 5x sama… První hotel si zabookuji přes net a pak se vždycky ubytování najde. A to přiznávám, že angličtinu mám mizernou (oni ale taky) a přesto všechno zvládnu. Fakt je, že Indonésii mám srdcovou, ale už jsem tam byla 5x, to by asi stačilo 🙂 chceš-li podiskutovat, napiš na mail – ko**********@ce*****.cz. Ahoj
P.S. Jsem jistě starší než ty, ale pořád holka :)))!
Šárka
Dášo, pár rad Ti můžu poskytnout. Na Cejlonu jsem byl 4 x. Stačí si přečíst mé příspěvky. Pokud máš zájem napiš f.******@se****.cz
Obratem dostaneš odpověď. Pokud chceš i nějaký výlet do středu ostrova (Kandy, Matale, Dambulla, Sigiryia, sloní sirotčinec, Nuwara Elya ap.) doporučuji se ubytovat od Wadduwy max.po Bentotu. Jinak budeš zbytečně platit za auto. Hory musíš objet,buď jedním či druhým směrem. Ferda z Beskyd
Na SL jsme byli loni od vánoc až do poloviny ledna a s ubytováním nebyl žádný problém. Parádní ostrov na procestování, škoda trčet na jednom místě. Autobusem a ťuk ťukem se dostaneš všude, dobré a levné jídlo všude.
Jenom si tam nezašnorchluješ. Moře dost špinavé a bouřlivé, jedině kde to trochu šlo byla Unawatuna a tam bylo zase děsně Rusů
Ještě jednou Ferda. Přečetl jsem si až nyní všechny disk.příspěvky, ten Tvůj jsem samozřejmě četl. Pokud by se Ti líbí cena za 1/2 s polop. za 6500 Rp. pro oba!!!!, což je 40 Euro (1000 Kč) při dnešním kurzu dám Ti webovky. Sama se podíváš o jaké ubytování jde. Dám Ti emai. Je to v místě, které uvádím výše. Auto můžu doporučit taktéž (pokud chceš), navíc můžeš/te navštívit moji adoptovanou dívenku Thakshilku u ní doma.
Bude jí 15 let. Email můj máš výše. Ferda z Beskyd
Predem se omlouvam za napsane vsem ostatni cestovatelum, ale nikoliv adresatovi, jsem velice klidny clovek, ale Markoffe, uz me zacinas pekne vytacet…Tve zarucene informace jsou cestovatelum na Sri Lanku uplne k nicemu, kdyz cerpas jen podle informaci od sve kolegyne…proc neodpovida ona sama??? A to Ti tu Sri Lanku prevypravela takhle detailne nebo to beres logicky, ze cela Asie je stejna…
1. Sri Lanka je pekelne draha, v Egypte zaplatis za hostel 40Kc, tady 20 az 30USD, pokud chces mit ciste slusne misto. Pokud Ti nevadi spina, smrad, komari, hluk, povleceni, ktere se nepere a z ktereho bys blinkal, tak i 5USD, ale to je fakt hruza…ja spavam vsude po svete jen v nejlevnejsich hostelech, nikdy bych za ubytko nedala 30USD, ale tady je to proste na Sri Lance jinak, neni to samozrejme pravidlem, takze i v Arugam Bay se da narazit na pokojik za 500Rs. Dalsi vec je bezpecnost, kdyz si chcete nechat batoh na pokoji a projit se po okoli, u tech znamejsich hostelu za 30USD mate jistotu, ze velka cast osazenstva dba na svou povest a proto by si nedovolili vkrocit do pokoje a cokoliv ukrast, v ppokojiku za 500Rs bych si nenechala ani nosene ponozky, natoz cely batoh…kolik pak asi takovy kluk muze brat vyplatu? Nebude mit treba snahu si opatrne privydelat na necem peknem z vaseho batohu???
2. doprava po Sri Lance je mistni dopravou suprova hlavne, kdyz mate spoustu casu, nebojite se mistni dopravy a je fajn na dlouhe vzdalenosti. Do nekterych mistech je doprava trochu komplikovana, ale treba vlak rozhodne doporucuji, protoze to je super zazitek da se jet i luzkacem do Trincomalee nebo luxusnim vagonem do Kandy a do hor…
3. Pres Vanoce je tak natriskano, ze kdo chce 3hvezdovy hotel, tak musi mit hodne velke stesti sehnat cokoliv na poslednich chvili, a nemam pocit, ze by byla sance sehnat dobry hotel na miste – to se klidne vsadim!!!
Mam tady na Sri Lance cestovku, a svoje klienty uz ted upozornuju na posledni moznost koupit Vanoce, protoze vsechny 4 a 5 hvezdy jsou temer vyprodane…a pokud se porad bavime o kategorizovanych hotelech, tak cestovky si je na Vanoce mezi sebou vykoupi (a to se bavime jen o tech nejvetsich cestovkach), takze normalni ziva duse nema mozna sanci poradne koupit naprimo pokoj, protoze cestovky je nakoupili pro sve vlastni klienty…
Pokud se budeme bavi o hostelech, tak pak ty dobre, ciste a slusne uz ted upozornuji a doporucuji udelat alespon predbezny booking, pamatuju si na minule Vanoce, kdy jsme nemeli uz skoro v rijnu na VAnoce co prodavat, nejsme jediny trh na svete a sem se na Vanoce hlavne stahuji expatrioti, kteri priletaji navstivit svoje rodiny a travi s nimi Vanoce a Silvestra v nejakem mistnim hotelu, bohatyri z mest se snazi vzit svoje deti na vanocni prazdniny k mori, takze predevsim mistni trh plni hotely.
Ale mozna muzete mit velke stesti a na miste cokoliv sehnat, ja jen pisu svoji vlastni zkusenost.
A jak MArkoff pise, ze si tu nahanime klienty, tak to nemame za potrebi, protoze tohle nas teda urcite nezivi a Markoff se asi malo potkava s lidmi, kteri maji jeste porad srdce na pravem miste a misto penez berou za svoje sluzby pytlik burtu nebo jen pokec s fajn cestovateli…
Navic jsme nikdy nikoho neodmitli s radou o pomoc, a pokud chce nekdo meho ridice, tak je to jeho svobodna volba, klidne mu dam misto toho jizdn rady a cisla autobusu…
Takze maly vzak pro Markoffe, prosim Te, jdi si komentovat zeme, ktere znas, moc rada se Te zeptam na radu o Vietnamu, ale nevod lidi za nos, kdyz jsi na Sri Lance nebyl.
A pokud porad touzis komentovat tady, pak Te moc radi na Sri Lance uvitame, Michal u nas v hotelu a ja zadarnmo u me doma v Colombu, ukazu Ti Colombo a jeho okoli, sama a z vlastni vule, klidne Te pozvu k sobe na jidlo a budu se tesit na zazitky z Tvych cest…na svete nebo aspon minimalne tady na Sri Lance porad existuji nejmin 2 lidi, kteri pro prachy nedychaj a lidi a zazitky jsou pro ne dulezitejsi! Jestli ej Ti to divny, mi Te moc radi presvedcime o opaku!
Zdravím a děkuji za mnoho užitečných rad. Jsem neužuplněmladá cestovatelka, jedeme ve 4 v půli února na 11 dní na SL. Snažím se zapykat první 2 noce v Kandy / Expeditor / a poslední 2-3 dole v Mirisse v Amarasighe… také jsem psala do Kandy ohledně vanu z letiště. Můžu ev toto realisovat s vaší pomocí ??
Sami jsem takto pobývali 2x v Thajsku a vloni na Filipínách, ale za každou radu do této lokality budu velmi ráda.
Děkuji předem Hana Pešková
Ty si hotovy…Nemas co rict tak nebudes komentovat… uz sem rekl, reklamu si robime na inych serveroch nez HS a dokonca za nu aj platime! :]
A pokud mluvis o ,,kope dalsich ludi,, tak asi myslis tvoji kamaradku co nasla ubytko pres vanoce za 5 USD ne?:D
BTW nez napises podvodne tak si zjisti feedback…
Ceny ubytovani jsou ruzne i podle lokality , dvouluzak cena pro obe osoby ,je mi pres 50 let – 10 US v Mannaru , 20US Jaffna – krasny, 12 US Arugama nic moc, 12 US Polonaruva – krasny,
15 US Vavunyie obyc, 12 US Tangala – pekny , 15 US Ambalangoda krasny, 15-20
Negombo obyc. Vse bez klimatizace.
Pokud chcete klima, jsou ceny podstatne vyssi.
Skromni batuzkari se rozhodne uchyti, nevim ,jak na Vanoce , byli jsme leden unor 2012.
Ahoj, na Sri lance jsem byla dohromady 2 mesice. Ubytovani je mozne mit od 800 Rp za DVOULUZAK. Cena 3000 Rp s emi zda SILENA. Asi se jedna o luxus. Za 1000 Rp se da sehnat cisty pokoj pro dve osoby s tekouci vodou, kusem mydla a dve mi rucniky. Ale kdo chce platit vic za to same, at plati…
Ano, je nutne obejit vicero penzionu ( jsou u sebe, to je jit PAR metru).
Jedeme Srí Lanku poprve 19.12.2012 až 1.1.2013. Máme zajištěné letenky a ubytování na 4 místech. Zatím pro 2 osoby utraceno cca 38 000 Kč. Rozhodli jsme se tak po dohodě se známými, i s přispěním info z webů. Kolem Vánoc prý řádově narůstá poptávka po ubytování, tak jsme to objednali předem. V jiném období bychom jeli „na blind“. Dopravu budeme řešit na místě. Přestava pro přesuny mezi ubytováním – vlak, bus, v místě co bude nejvhodnější. Takže doporučení, pokud poznávat ostrov, tak nebýt na jednom místě!
Jedeme Srí Lanku poprve 19.12.2012 až 1.1.2013. Máme zajištěné letenky a ubytování na 4 místech. Zatím pro 2 osoby utraceno cca 38 000 Kč. Rozhodli jsme se tak po dohodě se známými, i s přispěním info z webů. Kolem Vánoc prý řádově narůstá poptávka po ubytování, tak jsme to objednali předem. V jiném období bychom jeli „na blind“. Dopravu budeme řešit na místě. Přestava pro přesuny mezi ubytováním – vlak, bus, v místě co bude nejvhodnější. Takže doporučení, pokud poznávat ostrov, tak nebýt na jednom místě!
Já k hledání nejlevnějšího ubytování používám http://www.najdi-hotely.cz, kde můžu porovnat ceny různých hotelových bookovacích systémů(booking.com, hostelworld.com, otel.com,….)a uvidíte, že se dá na tom ubytku ještě ušetřit.
My takhle s rodinkou cestujeme pořád. Zatím pouze po Evropě, ale až budou děcka trochu větší, tak chceme zase nějakou exotiku.
ahojte chcem sa spytat, ideme s kamaratkou na sri lanku na silvestra a budeme do polky januara, ideme tam sice za mojim kamaratom co je domorodec z kolomba ale nechceme mu byt cely cas na obtiaz , je to tam nebezpecne ak by sme obcas pocestovali iba same 2 dievcata? on vravi ze hej a ze napriklad vo dvoch nam tu cestu vlakom co tam je neodporucujeme ale prave na nu chceme urcite ist..
Ahoj, byla jsem na Sri Lance v roce 2010, bydlela na hotelu v Kogale a jezdila po vyletech.Mam osvedceneho pruvodce, umi docela i cesky.Jmenuje se Jacky, vlastni i maly transporter.Dale ti muzu dat kontakt na Farise, jeho zena ti nadherne namaluje ornamenty hennou na ruku.Na vylet na hadi farmu a jedinemu medicinmanovi na hadi ustknuti ti doporucim Tuktukare, mluvi jak nemecky, tak anglicky.Pokud si s nim domluvis sraz, je tam presne a netaha te po znamych jen kvuli byznysu..Vsichni prijemni,mam jak tel.cisla,tak skype.
V pripade zajmu pisni na mail.Kleine
Ahoj Daso,
Pokud by si mela zajem podivej se na
facebook/cocohutsrilanka
nebo nam napis mejl na co**************@gm***.com
Muzeme ti zaridit dovcu na miru. Polopenze v peknych hotelech plus tury na jeden ci na vice dni. Nebo zajistit kompletni tour po ostrove s ridicem a treba 5 dni nekde na plazi. Vse je hodne flexibilni a rozhodne PODSTATNE levnejsi. Pokud by si chtela tak dej vedet.
At se dari
Michal