Odpadla mi parťačka. Vzali ji na vysněnou stáž a tak své cestovatelské plány odkládá. Já nic okládat nemíním (a nemůžu), takže hledám náhradu.
Kam: Někam dál, na delší dobu. Původně jsme plánovali jihovýchodní Asii (Kambodža, Vietnam, Indonésie…), ale nebráním se ani Jižní Americe, Mexiku nebo jiným zajímavým nápadům.
Jak: Vyhledávám spíše méně turisticky opotřebovaná místa. Rád objevuji, nevadí mi cíleně bloudit. Jsem víc na přírodu než na památky, ale kultura se nemá vynechávat, že? A bez setkávání s místními by to taky nebylo ono. Preferuji poučenou improvizaci než frenetické obíhání programu nalajnovaného bedekrem.
Mám našetřený nějaký bakšiš, takže necítím potřebu nikde měsíc mýt nádobí. Na druhou stranu nebráním se zajímavému workaway nebo příležitostnému melouchu za účelem prodloužení cesty nebo chvilkovému usazení se na zajímavém místě.
Cestuji spíše nízkonákladově, nejsem žádný Rothschild. Trocha vandráctví jedině prospěje, ale netřeba jít do extrému a jezdit schovaný pod podvozkem vlaku. Stop stačí.
Kdy: Vyrazit cca v únoru. Klidně jednosměrná letenka. Čas návratu nemám nijak stanoven a může to být cokoliv od jednoho měsíce po “netuším”. Lepší by však bylo něco delšího (2-3 měsíce aspoň).
Kdo jsem: Mimo jiné chlápek, který píše tenhle web – http://zahorami.cz/2016/05/nejcastejsi-vymluvy-proc-s-vami-kamaradi-nemuzou-na-trek-a-co-jim-na-to-rict/
Kluk pár let po vysoké, filmař, sportovec. Sjezdil jsem velkou část východní Evropy, prochodil Kavkazské státy a mrknul do Kyrgyzstánu. V pohodě se domluvím anglicky, nejspíše bych si dokázal obnovit španělštinu, rusky zvládnu základní cestovatelské potřeby – na diskuzi o divadle to není 🙂 Pantomimu naštěstí umí všude.
Koho: Hledám spíše ženskou – sorry chlapi, smíšené dvojice to mají podle mě v mnohém jednodušší (např. stopování). Člověka, s kterým si sednem, a po týdnu si nebudeme chtít zakroutit krkem. Přiměřená psychická odolnost, kondička kvůli případným trekům a výletům do hor… eh tady bych měl skončit, ať nevypadám, že jsem moc náročný. Však se uvidí 😉
Nuže: Přesnější plány nemám. Zaujal jsem tě, máš volno a chuť? Ozvi se, pro změnu prozraď něco o sobě, dáme řeč, někde se oťukáme či se nezabijem a třeba spolu vymyslíme nezapomenutelný trip 😉
ku********@se****.cz