Plánuji jet do Nepálu na měsíc cca od 1/2 října 2011, letenku bych chtěl kupovat nejraději 8 měsíců předem. Asi bych rád šel trek Manaslu, který zatím není tak přecivilizovaný a na Manaslu něco ještě navázat (Tilicho lake, část Annapuren, …). Hlavně tam chci jet kvůli horám, přírodě, ale rád si prohlédnu nějaké památky či chrámy (Kathmandu nebo na trase). Podrobněji e-mailem.
Kdyby nekdo z vas potreboval pruvodce pro jakykoliv trek v Nepalu, nebo pro vystup na jednu z turistickych sestitisicovek v okoli Everestu, rad bych doporucil meho kamarada, zkuseneho horskeho pruvodce.
Lang Ngima Sherpa
e-mail:
la*********@ho*****.com
telefon: +97719803797516
Ahoj Zdeňku,
na podzim plánuji také Himaláje. Část cesty by jsem s někým ráda sdílela. Jestli máš zájem napiš:
ji***@se****.cz
Čau Zdenku .
Manaslu trek na podzim mám taky v plánu … možná bychom se mohli domluvit. pokud´ už máš nějakou představu , budu rád když se ozveš . zatím čau
Koukám tady na to tu jako blázen. Nedávno jsem si o těchto výšlapech něco přečetl a docela mě to vzalo. Může se mi někdo ozvat a říci něco podrobnějšího??
Pepa
ahoj,
chtěli bychom vyrazit na podzim 2011 také na trek do Nepálu, buď Anapurna nebo Manaslu. Máte někdo nějaké bližší info či odkaz na výše uvedené?? Jsme dva a nechce se nám jet přes cestovku…
díky za odpověď
Klára a Jarda
Ahoj! Chtěla bych také vyrazit kolem Manaslu a měla jsem v plánu s CK – po pročtení všech diskuzí váhám, většinou všichni radí vyrazit bez CK. Jaké máte zkušenosti???
Martino, hele, já byla v Nepálu 2005, na treku pod Everestem, měsíc (včetně letenek a očkování) bez cestovky vyšel 40tku, cestovka to nabízela na 3 týdny za 60. Volba jasná :-))). Domluvíš se tam bez problémůna turisty jsou připravení a viděli jsme tam v horách trajdat i samotné holky (Holanďanky co byly na práci v Kathmandu).
Tip měsíce: Etiopie
Mezi vlky a vrcholy: výprava do jedinečné přírody Bale Mountains
Cesta časem: Kmeny a tradice Údolí řeky Omo
Prořezané rty, skarifikace i deformování lebek. Význam tělesných modifikací u etiopských Mursiů
Knižní tipy
Unikátní kultura a náboženství namibijských Himbů a Hererů
Olinalá: poklad na konci světa
Nové články
Vodopády kam se podíváš…
Cestobraní – festival, na který se nezapomíná
Dokonalé holení nejen na cestách
Vybavení na cesty
NEJLEPŠÍ TREKOVÉ BOTY A POHORY
Výběr testerů Světa outdooru
Darn Tough BEAR TOWN MICRO CREW
Turistická ponožka s neotřelým designem a doživotní zárukou, na každou štreku.