Ahoj! hledám někoho, kdo by rád na léto do ( bohužel v tu dobu monzunového počasí) v nepálu? Poslední prázdniny před nástupem do práce mne vybízejí k velkým činům:) Poznáváčka na pohodu, hory, lidé a příroda? Má někdo stejné plány?
Budu ráda za odpověď:))
Ahoj, taky lehce uvazuju o Nepalu, i kdyz bych jel s „novou“ pritelkyni, takze bych se asi nepridal (to asi neni zrovna dobrej napad :)). Jen to pocasi me od toho zatim docela odrazuje. Zatim jsem o tom moc nehledal, ale co si o tom myslis (resp. co jsi zjistitla)?? V sev. Indii to bylo ok, tam monsun odstinily nizsi hory (do 5000 mnm) v Himachal Pradeshi, takze treky ok, ale v tom Nepalu nevim nevim. Tam je pod tim jen planina Biharu, takze to nema co odstinit a bude to asi spatne (si teda myslim). Nebo mas nejake jine konkretnejsi informace? Diky za info…a mej se.
V monzunovém stínu jsou v Nepálu hlavně 2 pěkné oblasti, Dolpo a Mustang. V obou případech levnější dolní (jižnější) části a hodně drahé horní (severnější u hranic s Tibetem).
Měla jsem dojem, že jsem ti odpověděla.. ale ono se to asi nezobrazilo.. škoda že s přítelkyní, ale určitě si to užijte:)
Počasí je nic moc, ale jak píše Jitka, někde se to dá! Fajn knížka Trekking v Nepálu, podle ní můžeš dost plánovat, i když záleží, co tam chceš dělat..
Tak hodně štěstí:)
ahoj, nevím koho přesně na spolucestování hledáš, ale nápad se mi líbí… Karel (
lu***@se****.cz
)
Díky! jsem ráda za vaše komentáře! Jo také doufám, že i v dešti to tam bude fajn!Nejdeštivější je oblast kolem Pokhary, ale v těch horách už je to s deštěm lepší.. bude to prsotě chtít pláštěnku:))
Ahoj Terko, já uvažuji o tomtéž – Nepál v červenci (jindy bohužel nemůžu). Tak kdyby ses rozhodla, já určitě jedu, (protože jet sama se neodvážím…). K
s_****@ya***.com
Katko prosím tě, psala jsme ti mail na uvedenou adresu, dnes se mi však vrátil nedoručen.. Zájem je:) Prosím, ozvi se na
te***************@ce*****.cz
Ahoj vsichni,
ja bych mel bejt v Nepalu v srpnu jesli se tam pres ten zavrenj tibet dostanu. A nebo tam budu muset dolete.
Kdyztak mi dejte vedet jesli se chcete sejit.
ho*********@ho*****.com
Ahoj, jaké jste měli počasí? Plánuji jet do Nepálu další letní prázdniny a obávám se trochu počasí. Pršelo častO?
Díky za odpověď Katka
Tip měsíce: Etiopie
Mezi vlky a vrcholy: výprava do jedinečné přírody Bale Mountains
Cesta časem: Kmeny a tradice Údolí řeky Omo
Prořezané rty, skarifikace i deformování lebek. Význam tělesných modifikací u etiopských Mursiů
Knižní tipy
Unikátní kultura a náboženství namibijských Himbů a Hererů
Olinalá: poklad na konci světa
Nové články
Vodopády kam se podíváš…
Cestobraní – festival, na který se nezapomíná
Dokonalé holení nejen na cestách
Vybavení na cesty
NEJLEPŠÍ TREKOVÉ BOTY A POHORY
Výběr testerů Světa outdooru
Darn Tough BEAR TOWN MICRO CREW
Turistická ponožka s neotřelým designem a doživotní zárukou, na každou štreku.