Spolucestování Asie/ Australie

Nepál – Annapurna březen 2010

Ája

Ahoj, hledáme spolucestovatele na výlet do Nepálu – Annapurna trek, máme čas 30 dní cestovat, tak pokud se někdo přídá, budeme rády. Nejedeme za určitým cílem, jen si chceme užít super měsíc v Himalájích. Jsme tři baby – Aja, Dita a Bláňa.

Zkušenosti čtenářů

Láďa

Ahoj,v Nepálu jsem už párkrát byl,můžeš mi k tomu napsat něco bližšího?

Ája
Láďa:

Ahoj, ještě vybíráme nejlepší trek, máme letenky na 28.2. do 30.3.2010. Byli jsme parta 6-ti lidí a nějak nám to postupně odpadávalo, tak se snažíme někoho ještě nahnat, jsme přece jen 3 holky 🙂 A jak dlouho si šel ty a kde přesně?

Láďa
Ája:

Šel jsem Everest i Annapurny,plus nějaké povoleně trekové vrcholy.Kdyby jsi chtěla cokoliv vědět,piš mi na email.

Sylva
Láďa:

Ahoj Láďo,
píšeš, že jsi byl i na nějakém trekingovém vrcholu. Chystáme se na Mera Peak, je tam prosím Tě nutný styčný důstojník? Máme dost rozdílné informace. Díky, Syl.

Tomas
Ája:

Ahoj,o ceste „nekam“ v tomto terminu uvazuju. A Nepal je na mem pomyslnem seznamu planovanych destinaci taky uz delsi dobu… Nevim, jestli bych se zdrzel cely mesic, spis bych to videl tak na 3-4 tydny. Na druhou stranu si myslim, ze bych na teto ceste nebyl pritezi, ale snad prinosem. Pri cestovani uvitam spolecnost prijemnych lidi, byt jsem docela zcestovaly a nezavisly… Predpokladam, ze ty letenky, ktere jste mely pro ty, kteri pak odpadli, nijak prenosne nejsou,ze? Muzes napsat na

to*******@se****.cz

. Diky.

Aja

Tome, tobě jsem napsala na email,určitě tvoji společnost uvítáme 🙂 A Láďo, prosím taky mi napis na email:

aj***********@se****.cz

, diky moc a tesim se na Vaše emaily a nápady. Cus

Jenda

Jenom dotaz – není březen poněkud brzký termín ? To tam bude ještě docela chladno, ne ?

Dita

Březen-duben, září-říjen jsou v Nepálu hlavní trekové sezóny. Počasí by tedy mělo být příznivé, ale stát se může ledacos. Chystáme se na trek okolo Annapurny s přechodem sedla Thorong La (5416 m). To je otevřené právě od začátku března. My bysme k němu měli dojít někdy okolo 12. března, ale to je jen orientační. Přesto je možné, že v něm bude ještě sníh. Pokud bude příznivá předpověď. dá se zůstat pár dní v Manangu a zkusit to později, nebo se bohužel vrátit. Další zajímavý trečík je v Langtangu, což je kousek od Káthmandú a dá se stihnout i s dokončeným trekem kolem Annapurny (je cca na sedm dní, Annapurna cca na 16) To je ale pouze plán, který se může a bude měnit kvůli okolním vlivům.

honza
Dita:

Ahoj, ted jsem v Indii, ale chtel bych dat v Nepalu prave ten trek kolem Annapurny. Predpokladam, ze letite primo do Kathmandu? Kdybyste chtely, muzeme se setkat tam.

Ivan
Dita:

Thorong La se občas dá projít i v zimě, když není moc srážek(sníh). Např. letos v lednu to bylo úplně bez problému,ke všemu po směru hod.ruč. Největší problém je sehnat věrohodné informace dole o tom, jak to vypadá nahoře…

Dita

Ivane dík za info. Četla jsem, že sedlo se na zimu uzavírá, ale asi mám zastaralé info. Jinak kdybys měl náladu nám poslat nějaké typy tak moje adresa

m.****@se****.cz

, budeš mít aktuální info, když jsi tam byl v zimě.
Honzo letíme přímo do Káthmandu, budem tam 1. března, ale není problém na tebe den dva počkat. Jinak kdybys chtěl bližší info nebo se domluvit, piš na můj nebo Áji mail, někde ho tu taky uváděla.

Dancinan

Ahoj, do Nepalu jedem koncem unora 2010, jeste resime kam presne. Mate nekdo info o tom, jak to ted na tom treku vypada? Mame zpravy o obrovskem narustu turistu, silnic, aut, zasobovacu, hotelu, cajoven a dalsich zapadnich vymozenosti za posledni dva roky, trochu se obavame, ze budem zakopavat o turisty a tak. Nebyl jste tam nekdo na podzim 2009? Dik za info. Dan

páva
Dancinan:

byl jsem tam v prosinci 2009 a myslím, že to není tak hrozné. potkal jsem za den max. 2-3 páry, jen dole kolem ghorepani, kam se schází lidi z ABC treku a z okruhu, je víc organizovaných skupin turistů. ano, občerstevní je na každém kroku. ubytovacích kapcit je taky dost. všude v cestopisech a průvodcích píšou, že už je to tam zkažené, mně to tam přišlo naprosto v pohodě. přijde mi to takové machrování, „že už to není ten pravý hard core“ nebo co.

Petr
Dancinan:

Na jaře 2009 jsem šel Annapurna Base Camp trek. Turistů tak bylo dost, ale zase žádná davovka. Od poloviny jich už bylo poskrovnu. Ať je to jak chce, ve finále každej to svý tělo musí odnést nahoru a dolu, což je u ABC treku velmi dobré síto. My to šli bez průvodce a nosičů, tak jsme navíc měli bágly. A šlo to. Moc doporučuji. Stanete a přespíte sevřeni 7 a 8 tisícovými vrcholy. Petr

Miloš
Petr:

Ahoj. Do Nepálu jezdím pravidelně již několik let. Loni jsem tam byl 2x, naposledy v 11 ABC. Turistů postupně přibývá, ale není to tak hrozný, pořád je to ten starý, dobrý Nepál. Co je problém na ABC, EBC, Langtangu apod., jsou podle mého neskutečně předražené služby. Každý půlrok se zvedají o cca 10-15%. S vámi se letos nespíš minu, plánuji tam letět nespíš až začátkem dubna.

varanasi
Miloš:

Ahoj, kam a na ako dlho sa chystáš do Nepálu?

katkat

Ahojte, nemate niekto skusenost s tym, ake byva v lete pocasie v Hornom Mustangu? ci tam taktiez zasahuje monzun, alebo je to ine ako v zbytku nepalu a da sa tam ist aj pocas leta? Dik

Standa

Ahoj, V asii na cestách sme ještě zatím nebyli, ale mě+li jsme v plánu cestu do Nepálu na půlku února 10-25 ? Jak to vidíte vy s tímto termínem, když je to mimo sezonu treku.? díky

za každou radu nebo informaci o kapku více rozumu 🙂

Přidej svou zkušenost nebo doplň informace

Odpovídáte na komentář: