Sice se momentálně do Nepálu nechystám, ale stejně díky za super informace. Stručné, jasné a každému, kdo tam pojede, to určitě pomůže.
Ahoj!
Do Nepálu se ted cyhstám a moc díky za info!!
Jen vízum je 40dolarů na libovolnou dobu? plánuji 2 měsíce.. a myslela jsem že je 90 euro..? nějaká změna?
a když se již tak ptám.. myslíš, že je lepší si ho zařídit až po příletu do KTM?
Díky moc.. 🙂
Ahoj Terezo,
vízum za 40USD je jen na 30 dnů. Nevím jestli je možné na letišti vyřídit vízum pro dvou měsíční pobyt. Ale mám dojem, že si budete muset 30 denní vízum prodloužit na Imigračním úřadě v KTM nebo v Pokhaře. Bližší info je na: http://www.mzv.cz/jnp/cz/encyklopedie_statu/asie/nepal/cestovani/visa.html
Přeji úspěšné plánování cesty.
David
Stejně jsem nepochopil proč si trekking permit memůžu vyřídit individuálně a musím cpát prachy thamelské mafii do nepálu se nechystám. Nepál šel bohužel extensivním turismem za posledních pár let hodně do kytek,je mi líto obyčejnejch nepálců, kteří z těchto peněz neuvidí vůbec nic. Díky redakce, mazání příspěvků, negativní stanoviska se tady asi netrpí jen pozitivně vstříc světlým cestovatelským zítřkům :-).
Ahoj!
Do Nepálu se ted cyhstám a moc díky za info!!
Jen vízum je 40dolarů na libovolnou dobu? plánuji 2 měsíce.. a myslela jsem že je 90 euro..? nějaká změna?
a když se již tak ptám.. myslíš, že je lepší si ho zařídit až po příletu do KTM?
Díky moc.. 🙂