Spolucestování Asie/ Australie

Nepál 2008

Jitka

Hledám spolucestujícího přiměřeného věku (kolem 40 – 54 let) do Nepálu pro příští rok. Ráda bych tam absolvovala trek jen ve dvojici nebo v malé skupince, co nejsvobodněji. Už jsem v Nepálu byla dvakrát a nějaké zkušnosti tedy mám. J.

Zkušenosti čtenářů

Jana

Jsme manželé a na podzim 2008 bychom rádi udělali trek kolem Annapuren, zatím zjišťuji potřebné náležitosti a rozhoduji, zda cestu podniknout sami či přes cestovku, zkušenosti nemáme.

Jitka

Ahoj, cestovka je zbytečná, zkušenosti stačí běžné vysokohorské. Nepochopila jsem, jestli chcete jen poradit nebo se domluvit, napište na mail. Jitka.

Pavel
Jitka:

Ahoj Jitko,chystám se příští rok podívat se pod Everest,ale stále nechápu komu a kolik se platí povolení vstupu do národního parku.Poradíš prosím ?

Jitka
Pavel:

Klidně se tam vydej bez povolení, oni už si Tě odchytí a zaplatíš – na místě.

Franta

Příští rok na podzim mám v plánu na trek kolem Anapurny.Myslíš,že by bylo možné se zkontaktovat?Popř.předat poznatky?

Jana
Franta:

Ahoj Franto,
podzimní cestu kolem Anapuren zvažuji také. Máš nějaké zkušenosti? Já byla v Nepálu na treku Makalu.
Jana

olga

hledáme průvodce na trek po Tibetu a Nepálu duben 2008,jsme dvě ,nebo se připojíme k malé skupince.dík olga

Jitka
olga:

Já se chystám do Nepálu na podzim, v říjnu až listopadu, to jsem zapomněla zdůraznit. Je mi skoro jedno, na který trek. Společníka(y) stále sháním. Na průvodce v pravém slova smyslu se necítím, ale můžu poskytnout celkem dost zkušeností. Ozývají se mi i ti, co chtějí vyrazit s cestovkou – tak to ne :o) – díky…

Vlasta
Jitka:

Ahoj Jitko,
byla jsem v dubnu 2006 na treku pod Everestem, na Kala Pathar se skupinou, zpět do Lukly solo pouze s nosičem (včetně sněhové bouře v 5000 m). V srpnu 2007 jsem v době monzunů sama zvládla trek kolem Annapuren přes průsmyk Torong La z BEsiSaharu do Pokhary (Phedi) – trek více jak 300 km se svým výborným Nima Sherpou. Mám bohaté zkušenosti a chystám se na nádherný, náročný a nekomerční trek do oblasti Mustang. Napiš mi tvůj e-mail, pošlu fotky.

Veronika
Jitka:

ahoj, chystam se v polovine rijna do Nepalu, rada bych to spojila hlavne s trekama a rada se pripojim: tam jsem jeste nebyla, ale s cestovanim a vysokymi horami zkusenosti mam.

Jitka
Veronika:

Ahoj Veroniko, napiš na mail – uveden níže.

Jitka

Ahoj Vlasto, můj mail je:

j.*****@me******.cz

Ozvi se. O Mustang ale nestojím. Pouhý permit stojí 700 USD za 10denní trek, ten je navíc povolen jen s kompletní skupinou včetně nosičů, kuchaře atd., čímž se to dál výrazně prodraží! Já o tuhle „parádu“ nestojím, na 10 dní opravdu žádný podpůrný tým nechci a nepotřebuju. Právě tam se, myslím, nekomerčně jít nedá, bohužel. Nebo máš jiné informace?

Zdeněk

ahoj,za určitých podmínek bych měl zájem,chtěl bych celému pobytu včetně dopravy věnovat čas do 30dnů.

Terka

ahojky,jsme dva a chystáme se na podzim na trek kolem Annapuren.Potřebujem se k někomu připojit,sami si asi netroufnem..

Roman

Můžeš mi prosím sdělit v jakých cenových relacích by bylo možno případný trek absolvovat.Ceny kolem 50 tisíc u cestovek mi přadají dosti vysoké.Díky Roman

Jitka
Roman:

Romane, záleží na tom, co chceš. Tohle jsou stránky hlavně o nezávislém cestování a to je většinou (ne vždy) nejlevnější, ale také relativně nejméně pohodlné (jak pro koho). Cestovky Tě do Nepálu vybaví podpůrným týmem, jako by ses chystal na prvovýstup na osmitisícovku – no a ten zaplatíš – včetně nejrůznějších nesmyslů okolo. Můžeš mít na treku i stůl s ubrusem a teplou vodu na mytí, každý den jiné evropské jídlo… Pokud se do Nepálu vydáš sám, platíš letenku, ubytování a jídlo, jako všude. Na některých trekách jsou relativně drahé permity, jinde se platí jen docela levný vstup do NP. Někde musíš mít vlastní stan i alespoň část jídla s sebou, na frekventovaných trekách můžeš jít nalehko, všude jsou hotýlky (s cenami asi jako u nás)… Většinu informací zjistíš v LP, ale i LP tak trochu člověka tlačí, aby si pronajal nosiče atd. Pokud s nezávislým cestováním nemáš zkušenosti, zrovna Nepál je na jejich získávání záludný, protože je připraven každého turistu obelhat a oškubat :o)

Petr V.

Ahoj,
máme chuť jet v říjnu 2008 do Nepálu. Máme naplánovaný trek k Everestu a pak pár dní v nížině (celkem 28 dní – tedy pokud seženeme letenky. Jsme dva (35 (M) a 33 (Ž), ale rádi bychom jeli ve skzupince 4-6 lidí, tak sháníme spolucestovatele.

Vladka

ahoj,
chystám se na kratší cestu do Nepálu teď v březnu. Plán nemám ještě daný,ale spíš nížina, chitwan, možná nějaký menší trek dle místních nabídek (nemám horské zkušenosti, takže určitě ne sama do hor) Jestli se někdo chystáte v tomto období, budu ráda, když se ozvete. Díky

Petra
Vladka:

Ahoj,
my bychom rádi na nějaký trek na přelomu dubna a května, podle průvodce se to dá ale je horší viditelnost než na podzim, nemáte někdo zkušenost s počasím v tomhle období? má to smysl? Moc díky

Milan
Vladka:

Cau, ja jsem zrovna v Indii, zhruba od pulky brezna budu mit tak mesic cas, kdybyste se nekdo chtel pridat, chtel bych se podivat do Nepalu. Napiste kdyztak na mail. Milan

Vlaďka

Ahoj,
chtěla bych se zeptat jestli nekdo nevite jak vypada pocasi v Nepalu asi tak od poloviny srpna do konce zari.Chteli bychom jit Everest track (Jiri->BC Everest)..Za kazde info moooc Diky

lucie

ahoj jitko,
nevim, zda je nabidka jeste aktualni, ale take premyslim o tom se probehnout po kopcich v nepalu. No popravde jsem o neco mladsi (30) nez uvadis vekovou kategorii, ale hory mam strasne rada, zkusenosti myslim mam, ale o tom bychom pripadne mohli domluvit dodatecne. preferuji mista kde je mene turistu a odmitam velkolepe vypravy s kuchari a nosici. mam v nepalu i adoptovaneho synka, ale jeho navstvu bych mohla realizovat az po pripadnem treku v horach.
diky za odezvu
lucie

Martin
lucie:

Ahoj Lucko,
tak jak ti to dopadlo s Nepalem? ja se chystam do indie ted v zari a chci si strihnout dva tydny v nepalu. Nevis o nekom kdo taky leti a pridal by se?
Diky,
Martin

Petr

Ahoj Jitko
chtěl bych navštívit Nepál říjen-listopad 2008 ( cca 20 dnů) a hledám parťáka.V případě, že ještě hledáš spolulezce mám zájem. Je mi 50. Ahojky

Jitka
Petr:

Petře, já jsem právě tady už parťačku našla. Vyrážíme ve dvou 12.10.08 – na 3 týdny, letenky už dávno máme. Napiš na mail (výše v záhlaví i v textu), jaké bys měl představy atd., můžeme se ještě klidně nějak dohodnout… Ahoj, Jitka.

Dasa
Petr:

Ahoj Petre,

ja budu taky rijen/listopad v Nepalu, rada se pridam i treba jen na par dni, napis mi na email

da*************@ya***.uk

svuj plan.

Tomas

Ahoj, planuju treky kolem anapurny a everestu v listopadu. Mohl by nekdo kdo jiz tyhle absolvolval se mnou prohodit par slov treba mailem? Neplanuje nekdo v podobny cas stejne cesty? Rad bych se pridal treba kousek. Hezky den preju Tomas

Jana
Tomas:

Ahoj,

taky se chystám do Nepálu, ale bohužel mi vypadl parťák. Letenku už mám koupenou na termín 25.10. -17.11.2008. Nejvíc mě láká trek kolem annapuren, takže, pokud by jsme se nějak časově i programově shodli byla bych moc ráda.
Jana Melšová

ja********@ce*****.cz

Jan Pavel

Ahoj,
nekdo na cestu do Nepalu v pulce rijna? Mustang? Vic nez vykon poznavani, lidi, genius loci – je-li. Ja fotograf, poprve Nepal, jinak Alaska, Kazachstan, Australie…
Diky
Pavel

Káča
Jan Pavel:

Ahojky,
letíme s partičkou 19.10.ale nevím jak bys to měl s letenkou. my máme letenky už někdy od května. Pokud bys bookoval letenku až teď tak to bude asi docela pálka.
K.

Ivo

Petre ,
Reaguji na tvuj prisp: “ Nepál říjen-listopad 2008 ( cca 20 dnů) “
Ja byl v Nepalu nekolikrat-preferuji trek – malo lidi. mail:

ik**@n..cz

Zuzka

Ahoj,
chystam se do Nepalu priblizne od pulky rijna do pulky listopadu, partak mi bohuzel vypadl. Nejvice bych chtela jit trek kolem Annapuren – nepridal by se nekdo, resp. nevzal by me nekdo do party? V Nepalu jsem jeste nebyla, zkusenosti z vysokych hor mam 🙂
Diky! Zuzka

Dasa

Ahojte vsichni,

chystam se do Nepalu, 26.10.-11.11., a chtela bych podniknout nejakej vyslap, ale jen tak na 7 dnu (napr. Lukla-Namche-Tengboche a zpet). Nosice,pruvodce netreba, ale nejaky partak by byl fajn:)

pavel

ahoj, jedu letos prvne do nepalu, v planu je let do jomosonu a navrat pesky k pokhare. jedu uplne sam a nechci zadneho pruvodce. chci se jenom zeptat, jak to vypada s orientaci, je cas od casu k videni alespon nejaka sipka s napisem kam ta cesta vede? nebo je to v pohode a neni kam zabloudit? mapu koupim pristi tejden, tak to nemam jeste uplne nastudovany.
diky za rady! pavel

jeff
pavel:

mapa zbytečná, cesta značená víceméně jasná z Jomsonu do Marphy je traktorroad,není co studovat…

Petr

Ahoj, budu v Nepalu kolem 15/11, chtel bych udelat tak dva az tri treky. Cestuju sam, s tim ze se na trecich vetsinou s nekym spojim. jestli jses jeste v Cechach, muzeme dat rec, pripadne na sebe narazt uz v Nepalu 🙂 Muj mail

fi*****@se****.cz

Helča

Ahoj,
v sobotu odlétáme do Dílí a potom pocestujeme po zemi do Nepálu. Máte někdo čerstvé informace jak to vypadá s vybíráním vstupu do parků od Maoistů, když už jsou teď u moci, nebo jestli se tam v pohodě člověk projde jenom s vládním povolením? Dále bych potřebovala vědět, jestli je opravdu povinnost najímat si průvodce na oblast Anapuren, nebo stačí pouze výše zmíněný permit a můžeme vyrazit sami (jsme jenom dva)?
Předem děkuji za cenné info.
Helča.

gabina
Helča:

cau ja to prosla predloni bez pruvodce i bez jakychkoliv poplatku. sla sem sama a kdyz po me chteli penize, tak sem rekla, ze nedam a sla sem dal. asi sem jim tak vyrazila dech a ze po me nic nechteli. asi stesti. Jinak pruvodce netreba, delala sem Anapurna base camp. neni se kde ztratit, jde se od chaty k chate + nosice a skupiny potkavas celou cestu. /vladni povoleni sem taky nemela/

Jirka
gabina:

Ahoj Gabino, chystam se v polovine brezna na 3 tydny do Nepalu na trek kolem Anapuren. Jakou trasu jsi sla? Mam v planu dat klasiku, ktera je podle pruvodce na 21 dnni. Celkem je to kolem 300km. Slysel jsem, ze to nekteri to chodi za 15 dnni. Vim, ze pruvodce vetsinou uvadi „pomale“ tempo. Za kolik dnni se to skutecne da zvadnout? dik Jirka (cernyj_at_emai.cz)

Přidej svou zkušenost nebo doplň informace

Odpovídáte na komentář: