Putování do stepní říše
Na začátku prázdnin opouštíme ČR a vydáváme se na měsíc a půl dlouhou cestu do Mongolska, cestu jsme už absolvovali v žigulících. Pnutí nás nutí k tomu se tam vracet a tak, tak činíme. Kdyby jste se k nám chtěli přidat, dej te o sobě vědět. Máme představu kudy, co, jak a máme i k tomu expediční vůz značky mercedes, kterej jsme schopni kdykoliv a téměř kdekoliv opravit!
více o náší tlupě najdete na www.jurtaprozivot.cz
Libor
Ahoj nějaké info prosím…
Ahoj Libore, chystame se s kamoskou do Mongolska koncem listopadu, zacatkem, prosince. Jeste nevime zcela presny tesmin, protoze zaciname 1.11.2012 na Novem Zelande , pak preletime na jih Ciny a odtamtud vlakem po vychode Ciny nahoru do Mongloska.
Rada bych Te poprosila o jake koliv info, ohledne viz, cen a mist, ktere bychom mely urcite navstivit v Mongolsku. Budu vdecna za cokoliv. Diky Lucie (Ginger)
PS: At se Vam vydari vase cesta!
tam zmrznete :))
a navic v zime je tam vsedu mrtvo. neb se jen ceka na jaro. Ale drzim palce a peraky s sebou!
Me tam koncem zari uz zamrzala pres noc voda v lahvich..
BRRR,to tam zmrznete zaživa,přečtěte si něco o počasí v listopadu a prosinci v Mongolsku
Noo, s tou cestou bych to taky trochu přehodnotil. Na začátku podzimu ještě jakž takž, ale zima už je opravdu krutá. Tady jsem narazil na stránky s počasím v Mongolsku, tak na to mkrněte http://www.ulanbatar.cz/pocasi.php Snad to pomůže a cesta se vydaří. Napište pak dojmy:)
Byl jsem v Mongolsku začátkem září a ve stepi napadlo přes noc 30 cm sněhu!! Prosinec a leden si nedokážu představit, ale zážitek to bude pořádnej! Pokud bude šance, podejte pak zprávu!
Přes den je v Ulanu v prosinci -15, v noci v poho -30.
Taky přeji hodně štěstí a kdyby jste jeli v listopadu přes Gobi, tak se u mě zastavte. Pracuji v Sainšandu.
Ahoj Lucie! v prosinci je opravdu zima, může být klidně i mínus 30….40…. Mám kancelář hned vedle hlavního náměstí, pokud dorazíte tak se ozvěte, poradím pokud budete potřebovat… tel.: +976 9911 1314. Luboš
ahoj Lubomíre,
do Mongolska vyrážíme už za pár dní (cca 15.5.2013) z Číny. Nevíš náhodou, jak je to v Mongolsku s vyřízením víz do Ruska? moc by nám to pomohlo.
Díky
Zdravím všechny cestovatele,
poraďte mi, prosím, jaký je aktuální kurz k dolaru, jedeme po ose a nerad bych naletěl nějakým vekslákům hned na hranicích…
Ještě jednou díky Zdenda
http://www.google.com.hk/search?q=1usd+to+mnt
Tip měsíce: Etiopie
Mezi vlky a vrcholy: výprava do jedinečné přírody Bale Mountains
Cesta časem: Kmeny a tradice Údolí řeky Omo
Prořezané rty, skarifikace i deformování lebek. Význam tělesných modifikací u etiopských Mursiů
Knižní tipy
Unikátní kultura a náboženství namibijských Himbů a Hererů
Olinalá: poklad na konci světa
Nové články
Dokonalé holení nejen na cestách
Unikátní kultura a náboženství namibijských Himbů a Hererů
Olinalá: poklad na konci světa
Vybavení na cesty
Darn Tough BEAR TOWN MICRO CREW
Turistická ponožka s neotřelým designem a doživotní zárukou, na každou štreku.
NEJLEPŠÍ TREKOVÉ BOTY A POHORY
Výběr testerů Světa outdooru