Ahoj,
plánuji cestu kolem světa tak jak ji absolvovali ruští legionáři po konci 1.světové války…To znamená Transsibiřská magistrála,Vladivostok,přes Japonsko k Západnímu břehu Severní Ameriky a pak napříč Amerikou k východnímu pobřeží.Pokračování přes oceán do Evropy, zřejmě Francie a Evropu zpátky do Čech.Nic dlouhého časově,plus mínus 2 měsíce…Dopravní prostředky:vlak,loď,(letadlo),auto a další… Lákalo by to někoho? Díky za reakce, Zdeněk
Zdeňku, českoslovenští legionáři nebyli nic jiného než parta dezertérů a drancířů. Viděl jsi ruský film Admirál? Až pojedeš přes Rusko, zvláště přes Sibiř, tak se raději o čs. legiích moc nezmiňuj, u místních lidí by se to nemuselo setkat s pochopením, natožpak s obdivem. Tom
To snad nemyslíš vážně, chtít se dozvědět něco o historii z ruského filmu? Než vypustíš takové nesmysly jako v 1. větě, něco si o tom přečti, třeba tady:
http://cs.wikipedia.org/wiki/%C4%8Ceskoslovensk%C3%A9_legie
Poslední věta ale může být pravdivá.
Děkuji za nápad. O takové cestě jsem snil a pokud by se zorganizovala, rád bych se ji zúčastnil. Můžete mne jako zájemce zaregistrovat a poslat mi další informace?
Josef Suda