Ahoj,
v listopadu se chystám zhruba na 3 týdny na Kubu, nepojedete tam někdo ve stejném termínu?
Lenka, 27 let
Ahoj Lenko,
nechtěla bys prosím (pokud tedy opravdu pojedeš) odkoupit kubánské CUC, zbylo mi jich trochu více, než aby to nebyla škoda. Myslím, že se to i Tobě může hodit na začátek (fronty ve „směnárnách“ jsou minimálně na půl hodinu). Mohu předat kdekoli v Praze.
Ahoj Lenko,je to ještě aktuální?
Ahoj, mám dovolenou od 28.10. do 20.11. plánuju Střední Ameriku. V červnu jsem byl v Kostarice a teď mám v merku
buď Kubu nebo Guatemalu. Domluvím se výborně anglicky a
slušně španělsky. Na itineráři se rád dohodnu, ale v
zásadě chci poznat lidi, zvyky a přírodu..města ne, ty jsou všude stejný..takže cestovat místní dopravou a
bydlet v apartmánech podle Rough Guide či jiného průvodce
za rozumný peníze ( 20-30 USD za noc ) a měnit místo
tak každé 2-3 dny se přesunout jinam. V místě pak projet na kole, s tím mám dobrou zkušenost…Je mi přes 30 a cestování a focení )je pořád můj největší koníček..
V případě zájmu mě zkontaktuj přes email..
Ahoj, pokud můžu zkusi poradit, procestovali jsem celou Kubu ve dvou před 3 lety. Letenky nám sehnala Kubánka mluvící česky na tomto odkazu:
Air Transport Solutions, Novodvorska 1010/14
CZ 142 01 Prague 4, Czech Republic
http://www.atsolutions.cz, cu****@at*********.cz
+420 266 315 933 tel , +420 266 315 935 fax
za letenky jsme dali cca 18.000 (v té době byly nejlevnější cca kolem 23tis a to z Havany do havany) a to jsme přiletěli do Snatiaga a odlétali z Havany, takže jsme se nemuseli vrace. SUPER! Kuba je bezpečné místo, ale s dopravou je to horší, na busy čekáte někdy i dlouhé hodiny a do některých NP se těžko dostanete. My půjčili auto, vyšlo dráž (i s nezbytným úplatkem) ale stálo to za to! Pokud chcete jezdit stopem či busem rezervujte si více času..Nádherná místa (Park El Nicho, Baracoa, Pinal de Río. (viňales).. Santa Lucia a mnoho dalších
Děkujeme za příznivou referenci. Letenky na Kubu, po Kubě a přes Kubu po Karibiku nabízíme nadále. Máme i kubánská turistická víza. Kontakty sedí, těšíme se na další cestovatele. Nyní je Londýn-Kuba-Londýn za 7990 + taxy. Saludos.
Od ledna 2011 fungují nové kontakty na kancelář Cubana. Telefon je 241 080 748, Fax 241 080 749, Skype atsolutions-letenky, Email cu****@at*********.cz. Adresa je K letišti 57, Praha 6. Letenky a víza na Kubu po celý rok.
ještě co se týče ubytka – ideální je “ casa particular (ubyt. v soukromí)“ označuje se Modrým !A“ na dveřích levné a stejně(někdy i více) kvalitní jako apartmany a hotely. A má to nesmírnou výhodu, poznáte místní a dozvíte se spoustu věcí!!:-)
Pro pravidelné lety z Londýna směr Holguin a Havana – PROMO TARIF – http://www.atsolutions.cz/Cubana-Londyn-7990-PROMO.pdf – k dispozici kubánská víza a letenky z Prahy přes Madrid, Řím a Paříž a mnoho dalšího.
Ahoj Lenko,
na Kubu bych se vydala moooc rada, slysela jsem, ze je to uzasne a bezpecne misto, takze 2 holky (ci vetsi parta)by tam byly snad v pohode. 3 tydny je doba akorat, problem je, ze mam cas max. do konce zari… pak uz zacinam pracovat a z toho uz se ustoupit neda. Myslis, ze by bylo z tve strany mozne vyrazit na Kubu v zari (cely mesic)? Koukala jsem na letenky, cena kolem 17tisic zpatecni, to jeste celkem ujde.
Adri (taky 27let)
Mail: as*********@gm***.com