Ahoj, přemýšlíme s přítelem o cestě do Keni nebo Tanzanie, safari + něco dalšího, celkem asi na 3 týdny, únor nebo březen 2010. Nechtěl by se někdo přidat, na celou cestu nebo třeba jen na safari ? Ideálně další pár, ale není podmínkou. Ve čtyřech by se nám cesta zdála bezpečnější a Safari o poznání levnější. Letenky zatím nemáme, ale ceny vypadají příznivě.
Praha.
ahoj zuzi,
napis mi na mejl. diky.
jedu koncem roku a jsem tam do 17.1
Safari Vás vyjde ve dvou úplně stejně draho jako ve čtyřech, protože stejně Vás cestovka nacpe do jednoho auta tak osm. Není žádný problém sehnat safari, i když jste sami. Programy cestovek jsou skoro všechy stejné a i ceny jsou podobné. Ty levné cestovky vycházely v roce 2008 na cca 100 USD denně, pokud chcete jezdit luxusními jeepy, tak se prohnete podstatně víc. Doporučuji kombinaci parků Masai Mara a Nakuru v Keni, je to naprostá bomba. Masai Mara je možná nejkrásnější rezervace v celé Africe, ale Nakuru je zase jiné a uvidíte tam na 100% nosorožce. Naopak na Tsavo jsem slyšel špatné reference, ale nebyl jsem tam. Nádherné je také souostroví Lamu a Mombasa také stojí za shlédnutí, a pak mě uchvátilo jezero Turkana, ale to je už opravdu hodně z ruky. Pokud máte jen 3 týdny času, doporučil bych Vám jen jednu zemi. V Keni je safari o poznání levnější než v Tanzanii, v Tanzanii zase můžete vyrazit na Kilimandžáro nebo na Zanzibar… Jinak loni jsem v Keni strávil měsíc, kdyby Vás něco zajímalo, tak napište.
Safari, pokud se nejede s cestovkou, ale s místní agenturou vyjde levněji čím více osob, protože ceba na pohonné hmoty se rozprostřš mezi více lidí.
nejlepší je trasu domlouvat až na místě a o cene diskutovat. Od cestovek nic nekupuji.V Keni jsem byla 4x a chystám se opět koncem 2010.Zatím nezklamalo ni:
Tsavo East. west, Amboseli, Nakuru, Maasai Mara, Taita Hills,Hells Gate,…..
Ahoj niculko 🙂 psala jsi že jsi byla již 4x v keni. tak jse mse chtěla zeptat jestli nemáš nějaký rady kam se podívat. Jedem totiž jen na 2 týdny (víc emi to v práci nepovolí 🙁 a nechci přijít o něco co bych měla vidět. Našla jsem cestovku z Londýna a s letenkama a ubytekem nás to vyjde na 1osobu 14tis. ale nechci trávit moc čas na hotelu…viděla bych to tak 4dny na pobřeží a pak někam vyjet…mohli by jsme si napsat mail???kdyžtak se mi ovzi na můj…a kdyby jsi třeba jela ráda b ych se k tobě přidala :-)díky.marky
Ahoj,
a bylo by možné domluvit se na leden-únor 2011?
Mohli bychom to připravit a realizovat společně.
ahoj Sváťa Havířov
Ahoj Marky,
taky se chystáme s přítelem do Tanzanie a to koncem listopadu, také jen na 2 týdny. Rádi bychom se připojili, přeci jen víc hlav víc ví. A nebo alespoň jestli nám pošleš kontakt na tu CK, se kterou letíte, to je opravdu pěkná cena.
Jestli se vám trefíme do termínu a máte chuť cestovat ještě s jedním párečkem, ozvi se mi na můj email: ic******@se****.cz!
Iva
Ahoj Nicol, jak to vypadá s tvojí cestou do Keni v 2010? Rád bych se dověděl víc informací a třeba se taky i zúčastnil 🙂 … dej mi prosím vědět na e-mail. Pepíno
Zuzi, už jste naplánovali nějakou tu cestu? My dáváme s manželem v březnu Tanzánii a Zanzibar, tak bychom se mohli přinejmenším někde potkat, případně společně pronajmout auto na safari. Bude-li to aktuální, tak napiš.
Já bych místo jakýchkoliv cestovek volila pronájem auta a cestovala bych po Keni nezávisle. Není problém se dostat do jakéhokoli národního parku a při celkovém porovnání absolutní nezávislosti v pronajatém autě jsou celkové náklady řijatelnější než plati nějakou agenturu na dvouhodinové safari.
Záleží na tom, kd má rád jaký způsob cestování. My radši nezávislé cestování.
Hodně štěstí.
Andrea a René
http://www.ourwildjourney.com
hledám spolucestovatele do Afriky-safari,nejraději
leden-únor 2011 a Keňa,Tanzanie,případně jižněji.
Připravujeme pozemni cestu Egypt, Sudan, Etiopie, Kena, Tanzanie na stejne obdobi, kdyby byl zajem, muzes se ozvat na muj mail.
No si nejsem jist, zda lze výrok „safari o poznání levnější“ pokládat za pravdivý. Pokud si chcete půjčit auto a jezdit sami, tak ano, to ovšem skoro nikdo nedělá.