Černá Afrika

Keňa-leden 2010

Evelína

AFRIKA-Kena.Jsme zkušené cestovatelky (33,45) a v lednu 2010 se chystáme sjet pomocí místního průvodce Národní parky,domorodé vesnice,Nairobi atd. cca na 10 dní. Cena pro 4 je á-42.220 komplet. Tudíž postrádáme 2 osoby, spíše pánské, není podmínkou.diky

Zkušenosti čtenářů

Alena

Je možné se poradit se zkušenými cestovatelkami o cestování po Africe? Chystáme se tam začátkem prosince a máme obavy, aby nás to finančně nesložilo. Předem děkuji za případnou odezvu. Zdraví Alena

Evelina
Alena:

Ahoj Aleno, my ale jedeme do Afriky poprve 🙂 takže Ti moc neporadíme…

Jarda
Alena:

Ahoj Aleno,
asi dost záleží, který africký kout si vyberete. Ceny se odvíjí podle toho, dnes jsou ceny letenek na velmi příznivé hladině a vlastní pobyt, pokud to není zrovna JAR, vyjde většinou velmi levně, ovšem pokud zase budete počítat s pronájmem auta, či s nějakými průvodcovskými službami eventuelně s nějakým placeným trekem, může to narůstat.. Zdraví Jarda

Alena
Jarda:

Letenky už máme do Nairobi. Průvodcovské služby nepožadujeme(ani při výstupu na Mount Kenyu), jen nevím jestli se tomu dá vyhnout. Auto pravděpodobně taky ne, jezdíme většinou všude místní dopravou. Zdraví Alena

Jarda
Alena:

Tak to by vás ta cesta určitě zruinovat neměla, ta letenka je největší částka doprava a ubytování je za pár kaček …
Nevím, co plánuje Evelína, ale 42000 kč/os na 10 dnů mi přijde docela brutální.
Zdraví Jarda.

Evelina
Jarda:

Ahoj Jardo,díky za info pro Alenu a tim si mi tedy nasadil brouka do hlavy. Cenu jsem stáhla na 39tis a je v ní zahrnuto uplně vše(letenka,2xNP-Masai Mara a Ambosali po 3 noce,viza,jídlo,2noce v Nairobi)přemýšlím ještě se na 2 dny plácnout k oceánu, stojí to za to? Někdo říká nic moc, jiný že ok.Díky za radu.

ales
Evelina:

ahoj,

do masai mara ani do amboseli teoreticky pruvodce nepotrebujes (narozdil od ngoro ngoro), ale bez auta se tam nepodivas. neni povolen pohyb pesmo po parku – ani bych to nedoporucoval 🙂 Na koupacku to v lednu rozhodne je – horko ale snesitelne. 🙂

Petra
Evelina:

Ahoj Evelino, 39tis na 10 dní je stále ještě moc peněz. Pokud tedy si nebudete dopřávat nejdražší hotely a cesty po Keni letadlem. Za safari Masi mara a Amboseli (jsou ty nejdražší) lze denně utratit cca 70-100 USD (dle služeb).Autobusů po Keni jezdí několik, cena se pohybuje kolem 1500KSH (500Kč) z Nairobi k moři. Určitě se vyplatí tam jet, ale záleží na délce pobytu. Parky Masai Mara a Amboseli jsou si dost podobny..

Evelina
Jarda:

Ahoj Jardo, můžeš mi také poradit, jak se dostanu z Nairobi co nejlevněji do Mombasy.Jak je to s tím vlakem popř. letem? A stojí vůbec za to si zajet v lednu na pobřeží? Dá se tam normálně vykoupat?Diky

jerabinka
Evelina:

Ahoj, v každém případě si zajeď do Mombasy. Nejteplejší období. Nebudeš litovat. Pa Věra

Vojta
Alena:

Ahoj Aleno,
nevim, zda jeste shanis info, ale aktualni ceny NP najdes na http://www.kws.org/kws/tourism/tariffs.html. Jak je ale znam, urcite se to pristi rok zvedne. Ja byl ted mesic Kenya, Tanzanie, Zanzi a zaplatil jsem cca 50litru a to jsem si od huby rozhodne netrhal, (nejvetsi palka je Kilimanjaro). Na MT Kenya pruvodce nepotrebujes, i kdyz ti to budou vsude tvrdit! Apropos dle me nejkrasnejsi misto Keni. Jedno dulezite info, ktere usetri penize pri smlouvani ceny.. vstup do vsech NP je na 24hodin, takze pokud si zaplatis treba tri dny safari z Nairobi oni za tebe plati vstup jen na dva dny (odpo, den, dopo), ale tvrdi, ze tri! Tak je nesetrit.

Preju hodne zdaru na cestach.
Vojta

Mili

Ahoj, taky uvažujeme o Keni, Tanzanii, příp. Zanzi. Jsou prosím někde nezpoplatněná fotogenická místa, nebo se všude, kde to stojí za to, vybírá vstupné? Které rezervace stojí nejvíc za vidění a nafocení – příp. v poměru cena / kvalita? Díky moc za rady. M.

Marcel Konečný

budu v Ugande a v KEni do 16.1 muzem se spojit klidne nekde M.

Petr D.

Pár informací ke Keni: Programy cestovek na safari jsou skoro všechy stejné a i ceny jsou podobné. Ty levné cestovky vycházely v roce 2008 na cca 100 USD denně, pokud chcete jezdit luxusními jeepy, tak se prohnete podstatně víc. Doporučuji kombinaci parků Masai Mara a Nakuru v Keni, je to naprostá bomba. Masai Mara je možná nejkrásnější rezervace v celé Africe, ale Nakuru je zase jiné a uvidíte tam na 100% nosorožce. Většinou se tahle kombinace dělá z Nairobi a zabere to 4 dny. Mně osobně se hodně líbil i NP Hells Gate, který je navíc kousek od Nairobi. Můžete tam chodit pěšky nebo na kole, ale zase tam nejsou velké šelmy a sloni, nýbrž jen žirafy, zebry a antilopy, takže někoho to může zklamat. Bomba je ubytování v kempu u jezera Naivasha – večer se kousek od Vás volně procházejí hroši… Naopak na Tsavo jsem slyšel špatné reference, ale nebyl jsem tam. Nádherné je také souostroví Lamu a Mombasa také stojí za shlédnutí, a pak mě uchvátilo jezero Turkana, ale to je už opravdu hodně z ruky. Pokud máte jen 3 týdny času, doporučil bych Vám jen jednu zemi. V Keni je safari o poznání levnější než v Tanzanii, v Tanzanii zase můžete vyrazit na Kilimandžáro nebo na Zanzibar… Jinak loni jsem v Keni strávil měsíc, kdyby Vás něco zajímalo, tak napište. A poslední věc – 10 dní na cestu do východní Afriky je nesmírně málo, budete litovat, protože něco krásnějšího už asi nikdy neuvidíte. Podle mě to chce jet do Keni či Tanzanie alespoň na 14 dní, lépe však na 3 týdny.

Miras

14 dní budu od 10. ledna 2010 cestovat po Keňi včetně výstupu na vrchol Lenana na Mount Keňa. Jsem zatím sám. Najde se případný spolucestovatel?

Přidej svou zkušenost nebo doplň informace

Odpovídáte na komentář: