Ahoj, za týžden odchádzame na štyri týždne do Ugandy a Kene. Budeme cestovat sami, zrejme oslovíme nejakú miestnu cestovku. Moja otázka je, aké máte skúsenosti s miestnou kuchyňou, t.zn.i v prípade, že vám varí „váš“ kuchár na safari. Som totiž len krátko na bezlepkovej diéte, tak si moc neviem predstaviť ako sa budem stravovať. Uvítam akékoľvek vlastné skúsenosti so stravou (v denníkoch sa pochopiteľne venuje priestor zvieratám 🙂 takže nemám žiadnu predstavu, na čo a či sa mám pripraviť ohľadne stravy.
Díky moc!!
Lubka
Žil jsem v Ugandě 3 roky a s jílem jsem neměl žádné potíže ba naopak .Tak bez obav´.
Na safari jsou pravidelně k snídani vajíčka, toustový chleba, marmeláda, občas palačinky, párečky, fazolky v tomatě z konzervy, ovoce, k obědu je to různé, pečené brambory, rýže, špagety, nějaké maso a omáčka k tomu, vždy dušená zelenina a ovoce, pokud je delší přejezd tak dostanete balíček s jídlem, večeře stejná jako oběd s tím, že občas vás může potkat ještě polévka. Jídlo je vždy chutné a nikdy jsme neměli zažívací problémy a to jsme byli v Keni, Ugandě a Tanzánii asi 6x.