Zdravime, na pristi rok srpen 2015 konrektne 8-23/8/2015 bychom se radi (my pohodovy par) vydali na Island. Chceme pronajmout 4×4 auto a cestovat po celem ostrove, spani ve stanu. Radi uvitame par nebo tri dalsi lidi co by se pridali. Vime, ze to bude drazsi, ale tak uz to v te zemi chodi. Nasli jsme tady i spoustu tipu jak najit levnou letenku a jednom vime i my. Tesime se na odpoved M a K
pre istotu kontakt na mna aj touto formou: ewew (zavinac) email. cz
Ahoj Evo,
poslal jsem informace na tvuj email. Zdravi M
Ahoj Evo,
poslal jsem informace na tvuj email. Zdravi M
omlouvam se ze jsem te prekrtil 🙂
Prosím také o zaslání více informací, zní to lákavě. s díky ha*****@gm***.com
Ahoj Michale,
ráda bych se připojila, můžeš mi prosím poslat bližší info na ha********@gm***.com? Díky 🙂
Ahoj všichni, tak z Islandu jsme zpět. Nakonec po odstoupení několika diskutujících jsme odjeli sami a zažili nejlepší dovolenou života. Pro snílky – sněte dál, pro ty co to myslí vážně – určitě jeďte
Ahoj Michale,
letíme s přítelem příští sobotu na 14 dní, můžu se zeptat, kde jste si půjčili auto a zda jste si připláceli i za pojištění škody na autě? Plánujeme rovněž na 14 dní, objet toho co nejvíce. Nějaké tipy a doporučení, co se člověk běžně nedočte v průvodci či na cestovatelkých webech? Děkuji za tipy a info. k.
Zdravim,
i kdyz uz je na island takhle trochu pozde, tak si to ale urcite uzijete. Nevim, co za auto mate, my meli jeepa, ale pojisteni urcite doporucuji, po sterkovych cestach se povezete docela casto a platit okno nebo oderky na laku muze byt drahy spas. My meli auto od http://icerental4x4.is/.
Objet to stihnete za 14 dni urcite (nepocitam zapadni fjordy) a v docela poklidnem tempu.
Doporucuji plavky a plavecke bryle na plavani, protoze bazeny maji skvele – ucite Blonduos byl asi nejlepsi bazen, pak teply spacak, v Reykjaviku navstivte kemp a muzete si zdarma vzit bomby do varice, vubec nepotrebujete islandske penize nebot vsude se da platit kartami, temer vsechny prirodni atrakce jsou zdarma, takze navecer tam byva mene lidi, anebo brzy rano. No to je asi vse. Uzijte si to, prinejmensim jako my.
Ahoj vsichni,
vzhledem k dotazum na tema „posli dalsi info“ jsem se rozhodl zverejnit co mam a uvitam konrektni reakce jednotlivcu co by radi vyrazili na tento zajimavy vylet.
Zacnu neco o nas, tak vekove jsme 33 a 28 let s velkym nadsenim cestovat a neco zazit. Jinak oba budeme vyrazet na nasi velkou malou cestu z Londyna, to je tak pro poradek, a protoze uz mame koupene letenky tak termin 8-23/8 se moc menit neda. Nastesti to vychazi na sobotu a navrat v nedeli coz jsou idealni dny pro jakoukoliv dopravu tam ci zpet.
Co se tyka rozpoctu, tak netusim presne na co bych se mel zamerit, ale me vychazi jako nejvetsi a jedina sdilena polozka automobil teda jeep a nejake pohonne hmoty. Jinak letenku, utratu za jidlo, piti a zabavu by clovek mel zvazit podle sebe, mista v kufru a financnich moznosti…
Auto pronajem vc paliva odhaduji cca na 1800 EUR – coz pri obsazenosti 4 lidi znamena 450 EUR na hlavu (idealne by bylo 5 lidi), pak letenka se phybuje rekneme do 300 EUR max. a zbytek nejake vylohy na jidlo a pripadne kempy.
Dle meho odhadu je idealni cas na koupi letenky, takze se da sehnat i levneji a pokud mas opravdovy zajem, muzeme doporucit i lety z Londyna, ktere jsou opravdu levne.
Plan trasy neni jasny, ale bude to urcite na 15 dni s tim, ze bychom radi do vnitrozemi na nejake zazitky z horskych cest (proto jeep) a videt vsechny zajimavosti na tomto ostrove (plan trasy neni hotovy). Spani v kempech nebo kdekoliv se to da, takze stan a spacak sebou, vareni kazdy svoje, uzivani prirody neomezene.
Vyrazit na Island neni levne, ale kolikrat se tam clovek vrati, ze? Budu rad, kdyz napisete nejakou konrektni predstavu a pripadne otazky.
Zdravi
M+K
Stale jeste hledame, tak se nevahejte ozvat…
Ahoj, já se chystám příští léto, přesný termín ještě nemám – pokud bude nějaký parťák tak se přidám 🙂
super, dej vedet, az budes mit nejake info
Ahojda Michale, právě s přítelem sedíme u Pc a hledáme letenky na Island. Dále ubytování, popřípadě nějakou práci. Tvá nabídka nás docela zaujala, poněvadž tam v létě 2015 chceme vyrazit. Koukáme na lety z Prahy na Island cena se pohybuje přijatelně cca 6000Kč tam i zpět pro jednoho. Je to v červnu od 11. do 20. 7. Ale klidně se můžeme dohodnout, rádi bychom Island projeli a poznali krásy tamní přírody. Pokud máte zájem a chybí vám stále pasažéři do jeepu, tak se neváhejte ozvat. 🙂 mějtte se fajn N+A 🙂
Ahoj Nikolo, my vyrážíme s přítelem na Island 11.-25.7., tak jestli pojedete v tomto termínu a chtěli byste se podělit o auto, tak dejte vědět :). (br********@gm***.com)
Ahoj holky:)
Můj plán je projet Island na čtyřkolce (kterou si tam koupím, a potom nejspíš dovezu domů:). Kdyby se chtěl někdo přidat, čtyřkolka je i pro dva (a navíc není podmínkou, je to jen jeden z mnoha mých zvláštních nápadů:).
Ne, nejsem snílek, já totiž své plány realizuji, zatímco mnozí ostatní jen sní. Mám za sebou už (hodně) cest, zlezených hor, prochozených stezek a dalších zkušeností. Přes zimu vydělám v cizině dost peněz, abych mohl v létě objevovat svět…
Rád bych na Islandu, pokud to bude Island, strávil co nejvíc času, resp. projel ho tak, abych se nemusel (dlouho) vracet – tak to mám totiž nejradši – nerad se vracím a nemám rád krátké dovolené; svět je moc velký (a krásný) na to, abych jezdil na stejná místa dvakrát, alespoň prozatím (předběžný termín je od května do září, ale klidně se přizpůsobím, případně se někdo může připojit na chvíli, atd.).
Pokud nevyjde Island na čtyřkolce, pak jsem přemýšlel o Asii na skútru (z Indonésie, přes Malajskii, Thajsko, Vietnam, Kambodžu, Laos, Indii, pokud možno až domů, ale to je otázka zmizení třeba tak na jeden rok, takže bych rád počkal až budu mít svou drahou polovičku:).
Ještě asi dovčera se rýsovala Aljaška s kamarádkou, zejména za účelem „výšlapu“ na Mount McKinley (trochu chodím po horách), ale nakonec z toho sešlo, tak přemýšlím, co s načatým létem a životem a začínám psát na hedvábku, díky níž jsem poznal spoustu přátel a báječných lidí.
Vlastně je mi docela jedno, kam pojedu, důležité je najít toho správného parťáka, nebo raději parťačku – jestli to zní, jako že hledám slečnu, tak to zní vlastně docela správně, protože jsem si nedávno uvědomil, že je děsně krásné žít, tak jak žiju já – pořád někde cestovat, lézt po horách, stanovat, kde se dá, splývat s přírodou i místní kulturou, je ale děsně smutné nemít svou lásku, o kterou bych se mohl starat, s kterou bych se mohl smát a s kterou bych to všechno mohl sdílet…
No, pokud je tu nějaká taková, můžem začít třeba na Islandu, resp. předtím někde v domovině:). Pište prosím na mail nebo FB (Jan Flos nebo podle mailu), protože jsem lajdák a i když to tak nevypadá, nebaví mě trávit každé odpoledne listováním na hedvábce;)
Honza, 29 let, původně z HK, momentálně do jara v Rakouských Alpách !!!
Ahoj Cestovatele
Tenhle rok jsem byl na Islandu a pokud muzu radit tak 4×4 je naprosto zbytecne pokud neplanujete cestu do vnitrozemi na F roads. Sotolinove cesty se v pohode daji jet normalnim autem. A pokud si pujcite 4×4 tak pojisteni ktere musite mit k vypujcce auta je s uzasnou klauzuli ze pokud budete brodit reku ci se vydate na F road (Zejmena F35 Kjolur) tak Vas pojisteni zanika a je neplatne.
Kdyby jste chteli nejake info dejte vedet na mail To*************@se****.cz
Tomas
Ahoj, letíme na Island v sobotu 12.9. z Berlína. Rádi bychom za 14 dní objeli ostrov a viděli co nejvíce. Auto půjčíme od neděle 13.9. do neděle 27.9. Jsme pár, pokud by se k nám na těch 14 dní přidali další dva lidé, půjčíme něco většího. Spaní ve stanu, strava z ešusu. Děkuji za reakce. ¨
ka*********@se****.cz
Ahoj na Island se chystám přísští rok (2016) druhý prázdninový měsíc možná kousek září, autem a trajektem, teď sjem k vůli tomu pořídil offroad, zatím jsem sám, pokud se někdo bude chtít přidat klidně se ozvěte nejlépe na mejl:
richard.svestka(zav)seznam.cz
prosím jen vážně!
plán cesty je nespěchat, vidět co nejvíc a utratit pokud možno co nejméně… takže spaní va utě, ve stanu, jídlo na vařiči atd.
ahoj Michal,
mate uz predbezny odhad nakladov? pripadne nechaj na seba mailovy kontakt pre prediskutovanie dalsich detailov 🙂