Na druhý týden v červnu mám letenky na Island. Došel jsem k závěru, že za ten týden uděláme cca základní okruh po
jedničce. Konkrétní místa budu teprve zjišťovat. Měl bych však následující dotazy, které jsem na internetu úplně nenašel. Zejména ohledně ubytování…
Jedeme jen ve 2 a moje představa je taková, že bychom cca každou druhou noc spali v půjčeném autě ve spacáku
(pravděpodobně economy, 2wd) a zbytek ubytování řešili na místě typu levných hotelů/hostelů. Stan brát nechci. Co jsem
se díval na booking.com, tak se nejlevnější ceny v přepočtu pohybují kolem 1500-2000Kč/pokoj, nicméně těchto „levných“
tam je minimum a ubývají. Může být začátkem června problém sehnat levné ubytování na místě? Odpovídají tyto ceny i
reálným na místě bez rezervace? Rezervovat to vše dopředu by bylo dosti zavazující, co se itineráře trasy týče.
Dá se třeba i v menších ubytovacích kapacitách platit kartou? Jaký je akceptovatelný nejpozdější příjezd večer na
ubytování?
Pokud bychom byli v kempu (kvůli sprše, wc, kuchyňce?), ale spali v autě… je to takto možné realizovat a za cca jaký
peníz?
Předem díky
Ahoj, na Islandu jsme byli v červnu 2013. Spali jsme tedy ve stanech, ale hodně kampu byla jen louka plus sprchy. Tam asi může člověk spát v čem chce. Platba kartou není problém v případě, že máte komu zaplatit. Taky byli případy, že v kempu byla jen kasička a ceník, kolik se má zaplatit.(Pak je na každém, jak se k tomu postaví, ale karta je v tomto případě k ničemu). Jinak my sme tam byli cca 20 dní a za tu dobu nám tak 1 den pršelo a jinak svítilo sluníčko. Na pozdní příjezdy do ubytovaní se raději zeptejte, protože vzhledem k tomu, že je tam pořád světlo, tak člověk nemá vůbec pojem o čase. My byli vzhůru tak od jedenácti do dvou do noci. V osm večer pro nás bylo odpoledne.
Ahoj, mám v plánu podniknout cestu na Island(pracovní pobyt), ale vůbec nemám představu kolik tam tak stojí běžné potraviny jako chléb, nějaké těstoviny nebo sýry. Děkuju za odpověď 🙂
Zde jsou nějaké informace o tom kolik co stojí a spoustu dalšího. Je to článem z cestování stopem po Isnadu 2015 po dobu 3 týdnu. Článek se stále dopňuje. Snad trošku pomůže. http://www.postopach.cz/2015/08/14/island-2015-stopem/
Ahoj, v létě jsme na Islandu platili kartou i na wc, takže určitě se platit takto dá, co se týče kapacit nevím, my měli rezervace předem, ale na začátku června tam ještě nebude tolik lidí, tak si myslím, že to bude ok, přinejhorším budete spát v autě pořád. 🙂 My v autě v kempech spali v Norsku a platili jsme normálně jako za stan. Akorát na Islandu často v ceně kempu není sprcha.