Írán, Pákistán, Afghánistán

ÍRÁN září 2012

Maruška

Ahoj, 7. září odlétáme s kamarádkou na 3 týdny do Íránu…pokud se bude chtít někdo přidat, bude to fajne..:)
Maruška (27 let)

Zkušenosti čtenářů

Michal

Ahoj, budeme (3 kluci a 1 slečna) v Íránu cca od 20. do 30. září…tak se můžem někde srazit na sklenku čaje 🙂

Michal:

Čau Michale,
tak sklenkou čaje v zapadlé špeluňce určitě nepohrdnem…:) kdyžtak se mi ozvi na mail co a jak máte v plánu a třeba nám nějaké setkání vyjde…
zdraví Maruška

Eva

Ahoj
to se máte, že vás jede tolik. My budeme v Iránu, až tak 30.9. a zdržíme se měsíc. Jedeme autem jen dva. Tak pokud by se někdo chtěl přidat a byl by tam ještě po 30.9 tak se můžeme sejít v Iránu.

Hanka
Eva:

Ahoj Evo,
už máte víza? Řešíte je přes cestovku, ambasádu nebo někde v Turecku? My se chystáme s přítelem vyrazit o Indie po zemi taky v září a až teď začínáme řešit víza… A podle diskuzí jsem z toho docela špatná, Iránská skoro turistům nedávají, Pakistanska jakbysmet a do Indie jen one entry na pul roku od vystaveni… Navíc všude chtějí letenky, které fakt nebudeme pořizovat. Nevim, jestli mirite jen do iranu nebo i dal, ale pokud už máte nějaké zkušenosti s vízy, budu ráda za radu!

Hanka:

Ahoj Hanko

víza jsme vyřizovali přes cestovku v Iránuwww.TouranZamin.com, komunikovali jsme snima emailem víza máme již připravený na ambasádě k vyzvednutí. Celé to trvalo přibližně měsíc. Hlavně chtějí nově biometrické pasy. Pak se také musí vyřídit pokud byste jeli autem „karnet“ pro osobní auto, to dělají na ÚAMK. Pokud by jste stihli vše vyřídit do našeho odjezdu mohli bychom spolu jet a aspoň část cesty. Taky jedeme přes Turecko cestu známe byli jsme tam minulý rok měsíc. Jedeme jen do Iránu na 2 měsíce

st****@se****.cz

Hanka

Diky Evi, tak asi taky napiseme do cestovky a zacneme vyrizovat viza, jestli to trva mesic, tak to bude tak akorat. Uvidime, jestli dostaneme i Pakistanska a o Indicka budem zadat uplne nakonec, pry ted davaji jen pulrocni, tak at tam mam aspon 3 mesice… Asi se na cestu nepridame, asi to s vizy nestihneme tak brzo a i kdyz Vase zkusenosti budou jiste cenne, tak prave to, ze jsme tam jeste nebyli a nevideli nic, nas laka, tak se tim chceme sami hezky prokousat. 🙂
Kazdopadne diky moc za info i nabidku, kdybychom se vypravili driv (predpokladam, ze vyrazite tak v pulce zari?), tak se jeste ozvu, mailik si pisu 🙂

Tomas
Hanka:

Ahoj Hanka,

mam velmi podobne plany 🙂 Ja by som rad vyrazil na dlhsiu dobu individualne po zemi do Indie. Vidim to na ziatok oktobra/rijna . Uz ste zacali riesit tie viza? Ja som z toho tiez tak trochu znechuteny co vsetko pozaduju. Budem to riesit v Prahe, kedze tu momentalne zijem a ocenim akukolvek radu prip. skusenost.

Hanka
Tomas:

Ahoj Tomasi, to mame podobne plany… taky planujeme zustat v Indii 6+ mesicu (mezitim tedy asi vyjezd do nepalu nebo nekam do JV Asie, abychom dostali dalsi viza…). Dnes jsem diky tvemu prispevku jinde v diskuzi zacala uvazovat o vyrizeni Iranskych viz ve Vidni (jsem z Kromerize, takze cca stejna vzdalenost jako do Prahy), protoze to mozna vyjde o neco levneji nez platit 2x35Euro cestovce za vyrizeni. Tak uvidime. Dnes se chystam vyplnit zadost Pakistanskych viz a zitra nebo pozitri zanest na ambasadu (nese to pritel, tak snad se tam nemusi osobne…). Dam pak vedet, co noveho jsme se dozvedeli. No a snad nam ti Izraelci nevtrhnou do Iranu driv nez my… muj mail

ha*****@ce*****.cz

, kdybys mel nejake novinky, tak napis 🙂

Tomas
Hanka:

Ahoj,

Ako to dopadlo u Pakistancov? Chystam sa tam tento tyzden.Mali ste i nejake rezervacie hotelov,initeriar cesty, pripadne ine dokumenty?

Inak preco myslis, ze je to s Iranskymi vizami vo Viedni jednoduchsie?Podla mna budu chciet aj tam aby to bolo cez cestovku. Som inak pozeral letenky na http://www.flypgs.com/en/default.aspx Vieden-Teheran a stoji to asi 160 EUR + 50 EUR za vizum na letisku.Mozno by sa mohla zvazit tato moznost. Ja chcem ale po zemi, ta cesta musi byt mozna.

Indicke vizum budete asi riesit ako posledne?

Pozdravujem

Tomas

Hanka
Tomas:

Ahoj TOmasi,
tak Pakistanci nam do stredy vubec nezvedali telefon, usoudili jsme, ze slavi konec Ramadanu… 🙂 Dnes nam to zvedli, ale po nekolika predavkach mezi sebou a cekani se nam vybil mobil a potom uz nam to zase ani jednou nezvedli.Hahaha. No, zjistili jsme, ze jim staci priblizny itinerar a letenka bookovana byt nemusi. Takze nejak to asi pruchozi bude, ale jak rikam, pak se nam vybil mobil a uz jsme se nedovolali.
Kazdopadne, vcera jsme vymysleli nahradni plan, ktery se nam zalibil a dnes ho jeste podporil tvuj nalez levnych letenek z Vidne :-). Mozna bysme leteli do Teheranu, pocestovali Iran a pak to vzali pres Armenii a Gruzii(Gruzie bez viz, Armenie snad viza bez problemu) a Turecko domu. Pobyli na Vanoce (pritel se tak jako tak musi vracet na obhajobu dizertace) a koupili nejakou levnou letenku do Dilli… Je to teda uplne jiny plan nez puvodne, ale nemusime nervacit s Pakistancema ani Irancema… A pokud by to bouchlo v Iranu, tak 160E neni tak zavratna ztrata. Takze tak nas posun v cestovani. Nevim, jestli ta flexibilita neni nekdy na skodu, hehe. 😉

Ivča
Eva:

Ahoj, my jsem v Iránu do 7.10 a nemáme přesné plány, tedy bychom se klidně rádi přidali do auta.

Prosím napiš na

iv*************@gm***.com

Bylo by to super se přidat! Ivča

Šárka

Milá Maruško,

přeji Vám tuze fajný pobyt v Iránu. Hleďte z toho vytřískat maximum, ať to stojí za to!

Jo, a že pozdravuju Magdu :-))

Maruška
Šárka:

Ahoj Šárko,
díky moc za přání! A Magdu určitě budu pozdravovat :))
Měj se hezky
Maruška

Jitka

Odlétáme do Iranu 23. září, ale s cestovkou. Individuálně bych to asi nedala. Možná se někde po cestě setkáme. Všem šťastnou cestu, Jitka

Jitka:

jak bylo v iránu???? s jakou cestovkou jste jeli????

Dominika

Ahoj Maruško, odlétáme s přítelem 8.září do Íránu, tak to se tam někde potkáme. 🙂 Jakou máte trasu? Pošli mi případně na email

do**************@gm***.com

na sebe kontakt a více informací. Víza ještě nemáme. Podle zdejších příspěvků jsem měla pocit, že nebude problém je získat po příletu. Nemáte někdo zkušenost z poslední doby? Díky moc za info. Dominika

FungiD

tak to teda poklona a obdiv vam vsem co se tam ted chystate! vzdyt tam bude co nevidet valka…

FungiD
FungiD:

me stacilo videt povalecnou kambodzu a pripadal jsem si jako hrdina 🙂 ale abych jel ted do iranu a cekal az mi na palici spadne kus plechu made in israel or made in usa, tak takhle odvaznej teda nejsem…jo, mate muj obdiv..

FungiD
Válka
FungiD:

Ale jakápak válka ty válko, vzpomínej na Kambodžu a věnuj se zaručeným novinkám na novinkách odborníku….

Klára

Ahoj!
Jsem v Teheránu na studijním pobytu a nechce se mi cestovat samotné, ale moc ráda bych uvítala, kdybych se s někým mohla setkat a cestovat společně – vždy jen na víkend (tedy čtvrtek pátek). Takže pokud budete třeba nějaký víkend v Esfahánu nebo jinde, napište mi prosím na mob. 00420 723 439 135, chci se podívat i jinam než po hnusném Teheránu 🙂 (naoplátku mohu posloužit jako průvodce tady 🙂 )
Mail tu bohužel nejde, mám seznam a ten tu nejde spustit, jako mnoho jiných stránek.
Díky moc!

Klára
Klára:

A nebo mi jde skype, kdyby se chtěl někdo domluvit… Napište SMS a já pošlu moje uživ. jméno 🙂

Karel
Klára:

Jeste tam po sobe hazeji zápalné láhve a nebo už skončili a svou sexuální flustraci dávaji najevo zase pouze bezsmyslným celodenním popojíždením na motorkách po městech?

Tereza

Ahoj, mám možná dotaz, na který někdo v minulých diskusích odpovídal, ale stejně – pokud budu žádat o vízum před cestovku (key2Persia), na jak dlouho mi platí vízum? Na letišti mi dají jen na 14 dní, to vím…dík!

Elena
Tereza:

Vizum ti daju na dobu, ktoru si urcis vo formularoch, ktore si stiahnes zo stranok iranskej ambasady.

Karel

A kolik je let té druhé a kolik obě vážíte?

Jinak doporučuju zezadu (vylezt na Damavand).

Martin

Klasisky bud single alebo multi na 30 dni.

Přidej svou zkušenost nebo doplň informace

Odpovídáte na komentář: