Zdravím všechny, tak se opět chystám na výlet do Iránu a chtěl bych získat informace o tom jak to tam v současné době funguje.(?) Už od půlky listopadu čekám na víza a pořád nejsou. V diskuzích jsem našel spousty šťastných, kteří tam v březnu byli – napište mi/nám jak vše probíhalo prosím. (jestli víza přes cestovku, nebo letiště, jaká je tam situace,nálada?)
Moc díky Ondra
Ahoj, v sobotu jsem se vrátila, víza jsem si nechala dělat přímo tam na letišti a uplně bez problémů, jen si ověřovali kontakt, kde se budu zdržovat. Jinak vše v naprostém pořádku, podle mě se fakt vyplatí si to nechat udělat až tam a případně prodloužit.
Všechno bez problémů po celou dobu pobytu. Letěla jsem pak ještě na ostrov do Perského zálivu, cestou tam z teheránu vše ok, cestou zpátky trošku pomatení po mě chtěli ještě další razítko z imigrantského a nechápali význam víza z Teheránu 😀 …ale vše se vysvětlilo 🙂
vratil som sa pred 2 tyzdnami..vsetko ok..precestovali sme as 2500km busmi atd..viza boli cez cestovku lebo boli na mesiac nie iba tyzden..dlho ich vybavovali ale vsetko dopadlo ok..
Zdravím, pokud má někdo zájem, muzu zdarma zapůjčit íránskou sim kartu (pouze za vratný depozit, nechci aby mi expirovala). Rovněž můžu cestovatelům zabezpečit autobusové lístky, vnitrostátní letenky, pronájem minibusu (pouze s angl. mluvícím řidičem, bez řidiče je to velice obtížné, navíc styl řízení místních je něco pouze pro silné nervy 🙂 i rezervaci hotelů. Klidně se mi ozvěte. momentálně jsem v ČR ale mluvím persky a mám tam kontakty.
Silvia: ahoj, rád bych využil tvou nabídku tady, trochu podrobněji si vyměnil informace a nechal si od tebe poradit, co se Iránu týče! Pokud můžeš, zkontaktuj mě prosím na můj mail
br********@se****.cz
, díky moc! Michal
Ahoj. Rád bych v létě jel do Iránu, ale ještě jsem neřešil víza. Myslíte, že je možný je sehnat, kdybych chtěl jet červenec/srpen/září?
Díky za odpověď
Ještě bych chtěl podotknout, že to plánuju po zemi a dost lowcost. Takže nebudu mít žádnou zpáteční letenku, ani jména hotelů, protože plánuju spaní někde venku, když to pude nebo v levných hotýlcích. Nikdy jsem si vízum nezařizoval, tak nevím co to obnáší.
Zdravím, můžu Vás chlapi poprosit o napsání ať sem nebo na
on**********@em***.cz
vše o tom jak to probíhalo (letiště víza, ale i počasí, nálada mezi normálním lidem :-), ceny atd.) .. Jak jsem psal tak stále čekám (od poloviny listopadu), takže se chci vydat Vaší cestou a vzít to rovnou přes letiště. Bohužel už nestihnu Váš termín tak ještě počkám jak dopadnete :-)))) RE:Petr – v tuhle chvíli si nejsem úplně jistej jestli se k vízům na červenec dostaneš, ale třeba už jim systém nebo co jim to tam hapruje funguje. Každopádně nic nezkazíš když se tam zastavíš a poptáš se. Bývá tam sympatickej kluk se kterým se dá úplně v pohodě bavit (jen ted je myslím trochu nešťastnej protože ho každý bombarduje kdy budou víza). Myslím, že když budeš mít připravený nějaký plán cesty tak ani nebudeš potřebovat kontakty na hotely atd. Zatím se mějte
jeje samozřejmě že nejen od chlapů rád získám informace. omluva něžnému pohlaví
Ahoj. Do Íranu přilétáme ze Srí Lanky a rádi bychom dále po zemi pokračovali do Arménie. Je tu nějaká možnost dostat vízum na letišti na 15 dní bez zpáteční letenky? Díky moc
Tip měsíce: Etiopie
Mezi vlky a vrcholy: výprava do jedinečné přírody Bale Mountains
Cesta časem: Kmeny a tradice Údolí řeky Omo
Prořezané rty, skarifikace i deformování lebek. Význam tělesných modifikací u etiopských Mursiů
Knižní tipy
Olinalá: poklad na konci světa
SOUTĚŽ: Co je nového v JOTA, aneb cestování s knihou. UKONČENO
Nové články
Olinalá: poklad na konci světa
Neznámá Mauritánie
Vánoční trhy od Brém až po Berlín.. a mnohem dál
Vybavení na cesty
Darn Tough BEAR TOWN MICRO CREW
Turistická ponožka s neotřelým designem a doživotní zárukou, na každou štreku.
NEJLEPŠÍ TREKOVÉ BOTY A POHORY
Výběr testerů Světa outdooru