Letím 22dubna do Iranu aeroflotem na 14 dní viza nemám po informaci na Iranske ambasade v praze viza dostanu na letišti v Teheranu tato informace je i na stránkách MZV a tuto informaci mě i potvrdili přímo z České ambasady v Teheranu jejich mail mohu poslat pokud má někdo zájem pokud se někdo chce připojit v tento termín dejte vědět jinak hledám informace ohledně ubytování v Iranu zejmena města Teheran,Esfahan,Yazd.a pod pokud má někdo další aktualni info budu za ně rád díky
Jazd – Silk Road nebo Orient Hotel, v březnu 09 za 8 dolarů na noc („dormitory“), se snídaní a internetem v ceně… je to kousek od páteční mešity a starého města, velmi útulný dvůr a restaurace na střeše
Esfahán – Amir Kabir, nejznámější turistická ubytovna, ca. 10 dolarů, ale zhruba v týdnu po konci Nouruzu (tj. po 13.4.) se dalo sehnat ubytování i v celkem luxusním hotelu Safír, cena 20 dolarů (z běžných 47) na osobu a noc… v ceně snídaně/švédský stůl… hotely mají prázdné, tak je potřebují jednoduše naplnit i za takovou výraznou slevu
jestli budeš jezdit sám, počítej že zaplatíš o něco víc… vloni jsme tam jezdili tři týdny a ubytování vyšlo mezi 10 až 15 dolary na noc se snídaní…
Ahoj, dnes jsme se vrátili z Íránu, cestovali jmse 10 dni ve čtyřech (prodloužené jarní prázdniny). V Teheránu jsme začali hotelem Firouzeh (rozumný standard, WC na chodbě, sprcha na pokoji za 30 USD – ceny uvádím vždy za 2 osoby se snídaní), zde velmi ochotný p. Mousavi, který nám pomohl s plánem další cesty, pak Shiraz hotel Hafez (37 USD), WC i sprcha na pokoji, Yazd hotel Silk Road (35 USD), zde budete nadšeni atmosférou a historickým prostředím a nakonec Esfahán hotel Irán (35 USD), WC i sprcha na pokoji. Víza jsem měli předem přes Student Agency za cca 3 týdny. Letěli jsme s Aeroflotem, ale přístě bychom volili jinou variantu, než přestup v Moskvě se 4-hodinovým čekáním. Dáme dohromady podrobný deník. Byli jsme naprosto nadšeni. Jeďte do Íránu!
Ahoj Mirku nedal by jsi mě na sebe kontakt ?Rád bych více informací Kolik si mám vzit sebou EUR nebo USD?
Čau, chtěl jsem se zeptat, kde bych našel podrobný deník, o kterém píšeš. Chystáme se do Iránu na podzim a trošku mě vystrašily vyšší ceny, které v Iránu jsou. Taktéž by mě zajímalo, kolik peněz s sebou…
Tip měsíce: Etiopie
Mezi vlky a vrcholy: výprava do jedinečné přírody Bale Mountains
Cesta časem: Kmeny a tradice Údolí řeky Omo
Prořezané rty, skarifikace i deformování lebek. Význam tělesných modifikací u etiopských Mursiů
Knižní tipy
Olinalá: poklad na konci světa
SOUTĚŽ: Co je nového v JOTA, aneb cestování s knihou. UKONČENO
Nové články
Olinalá: poklad na konci světa
Neznámá Mauritánie
Vánoční trhy od Brém až po Berlín.. a mnohem dál
Vybavení na cesty
Darn Tough BEAR TOWN MICRO CREW
Turistická ponožka s neotřelým designem a doživotní zárukou, na každou štreku.
NEJLEPŠÍ TREKOVÉ BOTY A POHORY
Výběr testerů Světa outdooru