Írán, Pákistán, Afghánistán

Írán – březen 2012

Tomáš

Ahoj, chystám se v březnu 2012 do Íránu tak cca 10.-25.3. jen na 17ti denní vízum přímo na letišti. Trasa Teherán, Isfahan, Qom, Persepolis, Shiraz. Uvitám společnost, průvodce mám 😉
T.

Zkušenosti čtenářů

MiraS

Ahoj,
my o Iránu letos přemýšleli, ale nakonec jej mí společníci zavrhli kvůli nejistotě ohledně ropného embarga. Budu rád, když sem hodíš pár poznámek, až se vrátíš, o tom, jak to tam nyní vypadá pro Evropana. Díky.

Víťa

ahoj, taky by se mi hodily nějaké aktuální informace, zrovna akorát čekám na víza a snad pokud vše dopadne dobře tak budu v I. celý květen.
Díky
V.

Jirka
Víťa:

Plánujeme Irán na květen. Tomáši jakého průvodce? Někdo tamnější? Míro, nedokážu si představit, jak by ropné embargo (i kdbyby na něj došlo) mohlo narušit turistický ruch? J.

MiraS
Jirka:

No já nejsem určitě strašpytel, ale současná situace podle mne cestovní ruch ze zemí EU ohrozí.
Co myslíš tím „i kdyby na něj došlo“? Vždyť už na něj došlo.

http://www.novinky.cz/zahranicni/blizky-a-stredni-vychod/259758-uderime-jako-prvni-budeme-li-v-ohrozeni-varoval-iran.html

Sarka
Jirka:

Muzu nabídnout průvodce Lonely planet v angličtině nejnovější edice, je nový, nepoužitý, cena 490 kč plus poštovné (cca 50 kč).

Petra

Ahoj, neletíte někdo v pátek 9.3. do Teheránu přes Vídeň?? Díky 🙂

Petr
Petra:

Ahoj, do Íránu se chystám koncem dubna. Chtěl bych také letět přes Vídeň, ale mám obavy, zda stihnu přestup ve Vídni během 35 minut. Nemáte s tím někdo zkušenost?

Iran Atomic Master
Petr:

A v jaky rakvi budes chtit posla domu z Iranu? V cinove nebo drevene? Nevis co se tam velikyho chysta ty trubko. USA forever!

Petra
Petr:

Ahoj Petře, dneska se na to chystám, mám tam jen 25 minut, takže za 14 dní podám info, jak se to zvládalo, mám to všechno s Austrian Airlines, takže by to měli mít nějak ošetřený, snad.

Petr
Petra:

Ahoj Petro, budu ti moc vděčný za jakoukoliv informaci. Zatím dík.

Petra
Petr:

Ahoj, tak při cestě tam jsem měla ve Vídni 25 min na přestup a bylo to uplně v pohodě..gate byl 3 min od gatu příletu, takže nebyl nejmenší problém nestíhat a vše bylo na čas, při cestě zpátky jsem pak měla 40 min a zbylo mi pak tak 15 u gatu do prahy…. je tam pasová kontrola a tvoří se fronty, ale ta půlhodina by měla taky stačit…Jinak co se týče mob. operátorů, tak vodafone a O2 funguje bez problémů. Já měla sebou eura a víc se tam s nimi počítá, takže podle mě spíš eura. Jinak cesta to byla kráásná…hned byl jela znova 🙂

Katka

Ahoj,
v dubnu letím do Iránu a řeším výměnu peněz. Je lepší mít s sebou dolary nebo eura? Nevíte, jaký je kurz? A jak je to tam s mobilními operátory? Funguje tam Vodafone? Díky za odpověď.

Vladimír
Katka:

Nejlepší je koupit simku přímo tam a volat domů za pakatel . Výměna peněž je možná za oboje. Podívej se na kurzy a vem co se ti bude lépe počítat.

Přidej svou zkušenost nebo doplň informace

Odpovídáte na komentář: