Írán, Pákistán, Afghánistán

Iran 2013

Michal

Ahojte, vratil som sa minuly tyzden z Iranu. spravil som trasu Teheran-Qom-Kashan-Abyaneh-Esfahan-Nain-Garmeh-Tabas-Kerman-Kaluts-Meymand-Yazd-Shiraz-Ahvaz-Shush-Kermanshah-Paveh-Qazvin-Alamut-Teheran. Mozem poskytnut info ohladne cien, ubytovania, mam aj kopu kontaktov na miestnych, ktori radi pomozu resp. ubytuju vas u nich doma, tak ako mna 🙂 Taktiez mam k dispozicii funkcnu SIM kartu Iran Cellu s nejakym drobnym kreditom ak by mal niekto zaujem….
Michal

Zkušenosti čtenářů

Martin

No mě by to zajímalo asi všecko. Jak jsi se tam pohyboval? kde jsi spal. Ceny všeho možného.. byl jsi tam letecky? Odkud? za kolik? rozepiš se.. neboj se toho 🙂

Miloš

Mňa by tiež zaujímalo presne to isté – všetko. Hlavne tvoje dojmy z miest,ktoré si navštívil – kde by si sa rád vrátil ak by si šiel opäť, denný rozpočet, ako si riešil víza, čo odporúčaš, čo nevynechať a pod.
Po kliknutí na moje meno, sa Ti otvorí môj mail.

ivo

Michale,

letime zacatkem kvetna, meli bychom nejen zajem o SIMku ale samozrejme hlavne o jakekoliv informace i o ubytovani.
Mohl by jsi nam prosim napsat, pripadne sdelit kontakt na tebe?
Diky predem

mail:

11****@em***.cz

Darina
ivo:

Ahoj,

já byla v Íránu v loni a ubytování bylo bez problémů přes couchsurfing.

Co se týká simky, je to většinou na jméno a otisk prstu, proto je dobré s nějakým člověkem simku vyzvednout. Jejich prodej je běžný.

Darina

Martina

S přítelem taky uvažujeme, že bychom jeli do Íránu podle situace buď letos a nebo příští rok. Myslíš, že bych tě mohla taky poprosit o zaslání infa na mail, jako třeba, co doporučuješ navštívit, čemu se vyhnou, ceny za ubytování, jídlo, dopravu a tak….
Předem moc děkuji 🙂
mail je

ma**************@se****.cz

Bazy

ahoj Michale,
hod‘ sem svůj Email nebo mi napiš na můj, jedu o prazdnínách stopem, tak by mě zajímalo pár věcí. Díky !

Martin
Bazy:

Já jsem jel skoro k hranicím Iranu stopem (Z Brna)[2012]
takdy je video

>> http://www.youtube.com/watch?v=MlfzP_RCOOc <<

Michal
Martin:

kamo fajne video :)nemame penize, budeme jist jenom cibuli 😀

Martin
Michal:

Jo je to pohodička..:) 🙂 Celkem nám to sebralo asi 3 týdny a nechal jsem tam 3000 i s pojištěním do zahraničí 🙂

Martin
Michal:

Jo jenom jsem chtěl říct, že borec co nás nabral v Gerede a vysadil nás v Erzurum (900km) jel až do Turkmenistanu. Říkal, že kdyby jsme měli víza, tak nás tam hodí 🙂

Tím jen chcí říct, že ten stop severní cestou je opravdu luxusní a kamioňáci jedou opravdu daleké cesty a jsou opravdu přátelští

Michal

Ahojte, dik za zaujem.
kontakt na mna je

he**********@gm***.com

,
tel: 775262874.
Nechce sa mi pisat kazdemu zvlast preto to dam cele tu a v pripade dalsich podrobnosti mi napiste uz konkretnejsie…
Takze…
Prilet na IKA v pohode (letel som s Pegasus-om z viedne za 330 €, poliaci co leteli so mnou, zacinali v Stutgarte a mali letenky za 120€!!!!!!)
viza som mal vybavene dopredu z Viedne z ambasady, cez Touranzamin agenturu. Inak dvaja Cesi co leteli so mnou tak dostali bez problemov viza na pockanie na letisku. V rozmedzi 8-26/3/2012 ked som tam bol tak kurz rialu bol cca 44 000 R/1 €. Na letisku bol otrochu horsi, asi 32000R/€ ale tam si zamente len 10-20 € na dopravu do centra. su tam minibusiky, regularna doprava nie. Taxik z Azadi Sq. na IKA stal 500 000 R. Z Teheranu do Qomu busom asi za 40 000 R. V Qome som bol len omrknut Hazrat -e-Masumeh, ked sa nechystate do Mashhadu, tak Qom je kvoli architekture hodny navstevy. Z Qomu do Kashanu -asi hodka a pol a dalsich 50 000 R. V kashane su pekne tradicne domy a bazaar.Jednodnova navsteva bohato staci. Nepamatam si nazov hotela ale bol blizko Bazaaru a chceli 200 000R/noc. Z Kashanu taxikom do Abyaneh – horska dedinka, kto ma rad tiche osamotene miesta, tak urcite si to nenechajte ujst. Taxi z Kashanu 500 000 R. Z Abyanehu ma zviezol do Esfahanu chlapik menom Reza a vzal ma aj nocovat k sebe domov, takze v Esfahane vam hotely neporadim 🙂 Inak Esfahan je pecka – urcite nevynechajte mosty, Jolfu, Masjed Jameh, Bazaar Bozorg, Imam square… Z Esfahanu busom do Nainu asi za 50 000 R.. Nain je pekne mestecko na kraji puste, ja som tam bol len na tri hodky pri cakani na dalsi bus. Odporucam Kavir Etnological Museum s perfektnym sprievodcom (poproste ho nech vam ukaze koberce co robi jeho manzelka)a Masjed Jameh z 10 storocia. Z Nainu busom do Khur, odtial TAXI do oazy Garmeh- TOP MIESTO uprostred puste Dasht-e-Kavir!!! Ubytovanie u Mr. Mazziara Tavouda – http://www.ateshooni.com/ (400 rocny hlineny dom), za dve noci a dva dni som tam platil asi 1 200 000R.V cene je jedlo (VYNIKAJUCE!!!!) 3x denne – same iranske chutovky tradicne. Garmeh je malicka oaza spolu s 1500 rocnou dedinkou,Mazziar vam vie zabukovat taxiky na vylety do okolia – pustne duny v Mesr (350 000 R) alebo solne jazero (350 000 R). Z Garmehu som siel do Tabasu stopnutym kamionom. Bol plny cokolady a cukroviniek so super soferom Rezom, ktory nechcel ziadne peniaze,naopak sam mi peniaze daval 😀 a nabalil mi asi 3 kila sladkosti 🙂 v tabase som len prestupoval na bus do Deyhuku-40 000 R a z Deyhuku VIP super pohodlnym nocnym busom do Kermanu za 160 000 R.V okoli Kermanu urcite stoji za navstevu Kaluts – miesto v pusti Lut s pustnymi hradmi a vezami. TAXI z Kermanu = 700 000 R, je to asi 160 km. V Kermane navstivte muzeum iracko-iranskej vojny a v bazare odporucam restauraciu Hamam Vakil-jedlo cca 150 000 R. Na ceste z Kermanu do Yazdu je super dedinka Meymand, asi 3000 rokov stara, cela vytesana do skal, podobne ako Kapadoccia v Turecku, ale mensia a bez turistov. Najprv sa musite dostat do města Shahr-e-Babak, co je asi 40 km od Meymandu a odtial si vziat taxik. Ja som siel priamo taxikom z Kermanu , lebo uz bol vecer a platil som 900 000 R. V Meymande sa spi ako inak v jaskyni ? za 300 000 R. Snidane vam babicka rano spravi za dalších 50 000 R. Domaci chlieb, domaci syr, domaca marmeláda, vajíčka cerstve , prave vybrate spod sliepky ?.
Z Shahr-e-Babaku bus do Yazdu – 55 000 R. Trva to asi 3 hodiny. V Yazde mozem odporucit Silk Road Hotel, je hned vedla Masjed Jameh. Noc tam stoji 400 000 R za izbu a 100 000 R za dormitory room. Izby su v tradicnom style, maju tam aj vynikajucu restauraciu + malu turisticku agenturu, kde vam zabukuju vylety do okolia. Pracuje tam super tipek, ako inak Reza ? hovori vyborne anglicky a francuzsky, stravil som s nim dve noci po yazdskych kurarnach a cajovniach . Tu je na neho kontakt : 09384750938;

re**************@ya***.com

. robi vylety Chak-Chak + Kharanaq + Meybod za 1 200 000 R (vysoko odporucam + v cene zahrnuty obed) alebo do puste Bafkh tiez za 1 200 000 R (pri vacsom pocte ludi da zlavu). PRI HOTELI SILK ROAD SI DAVAJTE POZOR NA CHLAPIKA MENOM HADI. KDE HO STRETNETE BUDE SA VAM PRIHOVARAT „NAZDAR, AHOJ“ A PODOBNE, POCHYTIL TO OD CESKOSLOVENSKYCH TURISTOV…. BUDE VAM CHCIET POMOCT S VYMENOU PENAZI, VYBAVI VAM VYLETY ATD…. POSLITE HO DO PICE, JE TO OJEBAVAC!!!!!
Inak Yazd je ako stvoreny na nakupovanie suvenirov preto som sa najviac „rozsoupol“ prave tam. Najdete lacne striebro, lacny hodvab a moju skrinu zdobi krasna vodna shisha tiez z Yazdu ? Z Yazdu busom do Shirazu – 160 000 R. Hned z terminalu som bral savari do Marvdashtu za 40 000 R. z Marvdashtu do Persepolis je dalsich asi 10-15 km, TAXI=30-50 000. V Persepolise stoji vstupenka 150 000 R. doprava naspat do Shirazu je ta ista ako som popisal vyssie. V shiraze som nenocoval, takze hotel vam neporadim… hned vecer som siel nocnym busom do mesta Shush – krasne historicke mesto, v minulosti ekvivalent Persepole. Tam som spal dve noci v hoteli Apadana, za 300 000 R/noc, dolu maju fajnu restauraciu. Z Shush-u je dobre spravit si vylet do Choqa Zanbil – je to asi 3000 rocny zikkurat zapisany v UNESCO. TAXI tam aj spat zo Shushu stalo 300 000 R. Dalej som pokracoval do Andimeshku a odtial busom do Kermanshahu-asi 130 000 R. V Kermanshahu urcite navstivte Taq-e-Bostam – pamiatky ala „Persepolis style“. Spal som v hoteli Mosaferkaneh Nabovat na Azadi Square za 250 000 R. Vezmite si spunty do usi , pod oknami ide hned jedna z najhlavnejsich ulic. Hned vedla je hotel Azadi, ale ten bol plny…. Na druhy den som z Kermanshahu siel savari taxikom do Pavehu na iráckých hraniciach za 120 000 R. Paveh je vstup do Kurdskeho udolia Howraman, kto ma rad hory a drsnu prirodu, urcite to nevynechajte!! Cesta do hor je ako z rozpravky a kde bude vas sofer rezat tie zatáčky a este pri tom predbiehat ostatnych, tak budete mat srdce v trenkach ? v udoli urcite highlight je dedina Howraman e Takht s putnickym zoroastrianskym miestom. Sukromne TAXI z Paveh do Howraman-e-Takht a naspat stalo 1 500 000 R. Je to trosku moc, ale ten sofer si to za svoj vykon zasluzil… Z Pavehu do Kermanshahu som siel zase sukromnym taxikom , lebo uz bol vecer a ziadna verejna doprava (inak je mozna Savari alebo minibus), stalo to 500 000 R. Z Kermanshahu bus do Qazvinu – asi 120 000 R. V Qazvine sa nechajte taxikom hodit na Qaribkosh = 100 000 R. Odtial odchadzaju savari do udolia Alamut . Ja som siel konkretne do dediny Gazor – Khan za 400 000 R. (Z qazvinu asi 120 km cez brutalne serpentiny a hory) . Gazor Khan lezi rovno pod hradom Alamut. Spal som tam v hoteliku Golestan Inn za 250 000 R. Uvaria vam tam aj jest, ale je ovela lepsi zazitok kupit dole v dedine cerstve pstruhy z potoka alebo jahnacie maso a pri hoteli si to vonku na ohniku upiect sam ? Z Alamutu naspat do Qazvinu ma vzali jedni iranski navstevnici zadarmo ? Potom uz bola len cesta busom do Teheranu – 40 000 R a cesta na letisko…..

Miloš
Michal:

Tak tomu hovorím informácie. Si myslím, že každý tu musí nájsť to, čo ho zaujíma. Klobúk dole a díky, snáď za všetkých, za to kvantum inforámcii. Fotečky nejaké nebudú niekde?? :-))

Dušan
Michal:

A ako je to s fotografovaním? Treba byť obozretný alebo môžem trebárs v centre mesta pokojne fotiť, čo sa mi páči?

Michal
Dušan:

no co sa tyka fotenia, tak klasika- nefotit policajne , vojenske a ine statne objekty, uz vonkoncom nie vojensku techniku, samozrejme mimo muzea. V pripade ze si nebudes isty, tak sa spytal naokolo ludi alebo policajta, radi ti poradia 😉

xy
Michal:

Nevíš, jak je to tam prosimtě se stanováním? Nepotkal jsi někoho, kdo tam spal jen tak venku pod stanem nebo i bez něj? 🙂 díky

TOM
xy:

my sme s kamaratom spali vonku v parku ci na stanici styri krat a nikdy s tym nebol problem, dokonca ked sme prisli rano asi o druhej v noci do Yazdu a pytame sa na hostel, tak sami domaci ukazali na park pri stanici a hovoria ze preco nejdeme tam a uz tam bolo niekolko ludi. viaceri iranci spali vonku, taki co cakali na autobus trebars alebo len tak, najcastejsie sme spali vonku ked sme prisli do mesta o polnoci, alebo velmi skoro nadranom, tak sme to dospali na mieste a potom isli do hotela ci do mesta. ani raz sme problem nemali a dokonca v shirazi na stanici na travniku, kde sme spali tak sme nedali budik a prisiel nas zobudit policajt uz asi o siedmej s tym, ze ak ideme na autobus, tak aby sme nezmeskali, ziadne reci o tom, ze preco tu spime a tak, vobec nic 🙂

Michal
xy:

aj ja som mal stan a spacka so sebou, no nevytiahol som ich z rupsaku ani raz 🙂 ale v pohode, spat mozes v mestskych parkoch, vela domacich to tak robia tiez, aj v hoteloch pokial maju dvor je moznost za maly peniaz rozlozit si stan tam. takze si kempovanie mozes uzit dosyta 🙂

Hanka

Ahoj mám dotaz, v červenci bych chtěla jet do Íránu, ale z Íránu se nebudu vracet do ČR a v podmínkách pro získání víza je zpáteční letenka, máte někdo představu jestli to jde i bez ní?

lajka
Hanka:

Obecně to znamená mít nějakou potvrzenou dopravu ven ze země, nejlépe letenku. Zeptej se přesně na ambasádě.

Pozor na červnové volby, může se stát, že se nepokoje protáhnou, běheme nich nemusí pouštět cizince do země atd atd

Hanka
lajka:

Já tam jedu v červenci a právě mám problém, že o tamtud pokračuju do jiné země ale letenku si budu kupovat až v Íránu. Tak nevím co s tím.

lajka
Hanka:

V krajním případě můžeš mít i smůlu a vízum ti nevydají. Podmínky jsou jasné. Jedině si zatelefonovat na ambasádu a zeptat nebo VOA. Ale znovu opakuju, že se bude jednat o povolební situaci, kdy není jisté vůbec nic.

Miloš
lajka:

Odkiaľ berieš istotu, že sa nepokoje môžu pretiahnuť, a vôbec že aj nejaké budú?
Nikde nie je napísané, že sa môže opakovať situácia z minulých volieb. Bol by som rád, ak by tak aj bolo.

Dalimil
Miloš:

Jistotu nema vubec nikdo – ale jiste je, ze Iran omezi pohyb osob v dobe kolem prezidentskych voleb a vzhledem k politicke situaci v Iranu lze predpokladat, ze to uplne pohodove volby nebudou…..a tim padem nikdo netusi, kdy Iran obnovi normalni pohyb turistu…..a i kdyby, stale to pro turisty a cizince nebude nejbezpecnejsi, dokud se situace po volbach neustali 🙂

lajka
Miloš:

Je vhodné myslet na všechny alternativy. Sluníčkově-brezinovský styl může také vyústit ve zklamání a ztrátu peněz za letenku.

PaV
lajka:

Naprostý souhlas! Dosud pro VOA nebyla zpáteční letenka třeba, ale volby mohou obvyklé procedury změnit. Co si kreditkou koupit letenku ve třídě, kde je plná refundace zdarma. Po příletu do Íránu ji stornovat a pořídit si tu levnou zamýšlenou?
Jsou i jiná řešení, ale nechci sem dávat kontroverzní rady…

Robb77

Ahojte, poprosím o doporučenie alebo kontakt na spolahlivú osobu, ktorá žije v Iráne. vopred ďakujem

lajka
Robb77:

Můžu se zeptat, k čemu to potřebuješ?

Robb77
lajka:

mám tam nového obchodného partnera s kameňom a potrebujem občas skontrolovať kvalitu, samozrejme za finančnú odmenu, ďakujem

miri
Robb77:

Ahoj Robe, mám tam dobré přátelé…nějakou dobu jsem tam žil. Kde máš ten byznys, ve kterém městě?

Hanka

Máte někdo představu proč nefungují stránky Touran Zamin??

Hanka
Hanka:

Tak oprava už fungují

Eliška

Ahooj, jaky rozmer maji ty SIMky? Nebo, jsou k dostani obe? Ted vsechny ty nove moderni telefony maji mensi SIMky ne? ja mam samo jeste stary dobry telefon, kteremu vydrzi baterka tyden a vubec.. A tam je ta normalni, klasicka SIMka.. tak me zajima, jestli mi bude sedet..
diky

lajka
Eliška:

Všude na světě se používá systém distribuce, že simka je skutečnosti „velká“ a až z ní se případně vylomí ta „mini“.

PaV
Eliška:

Spíš si vezmi mobil co umí min. GPS + Google Maps!
Nemusí být ani drahý Top End, protože data Ti půjdou jen přes EDGE, ale všude velice slušnou rychlostí. A můžeš tak i mailovat etc. A ceny jsou libový:-)
Místy jsou informace jen persky a byla bys ztracená. Ani na naprosté většině obchodů , restaurací a služeb není nic v latince!

Eliška
PaV:

Ježiškote, tak to si určitě nevezmu!:D
ale diky, vubec jsem nevedela, jak je to s tema simkama

Jana Vavrincova

Dobrý de, chtěla bych příští rok na jaře jet s manželem do Iránu, ale bohužel kvůli dětem nemůžeme odjet na více než 10 dní. Vím, že je to málo, ale máte někdo zkušenosti s tak krátkým pobytem, nechceme samozřejmě vidět vše, co se dá. Dělali jste přesuny nočním vlakem, vím, že se všude doporučuje autobus, ale ani já ani manžel v autobuse neusneme. Děkuji za jakékoliv rady.

Dalimil

Na strankach ambasady jsem cetl, ze je dovolen pouze jeden fotoaparat – jak se to resi s mobilama, ktery maji fotak? Je to problem? Diky

TOM
Dalimil:

Nikdo sa ma nikdy nepytal na to ci mam fotak, kolko ich mam, ci mam mobil, ci mozem robit na mobil fotky ani ci ten mobil vobec mam…ani raz, ani pri prichode ani pri odchode…

adéla

Ahoj,

před měsícem jsem se vrátila z Íránu- měla jsem let Vídeň – Istanbul – Teherán, pak autem Teherán – Esfahán (nejvíce zajímavostí, určitě nevynechat!) – Shiraz – Persepolis – Kashan – Abyaneh a Naeen, ten na mě nejvíc zapůsobil, moc hezký menší město se spoustou zajímavostí a skvělým průvodcem, který mluví moc dobře anglicky, což je občas zázrak v Íránu.

Dávám kontakt na něj: Mahmood Mohammadipur –

na*******@ya***.com

, má i svůj web: http://www.naeinsun.ir

Udělá vám na míru výlet po městě, na písečný duny, do pouště… moc hezký, rozhodně doporučuji!!!

Hanka

Ahoj všichni mám dotaz. 12. 4. jsem žádala přes Touran Zamin o vízum. A kromě mailu, ve kterém mě žádali o kopii první stránky v pasu jsem od nich do těch nedostala žádné info. Mám si tu žádost podat znovu nebo čekat?

lajka
Hanka:

Napiš jim třeba mail a zeptej se 😀

Hanka
lajka:

Tak jsem dala na tvojí radu…napsala jsem mail. A vypadá to, že mi nedorazil email a o tom, že se vízum vyřizuje a že tedy musím zaplatit, takže pokud někdo máte někde číslo účtu Touran Zaminu, tak mi ho napište abych jim to mohla zaplatit. Plus bych se ráda zeptala jestli to jde normálně zaplatit, že to pošlu z účtu na jejich…

lajka
Hanka:

Opět piš maila, ať to pošlou znova.
Tyhle věci se neustále mění, takže to opravdu konzultuj jen s nima, kor když se to týká platby.

Hanka
lajka:

Jo jo, už mi to poslali, prosím tě, můžu se tě zeptat, našla jsem na webu ambasády, že musím mít pojištění od jeich pojišťovny, neznáš nějákou?

lajka
Hanka:

http://www.top-pojisteni.cz/cestovni-pojisteni/kalkulace-a-srovnani?phase=travelcz_quotes

Odškrtni všechny dodatečné připojištění, protože pro individuální turistiku nemají smysl. Já si pak vybírám Axu, je nejlevnější a má dobré podmínky. Nakonec zaplatíš rovnou kartou a vše ti přijde hned na email.

Hanka
lajka:

Takže si to pojištění můžu zařídit normálně u svojí pojišťovny?

lajka
Hanka:

Ano, běžné cestovní pojistění si můžeš udělat kdekoliv, ale pak za něj zaplatíš třeba dvojnásobek. Já ti dal návod, jako ho mít co nejlevněji.

Hanka
lajka:

Aha… Ja prave u nich na webovkach nasla pojisteni u nasi pojistovny a rikala jsem si jak to mam asi udelat. Takhle to zaridim u sve. Mam u nich velky vyhody. Strejda totiz dela primo tam 🙂

Hanka
lajka:

Mam dotaz. Datum přibližného odjezdu co jsem zadala na Touran zamin je závazné? Nemůžu totiž chytře najít datum nějákého letu přesně na to datum :D…

lajka

Od letošního července má být v Íránu povolen prodej alkoholu. Mám to ze spolehlivého zdroje na jejich ministerstvu.

PaV
lajka:

Si děláš… :-)))
Pro-šáhovský převrat?! 😀

lajka
PaV:

spíš se někomu nelíbil můj nick 😀 ale k registraci mě to nedonutí 😀

PaV
lajka:

🙂
Jsem rád, že jsem se v Tobě nezmýlil:-)

Simona

Ahojte,

vie mi niekto prosím poradiť, či potrebujem pri ceste do Iránu tranzitné víza do Turecka? Vopred ďakujem

linda
Simona:

Ak ideš letecky a len prestupuješ, tak nie.
Samozrejme, ak plánuješ namiesto čakania prehliadku po meste, tak si jednoducho zakúpiš víza na tureckom letisku, dopredu nič netreba riešiť…

PaV
linda:

Odkdy turisté z EU turecká víza musí „kupovat“? 🙁

Tom
PaV:

PaV,
to mas tak, keby si mal slovensky pas, tak by si si ich kupovat tiez musel, cesky pas je v tomto pripade vyhrou, to len u nas sa neustale hraju na viza pricom sa slubovali hory doly ako sa to zmeni…takze pekne na hraniciach vysolime 15e…

PaV
Tom:

Díky za promtní vyjasnění – to jsem tedy opravdu nečekal. A se slovenskými motorkáři jsme přitom společně stáli frontu na TR hranicích u okénka hraniční policie a neviděl jsem je vyndavat žádné bankovky při odbavování a cokoliv platit. A protože jsme asi pořád „bratia“, tak jsme při čekání si pohodově krátili čas příjemným pokecáním:-)

Ale nezoufej, slovenský pas je zase lepší do Kanady. Takže ono to vyjde prašť jako uhoď. Slováci si kupují na hranici TR vízum a relativně levně. Češi musí kanadské vyřizovat ještě předem a za několikanásobek, co platí Slováci za turecké.
Turecko je blíže a častěji Středoevropany navštěvované, Kanada dál a méně často.

Jsou ještě další země, kde to mají CZ a SK jinak?

Tom
PaV:

Nie je zac. Mna to len vzdy hneva, ked som chodil busom z Bratislavy cez Sofiu do Istanbulu, tak sem tam ako jediny slovak na palube som musel vystupit a ist si kupit viza, pricom ludia z Ciech s ktorymi sme cestovali na mna pozerali, ze kam to idem a co robim. Tiez som im potm vysvetloval, ze ja si viza musim kupit, tak sa cudovali.
Je to zvlastne, ze nemame rovnake podmienky, ale to s kanadou som zase nevedel ja. Hoci osobne by ma potesilo to Turecko, tam jazdim castejsie, ale zase urcite mnohym vyhovuje ta Kanada:)
len je to divne, ze „jeden“ narod ma taketo dvoje podmienky a ze nasi slovenski papalasi s tym nic nedokazu/nechcu spravit…

to by aj mna zaujimalo, kde sa to este lisi

PaV
Tom:

Skutečně, Češi jsou patrně jediná Schengenská východoevropská země, co je do TR bezvízová. I Maďaři jsou na tom podobně jako Slováci. Češi mají stejné privilegium jako Rumuni a Bulhaři, ale ti ještě nejsou v Schengenu. Těžko říct, co za tím je. Možná v TR je více českých expertů během roku. Turecko se možná odměňuje Česku za podporu při jednání o vstupu do EU za Klause…
V každém případě je dnes TR silná mocnost dál prudce vliv TR roste. Pokaždé, když tam po pár letech přijedu, tak zírám na rychlost proměn. Příbuzná se tam před pár roky vyvdala a je pořád víc a víc nadšenější!

Simona
linda:

Ďakujem veľmi pekne. A letel niekto z vás do Iránu s Qatar airlines, cez Dohu? Nejaké skúsenosti? Ak mám správne info, pri tranzite víza nepotrebujem. O Qatare smo tu diskusiu nenašla…

lajka
Simona:

Pokud máš vše na jedné letence, tak transit vízum nepotřebuješ. Leda že bys chtěla jít ven z terminálu. To platí pro 99% letů po celém světě.

PaV
Simona:

V Kataru je to trochu složitější, ověř si to na Timaticweb . Záleží, zda přestupuješ v Doha mezi terminály, kolik hodin tam budeš mít přestup atd. Jak si zařídit 24h vízum nebo 15 denní. Ještě jednodušší je zavolat do QA a ať ti to sami vysvětlí.

Jaroslav
Simona:

Ahoj Simona,
ja som vlani letel s Qatar Airways z Viedne cez Doha do bangladéšskej Dháky. Katarské vízum som v Budapesti na ich ambasáde nedostal a pretože som si na Doha urobil deň čas, tak som si (trocha drzo) vynútil poldennú sightseeing Dohy – musíš ale tvrdiť, že si spala v ich hotelu. Potom Ťa do mesta pustia aj bez víza-dajú Ti iba razítko do pasu.

Tom
Jaroslav:

ja som letel teraz v januari do Mumbai cez Dohu s QR a pri ceste tam som mal tranzit okolo 4-5 hodin, na to viza nie je treba, pretoze medzinarodne lety s prestupom ta rovno hodia do tranzitu, cize viza nepotrbujes, ak sa vsak chces do Dohy pozriet, tak treba viza. pri ceste spat som nasiel letenky, aby som mal cas 17h tak som viza vybavoval vo Viedni v kancelarii QR, kusok od Stephansdomu.

Petr

Ahoj,

Vrátili jsme se před týdnem z Iránu a rádi se zbavíme fungující Iránské simky – zadara, kdekoliv v Brně: 777 144 jedna-sedm-dva

Co se týče víz tak jsme šli tou nejjistější cestou – autorizacni cislo od http://touranzamin.com zaslane na ambasadu ve Vidni (50Euro pres Skrill pro touranzanim a dalsich 50Euro pro ambasadu). Letenka do Isfahanu z Vidne byla za 7,500kč, ale pozor ted uz byla dokonce v akci za 4,500kč (akcniletenky.com). je to nova linka Turkish Airlines a asi proto celníci v Isfahanu nemohli najít ČR v jejich systému (jak při odletu tak při příletu). 🙂

S vízama bych se nikomu neodvažoval radit, protože:
1. kamarád v listopadu leťel bez víz a byl z Teheránu vrácen, na východě Turecka to zkusil po zemi a prošel
2. další češi co jsme v Iránu potkali měli autorizační kód a vízum získali až na letišti
3. další češi co jsme v Iránu potkali neměli dokonce ani autorizační kód a vízum získali až na letišti 🙂
(no jo potkáte tam hodně Čechů) 🙂

Pro mě z toho všeho plyne, že se na informace o vízech od ostatních nedá spolehnout 🙂

Kdyby snad někdo chtěl v Iránu půjčit auto pro maximalní flexibilitu, pocit svobody… a co si budem vykládat – pohodlí: Pokud to budete zařizovat z ČR předem je to dost drahé (cca. $845/13dní za nejlevnější rozumné auto – Samand). Z pěti firem co nabízeli neomezené km nám odpověděla jediná, převod zálohy šel přes dva prostředníky (celkem paradoxně ČR->Izrael->Ukrajina->Irán). Dva dny před odjezdem nám oznámili, že vzhledem k nadcházejícím volbám musíme mít v autě řidiče (business navíc za $20/den ale i s jeho výdaji a benzínem/CNG tj. 4-7kč na litr) 🙂 Na druhou stranu řídit v Iránu a zvlášť velkých městech je o nervy…

Kdybyjste přecejen chtěli auto s neomezenými km, tak se skvělou angličtinu, velmi ochotný a profesionální s dluoholetými zkušenostmi pan – Mojtaba : irantravelservice.com. Třeba to po volbách půjde i bez řidiče.

Snad těch pár řádků pomůže,
Petr

Alex
Petr:

VISA ON ARRIVAL

Jen strucne, dneska rano jsme prileteli s Pegasus pres Istanbul. Letadlo nebylo nijak preplnene, turistu by jeden spocital na prstech jedne ruky. Autorizacni kod, ci viza jsme pred cestou nijak neresili. Po pristani jsme prisli k okenku s napisem VISA kde jsme jim podali nase pasy a oni si rekli o INVITATION LETTER. Hotelova rezervace byla dostacujici, ale rekl bych ze si ji overovali, takze v tomhle musite naferovku. Pak jsme zaplatili €60 za osobu a v pase mame iranske vizum na 15 dni.

Timto chci podekovat uzivateli PaV za presne informace ohledne Visa on arrival. Samozrejme je tady otazka voleb a take individualniho stesti, ale v nasem pripade bylo vse presne tak jak popsal PaV.

Jo dobra zprava pro majitele Kindlu 3 s 3g,i,internet tady chytite bez problemu. Sice jen EDGE, ale lepsi nejaky net, nez zadny, nebo placeny.

PaV
Alex:

Alexi, mám obrovskou radost, že jsi nepodlehl překupníkům a nahaněčům Autorizačních kódů z Hedvábné stezky!
A že se opět další dobré dílo podařilo:-)))
Skvělý pobyt ve skvělé zemi mezi skvělými, vzdělanými a kulturními Íránci a šťastný návrat domů:-)

Pavla
PaV:

Tento příspěvek byl redakcí smazán jako nevhodný

Alex
PaV:

To PaV:

No, málem bych i naletěl… Jenže nežiju v CZ, tudíž pro mě padla možnost si vyzvednout vízum na ambasádě. A platit 50 eček za něco, co jeden dostane na letišti mě přišlo jako drahej špás.

Jo, koho by to to zajímalo tak aktuální kurz je 1€ : 45550 Rialu na Ferdosi st .

Jednosměrná letenka Teherán – Shiraz 1 260 000,- s Mohan Air.

Teheránské metro je cestovatelovo štěstí, dostanete se všude.

Miro
PaV:

Letím s Pegasus z Viedne a plánujem víza riešiť na letisku. Lenže v Iráne budem celkovo 19 dní, môže sa stať, že mi kvôli tomu odmietnu dať VOA na tých 15 dní? Mal už niekto podobný problém? Nebudú pýtať vo Viedni na letisku to ref. číslo alebo aj víza už tam?
Ďakujem za odpovede.

Eva
Alex:

Pokud, ale jedete autem do Iránu,tak si musíte ty víza vyřídit stejně předem. A je rovnou na měsíc takže odpadá prodlužování víza v Iránu.

rybber
Eva:

Prosím, nevíš náhodou zda mohu přejet hranice Turecko – Iran východně od Van. Podle map je možný snad Piranshahr. Nikde nemohu sehnat dobré informace.
Díky.

PaV

PaV
PaV:

Jalový pokud bulvárně-pornografického žurnalisty Breziny, jak diskreditovat můj nick:-(

1) Nikdy neoslovuji nikoho „vážení“ bez subjektu,

2) Íránu návrat alkoholismu nepřeji, protože si určitě nepřeji, aby Írán vypadal zbědovaně jak za Šáha – podobně, jako bulvárně-pornografická stoka Breziny

3) Brezina se snaží odvést pozornost od diskuse:

http://www.hedvabnastezka.cz/diskuse/komentare-k-clankum/13304-unos-v-pakistanu-hana-a-tonca-na-silnici-smrti/#143739

kde zurážel oponenty jeho pokusů parazitovat na neštěstí Hančí a Tončí a Hedvábná Stezka ho i vybavila admin právy a Brezina zahájil promazání jemu nepohodlných příspěvků ostatních.
Z toho důvodů se snaží nasazovat oslí uši i nickům oponentů v paralelních diskusích jako je tato a diskreditovat své oponenty, aby jeho censorování tak nebylo do očí.

Jan Herzán
PaV:

Dobrý den,
chtěl bych reagovat na slova uživatele PaV. Nechápu, jak může napsat, že Írán vypadal za Šáha zbědovaně. Bylo to právě naopak. Byla to země západního střihu. Samozřejmě, že v každém režimu jsou lidé, kterým se žije lépe a hůře. Několik let jsem měl íránskou přítelkyni a vím moc dobře, jak to v Íránu vypadá teď a jak se tam lidé měli před pádem režimu.

PaV
Jan Herzán:

Politika by se na cestovatelský web tahat neměla. Ale čistou logikou: Pokud by si to Íránci mysleli stejně jako Vy, hýčkali by dodnes Šáha resp. jeho rodinu jako v bavlnce. Místo toho raději trpí mullahy, protože dobře vědí, co by je a Írán čekalo, kdyby se opět Šáh (resp. jeho rodina) vrátil k moci.
Je vidět že jste nikdy nebyl v Íránu ani za Šáha ani nyní, protože jinak byste to nebyl schopen napsat. I ti, kteří žehrají dnes v Íránu na mully, tak po návratu stavu za Šáha zkrátka netouží. To je neoddiskutovatelný fakt, protože jinak by Írán nebyl tam, kde dnes je – v tom pozitivním i negativním porovnání…

Milan N.
PaV:

Pan PaV v Iránu asi nikdy nebyl. Navštívil jsem ho zatím pětkrát, mluvil se spoustou lidí a většina z nich na šáha nostalgicky vzpomínala. Jen málokomu se totiž chce žít v islamofašismu. Takže co kdyby si tam PaV zajel a ověřil si, o čem vlastně písě?

PaV
Milan N.:

Opět mi nezbývá, nežli opakovat, že politika by se na cestovatelský web tahat neměla.
Kdyby byl odpor proti mullům dostatečný, určitě by se 35 let neudrželi u moci. Írán se skládá z desítek národností s přesahem do sousedních zemí. Takže založit národnostní nebo sektářské třenice by tam bylo velice snadné. Přesto se to nikomu po 35 let nepovedlo. O něčem to svědčí.
Patrně si hledáte „diskutéry“ v určitém názorovém proudu, který si domu Šáha idealizuje ze sobě vlastních důvodů. Někteří Češi si také často idealizují dobu Císaře pána nebo T.G.M. či Beneše, nyní už i Gottwalda nebo Husáka. A nemá to nic společného s převažujícím názorem většinové populace.
Za Šáha se sice Írán prudce vyvíjel (stejně jako další ropné velmoci), ale nebyla to společnost s příležitostí pro každého. Šáh byl dokonce sesazen za mlčenlivého souhlasu CIA a dalších jeho dosavadních ochránců a protektorů. Protože hrozilo ještě prudší otočení Íránské revoluce a strategické orientace. Přesto nebo právě proto si mullové nakonec stejně revoluci dopekli po svém. A získali pro ni a pro „nadvládu klerika“ souhlas majority v celonárodním referendu.
Zatím tedy pluje Írán v jejich kurzu už po tři a půl desetiletí. Přesto anebo právě proto i pod „nadvládou kleriků“ je v Íránu veden klasický ostrý názorový boj o řízení země a nejde o žádnou „slepou diktaturu“, kde by klerikové vodili své loutky. Jsou jen dohližiteli a garanty s právem veta. Což za Šáha rozhodně nebylo a politika se řídila výhradně obří všudypřítomnou korupcí a výprodejem Íránu do zahraničí.
A čím hůře je na tom dnešní Západ, tím mají klerikové moc a důvěru majority dokonce pevněji ve svých rukou. Že lidé žehrají, je obecné pravidlo ve většině zemí světa. Že Írán „nezahnívá“, ale naopak se prudce a moderně rozvíjí, je snad ale jasné každému, kdo do Íránu pravidelněji cestuje. Ve srovnání se všemi okolními zeměmi, je Írán patrně nejdemokratičtější a nejsvobodnější zemí celého regionu. Ač i to v zahraničních médiích může vypadat zprvu odlišně.

Milan N.
PaV:

Nemáte pravdu, ale žijte si klidně dál v zajetí svých představ. Ostatní vyzývám, aby si to do Íránu jeli ověřit sami a nespoléhali na informace chytráků z „druhé ruky“.

PaV
Milan N.:

Nemáte pravdu, ale žijte si klidně dál v zajetí svých představ. Ostatní vyzývám, aby si to do Íránu jeli ověřit sami a nespoléhali na informace chytráků z „druhé ruky“.

Jitka
PaV:

Dobrý den, psal jste tu o letištních vízech, ráda bych se vás zeptala na podrobnosti. Můžete se mi prosím ozvat? Děkuji, Jitka (

ji*************@em***.cz

)

Hanka

Tak od včerejška jsem držitelem Íránského víza, a opravdu bych chtěla poděkovat všem strašitelům a zastrašovatelům. Do Íránu odlétám 10.7. a jedna paní, která ho taky dostala odlétá dokonce 10.6. a nikdo s tím neměl nejmenší problém, donesla jsem na ambasádu všechny papíry, jeden jsem zapoměla, tak mi pán volal jestli ho můžu přinést a hned na místě mi vydali vízum!!! Jsou tam opravdu mílí a hodní a pomůžou vám co to jde…

Miloš
Hanka:

Hanka, ako dlho trvalo od požiadania o referenčné číslo až do včerajška, t.j. do obdržania víza v pase? Udelili Ti víza za jeden deň, nemusela si tam chodiť 2x? Bola si v Prahe alebo vo Viedni?
Ďakujem pekne za odpovede.

Hanka
Miloš:

Hele referenční číslo prý klasicky trvá maximálně dva týdny. Ale já to měla 4, protože mi zapoměli poslat mail abych zaplatila. Ale jinak, když ti přijde ref. číslo, máš tři dny na to aby jsi šel na ambasádu. A byla jsem v Praze, a byla jsem tam dvakrát, to je samozřejmostí. Ale podruhé jsem nebyla protože bych měla připravené vízum, ale proto, že jsem zapoměla dodat jeden papír, a pán, abych tam nemusela jet znova mi to vízum rovnou dal. Jsou tam hodní, a nedají vám vízum jen pokud nedoložíte všechny papíry. A pokud se týče toho jak dlouho to trvalo od doby co mi přišlo ref. číslo po vízum, tak přesně 5 dní 🙂

Hanka

To si děláš srandu, nebo to myslíš vážně???

Tom
Hanka:

srandu si nerobi, pretoze to je skor trapne…

kara
Tom:

V čem je to „sranda“? A v čem je to „trapné“? Ono v Íránu k těm únosům nedošlo?

e.

Nestrašte. Vaše vložené příspěvky jsou sice pravdivé, ale časové rozpětí taky. První odkaz je z r.1999. Za ty roky najdete v každém státě nějaké únosy, vraždy. A na „blbce“ můžete narazit všude.

kara
e.:

To co píšete bych podepsal. Ala na druhou stranu si nelze nevšimnout, jakou hysterii vyvolal únos dvou českých dívek v Pákistánu, viz bouřlivá diskuse na HS. Jenže pro ten únos platí přesně to samé, co říkáte o Íránu: „Nestrašte… Za ty roky najdete v každém státě nějaké únosy, vraždy. A na „blbce“ můžete narazit všude.“

Milas

šmarjá, on ten Brezina fakt leze do všech diskuzí, plegomazin Brezino plegomazin!

Re:Iran 2013 21. 05. 2013, 09:00:34

kara V čem je to „sranda“? A v čem je to „trapné“? Ono v Íránu k těm únosům nedošlo?

kara
Milas:

Cože?!

Anka

Vie mi prosím niekto poradiť, či je bezpečné cestovanie po Iráne – 2 ženy?Ďakujem mail:

ni******@gm***.com

Matej

Zdravím,

řešil jsem teď víza do Iránu pro šéfa a jeho kolegu přes Touranzamin, a než se mi to podařilo, cestu oba zrušili. Zaplatili jsme za ně poplatek 100 EUR agentuře Touranzamin, která zajišťuje autorizační kódy pro udělení víz na ambasádě.

Peníze nám nevrátí, ale mohli by za ně udělit autorizační kód jinému žadateli, kterého bych dohodil.

Kdyby měl někdo zájem, mohl by zprostředkovat udělení autorizačního kódu od Touranzamin a to za 50% cenu.

Postup by byl asi takový, že by se nejdřív výřidil kód a pokud by vše klaplo, poslal by mi ten dotyčný 50% ceny.

PS: 50 eur se platí za autorizační kod Touranzamin a 50 eur za udělení víza na ambasádě

S pozdravem, Matěj (

ma********@se****.cz

)

Dalimil

Mam jednu nabidku – mam doma iranskou SIM kartu s nejakym drobnym kreditem – pro volani do hotelu, psani sms domu a tak (velmi levne ceny, jeste mi zbyvaji i data zdarma). Jsem v Brne, kdyz tak se ozvete 🙂

Katarína
Dalimil:

Ahoj Dalimile, mám zájem. Napiš mi prosím na mail

ka******@is****.eu

. Díky, K.

Růžena

Před týdnem jsem se vrátila z Íránu – no prostě paráda. Vyměnila jsem si 100 Eur a málem bych ani nevěděla za co je utratit – to víte ženská tak boty a nějaké to kokinko pro dětičky atd. S vízem byli trochu problémy ale vše záleží na dohodě. Telefon „volání bez hranic“ cena SMS 3,90 Kč velmi obstojná. A chci tam znovu. Ahojky

Miro
Růžena:

Mohla by si podrobnejšie popísať ten problém s vízami?

Růžena:

Růženko,
prosím tě moc moc, napiš nám, jak jsi mohla vyjít se 100 EUR na x dní v Iránu? Děkujeme.
Jožka
PS. Co je prosím kokinko?

Tomáš

Já byl v Íránu loni s kámošem a i ve dvou nám stačilo 100 EUR na 15 dní a projeli jsme cca třetinu státu. Za celou dobu pobytu jsme nemuseli totiž platit ani jídlo ani ubytování 🙂 Vše přicházelo samo a zadarmo 🙂

Re: Miro. S vízama jsme taky měli problémy, já ho dostal v Praze po sedmi týdnech a kámoš ne. Vyřídil ho v Istanbulu za hodinu a půl 🙂 Cesta luxusnim autobusem z Istanbulu do Teheránu stála 40 USD, takže se i vyplatí jet tam po zemi a netrvá to tak dlouho.

PaV

V Íránu moje přítelkyně chodila v kraťasech, nebojte se toho.

E.
PaV:

V kraťasech??!!! Já tam byla také a rozhodně bych takto v Iránu nechodila, bylo by mi trapně. Už jen tím že přivádím místní do rozpaků mým nevhodným na místní poměry oblečením. Pokud jedu na dovolenou do jakékoliv země tak se přizpůsobuji. A tak dávám najevo, že si místních lidí vážím. Oni to ocení a lépe se navazuje kontakt. Když se mi zvyklosti dané země, rodiny nelíbí a nechci je dodržovat – nejezdím tam.

PaV
E.:

Bulvárně-pornografický žurnalista Brezina se spletl v nicku, kterými tady promotuje svá VELESLAVNÁ DÍLKA:

*Balúčistán bezpečnější Dejvic*
*Únos je jen muslimská „pohostinnost“*
*Do Indie na iniciaci za 100 USD – jen s Brezinou*

a s přispěním censorky Katky Smolové parazituje na neštěstí Hančí & Tončí, uráží a maže své oponenty.

Bulvárně-pornografický žurnalista Brezina výrokem myslel samozřejmě nejslavnější českou cestovatelku a pedagoga Ma’am Brezinovou, která ve veřejnoprávní TV po únosu Hančí & Tončí deklarovala a odborně garantovala:

„Írán zlý = šátek na hlavě, Balúčistán dobrý = barvy a strašně pohostinní lidé“.

Patrně ji Brezina narazil v parném íránském létě na hlavu pod šátek i igelit:-( Patrně je to, vedle fekálních praktik, doporučováno v Brezinovo domovské bulvárně-pornografické stoce, kde se mezi cestováním za peníze českých daňových poplatníků, denně honí za obživou a za žvancem:-)

Milas

tak Brezina už je v práci

Milas

a zase zmizelo jedno vlákno – bláboly o situaci v Iránu, to sám Brezina včera ráno založil pod fakePaV a v noci ho smazal 😡
nebo že by UFO na HS?

PaV

Promiňte, všem se omlouvám… V tom postu z 9:55 mi trochu ujela ruka, včera jsem dost pil. Už se tu budu chovat slušně, slibuju. Jinak kromě Íránu jezdím i do Gruzie, poradím kde koupit koberce, jak sehnat víza a jak se dostat lodí do Ománu. Na Írán jsem totiž expert.

Miro
PaV:

…a nezabudnite zmazať aj toto vlákno, kde je kopec zaujímavých a užitočných informácii!!!
Môžte sa hanbiť, všetci!!!

PaV

Jen bych dodal, že podle mých informací by měl být v dohledné době v Íránu povolem prodej piva, zatím jen nízkostupňového.

Dalimil
PaV:

Vas to fakt jeste bavi? Zahlcovat cely Iran forum takovym spamem a otravovat akorat zivot ostatnim, kteri chteji podiskutovat o cestovani? Horsi jak maly pubertaci…

Pavel Adámek

Kdo chce vědět něco o Íránu, ať se zeptá. Byl jsem tam nejvíckrát co kdo z Česka a vím toho nejvíc. Rád poradím!

Hanka

poslední měsíc ve vláknech o Íránu mizí příspěvky – většinou jsou to upozornění ostaních dikutujících na provokativní reakce Ivana Breziny na nick PaV, který v těchto vláknech už dlouho diskutujícím moc dobře poradí. Brezina píše pod různými jmény, dokonce pod nickem PaV. Redakce HS ani přes několikeré upozornění nic nepodnikla, napopak. Různé bláboly pod nickem Pavel Adámek a spol ve vláknech zústávají a varování ostatních diskutujících redakce rukou Breziny beze stopy maže. Tyto příspěvky jsou lehce rozeznatelné podle stylu, který používá pubertální děvče či chlapec.
A i tohle oznámení bude smazáno, jen co sem nahlédne Brezina nebo jeho pohůnek

PaV

Hanka

no, jak jsem povídala, netrvalo to dlouho a Brezina nebo jeho pubertální dcera je ve službě 🙂

DR OGBODU

GET vos proches une fois rentré (ex). perdu des charmes d’amour appellent +2348073851115 psychique, guérisseur herboriste, j’ai aidé les gens a résoudre leurs mariages, les relations et les problemes d’amour avec mon charme d’amour puissant. Je dois dire humblement que j’ai un taux de réussite tres élevé dans les circonstances suivantes:
(1) Obtenez votre amant perdu en arriere, manquant une fois
(2) conquérir le cour de celui que vous aimez
(3) Si vous avez toujours des cauchemars
(4) pour briser une relation et revenez a votre amant
(5) Faire le lien d’amour entre vous et la personne que vous aimez solide et incassable
(6) épouser l’amour de votre vie
(7) réparer un cour brisé d’amour
(8) Comment obtenir escroc de et que vous voulez récupérer vous avez perdu de l’argent.
(9) sort sur le divorce
(10) font prospérer votre entreprise
11) (stérilité) Si vous etes a la recherche d’un enfant
12) Vous voulez etre promu dans votre bureau.
Appelez DR OGBODU +2348073851115 ou EMAIL

og****************@gm***.com

PaV

Brezina resp. censorka Katka Smolova skryli vlakno, ve kterem jisty klon Breziny pod nickem „Karolina“ tvrdil, ze jsem z ni vylakal nekolik bankovek pres dopis co mi „rada“ poslala na poste restante na hlavni teheranskou postu za ucelem obstarani konfirmacniho kodu potrebnemu k vydani iranskeho viza.
Hrozila resp. nicku PaV policii. Ja ji naopak trestnim oznamenim pro pomluvu a krive obvineni.
Tento prispevek pred smazanim censorky Katkou Smolovou resp. Brezinou kopiruji pro potreby trestniho ci obcansko pravniho sporu coby dukazu.

Karolína
PaV:

Trestní oznámení už je podáno, policie teď půjde po vaší IP adrese, pane PaV. Opakuji, že jste ze mne vytáhnul peníze za vyřízení íránského víza, které jste nesehnal. A doporučuji psychiatrické vyšetření, protože za svým podvodem vidíte rozsáhlé spiknutí dalších osob.

PaV
Karolína:

Proč po IP adrese? Kde jste TO podala – pošlu tam obratem advokáta. A po vyjasnění s PČR rovnou podá TO na Vás za křivé obvinění:-)))

Karolína
PaV:

Nechme to na orgánech činných v trestním řízení. Podvodníci jako vy mi za diskuzi nestojí.

PaV
Karolína:

Karolína
PaV:

Udala jsem IP adresu nicku PaV, který ze mně podvodně vymámil peníze za vízum. O výsledku šetření mne prý budou informovat. A s tím Brezinou jste mírně řečeno divnej.

iwanv

Confirmation number za 20 euro – platba
do CR, SR. Reyervacia: vnutrostatne lety,
lehatko na nocne vlaky, rezervacia ubytovania
na prvu noc, prenajom mikrobusu atd.
viac info :

iw***@ce*****.sk

Hanka

Karolíno, jste směšná. To si vážně myslíte, že vám to budeme věřit? Proč nezveřejníte, komu jste údajně poslala pěníze za podvodné vízum, to se vážně spokojíte jen s tím, že sem budete pořád jen opakovat, že PaV je podvodník? Mě kdyby někdo takto podvedl, tak ještě než to začnu řešit s policií,tak varuji ostatní. Divné, že? Jo a s tím Brezinou – je to …ůl

Karolína
Hanka:

Právě že já tu varuju ostatní, pokud jste si nevšimla.

Hanka

a komu jste teda naletěla jak ta husa? To jste policii dala IP adresu a nick a oni ho budou hledat podle toho?
Jste teda výstavní kousek

Hanka

jo a kde jste vzala IP adresu toho podvodníka?

Karolina

Hanko, sama jste výstavní husa. Pokud tu chcete druhým nadávat, nebudu s vámi ztrácet čas. Vy jste asi slušnosti moc od rodičů nepobrala.

Hanka

ježíš, nejste Kamil nebo Brezina? Svého času sem psali stejné nesmysly o chování, rodičích atd. nebo že by zase pubertální dcera Ivana vyrazila do boje za očistu stejně postiženého otce? To je jedno, jen nebetyčná hloupá husa pošle prachy na vízum někomu, koho zná s diskuze, to jste tady potvrdila sama, neboť teď si veřejně stěžujete, že jste naletěla. Tímto se omlouvám všem těm krásným užitečným bílým ptákům, spíš by se hodilo – vy jste ale Karolína!

Karolína

Vy jste fakt vrcholem nevychovanosti, ale když jsem si vás tu v diskusích vygúglila, zjistila jsem, že se živíte tím, že se lidem hrabete v zadcích. Tím je ovšem ta vaše nevychovanost vysvětlena, i ta paranoia.

Hanka

no jo, Brezina jak přes kopírák…, taky si pletl chirurgy s gastroenterology, ale vám to odpouštím, vy jste karolína

Tak Brezino

Zpátky do Maximu a přestaň už oblbovat místní naivy…

Karolína

Bože, dva paranoidní hlupáci těsně za sebou… Nebo jsou to nicky pana PaV, podvodníka s iránskými vízy?

Karolína

Bože, dva paranoidní hlupáci těsně za sebou… Nebo jsou to nicky pana PaV, podvodníka s iránskými vízy?

Karolína:

Bože, dvě debilní Karolíny těsně za sebou…Nebo jsou to nicky pana Breziny, podvodníka se zažitky ze světa?

hanka

a je po karolíně a jejích debilních příspěvcích o tom, že ji PaV podvedl s vízem do Íránu. Zvláštní, že redakce maže příspěvky, které by měly ostatní varovat před podvodníky nebo jak tomu máme my, co jsme viděli diskuzi před pár dny, rozumnět?

PaV

Karolíno vulgo bulvárně – pornografický žurnalisto Ivane Brezino, tak kde to Vaše křivé udání vázne?!
Můj advokát je nadšený na Váš skalp:-)
Nahrejte na smeč!

Přidej svou zkušenost nebo doplň informace

Odpovídáte na komentář: