Írán, Pákistán, Afghánistán

Írán 2011 – hledám parťáka i dobrou radu…

Romča

Ahoj,
už delší dobu pomýšlým na cestu do Íránu, tak na 3 týdny..Už jsem tady parťáka našla, ale pak nám do toho přišly jiné cesty tak z toho sešlo..Tak hledám znovu…Zkušeností z cestování pár mám, z arabských zemí z Maroka…Plán zatím nemám, je mi jedno zda by to bylo celé po zemi, nebo část letecky..Itinerář klidně přizpůsobím…Nejlépe na jaře či na podzim po ramadánu…Uvítám i rady kam se mrknout, jak je to s dopravou a s cenama, něco mám sice načteno..ale kdo prožil, poradí víc…Můžu na oplátku poradit s Marokem…
Romča

Zkušenosti čtenářů

Tom

Tu som na svoju stranku hodil nejake info o cenach, ked som tam bol, mozno nieco pomoze 🙂
http://www.tom182cesty.wz.cz/iran08/zaujimavosti_iran2008.htm

Romča
Tom:

Díky…hned na to juknu…

Hanka

Ahoj, momentalne se nachazim v Iranu. Tak kdyby te neco zajimalo, tak mi napis na email a jak se vratim [po 18.10.], tak dam vedet…
Mej se.

Hanka

Ivana

Z Iránu jsem se vrátila v srpnu. Procestovali jsme jeho severní část vlastním autem ve dvou. Hlavním cílem byl Damavand.Vše proběhlo v pohodě. Iránci jsou bezva!!!

Jenda
Ivana:

Ahoj Ivano,
příští léto plánujeme rodinnou cestu do Íránu, chceme jet autem a tak mne už teď zajímají Vaše zkušenosti. Je třeba vyřídit nějaké formality s „dovozem“ auta na hranicích? Měla by tam platit zelená karta, vyžaduje se ještě nějaké pojištění, existuje silniční daň? Je tam běžně dostupný unleaded benzín? Kolik přibližně stál? Často vás na cestě zastavovala policie?
Budeme vděční za rady a informace. Díky Jenda, Magda a malá Julča.

tu******@ho*****.com

Tom
Jenda:

skusal niekto v poslednej dobe do Iranu multiple viza? stacia mi dva vstupy, daju sa v pohode vybavit vo viedni? nevie niekto? dakujem

Tom
Jenda:

skusal niekto v poslednej dobe do Iranu multiple viza? stacia mi dva vstupy, daju sa v pohode vybavit vo viedni? nevie niekto? dakujem

Mr sergej
Tom:

my sme vybavovali jednovstupove viza do iranu v juni 2010, ako to je s multiple neviem, obaja sme viza dostali v pohode, akurat to trvalo mesiac a musel som ist do viedni 3x. stoja 50€, nemusis tam ist osobne, staci ak tam niekoho posles s podpisanym formularom a tvojou fotografiou.

Tom
Mr sergej:

vdaka, single viza viem, tie som vybavoval 2x, preto ma teraz zaujima ci niekto skusal v poslednej dobe multiple, nech mam info z cerstvej prvej ruky 🙂

Luboš
Ivana:

I já prosím o pár informací o jízdě autem přes Turecko do Iranu. Jedu sám v květnu 2012.
Díky

Ivana
Luboš:

Co konkrétně? Byla jsem tam autem loni.

petr
Luboš:

Byli jsme s manželkou v Iránu autem letos v květnu. Jeli jsme přes Turecko. Najeli jsme 15 100km a na cestách jsme strávili 5 týdnů. Pokud chceš více informací, rád předám.
Petr

Luboš

Též zvažuji cestu do Íránu, v podzimním termínu 3-4 týdny. Zatím nemám nikoho kdo by jel, tak kdyby měl někdo podobné plány tak písněte a třeba se domluvíme.

lu**********@ya***.uk

Jirka

Jaké je počasí v Iránu? Jaká je vhodná doba např. pro přechod severních hor a nebo na výstup na Damavand. Jde mi o to, jestli tam v březnu nebo v dubnu nebude moc sněhu.

Banan
Jirka:

Byli jsme v Iranu brezen/duben a na severu byla zima,cca 5 – 10C. Od Kashanu dolu prijemne.

bar.borka

Ahoj, ja bych take rada do Iranu (puvodni plan byl 2-3 tydny v dubnu/kvetnu), ale take mi chybi spolucestujici. Pro samotnou holku to myslim zrovna neni.. Zkusenosti s cestovanim mam. Pokud se nekdo najde, ozvete se mi prosim na mail.

Klára
bar.borka:

Proč by to pro samotnou holku nebylo? jsem holka a byla jsem tam sama dvakrát a byla to paráda 🙂

Jirka

Ahoj,
o Iranu take uvazuji. tri az ctyri tydny nekdy v zari.
Uvazuji i o kombinaci cestovani po Iranu a Kurdistanu (Damavand + Ararat), pripadne samotny Iran.
Nejake zkusenosti uz mam (Turecko, Skandinavie, USA, Kyrgyzstan…)
Jirka

Jira

I já chci jet do Íránu. Mám vyhlídnutou trasu s Ck Mayer v době 31.3.2011 a nemám parťáka. Chtělo by se vám letět se mnou?

Veronika

Ahoj, byla jsem v Iranu v rijnu 2010, tri tydny, kdyz budes chtit rady na cestu, napis na

ve**************@em***.cz

. Jinak vrele doporucuju, moc se mi tam libilo. V.

Bára

ahoj, taky hledám spolucestujícího po Iránu (léto 2011), zkušenosti z muslimských zemí mám, učím se farsí (tak se snad trochu domluvím :)..pokud budeš mít zájem, napiš mi na email (

ph***@ce*****.cz

)
Bára

Katka

Cauky,
v dubnu jsem planovala cestu do Iranu (varianta s CK i bez). Vzhledem k soucasnemu politickemu deni v arabskych statech ale vaham. Sama ziju v Tunisku a vim, s jakou rychlosti postupovala revoluce tam a jake ma nasledky. Obavam se, ze az padne Kaddafi, tak prijde na radu Iran. Vy plany nemenite? Ja uvazuju o posunuti cesty na podzim.
Kdo z vas tam byl, jake jsou pls orientacne ceny? Doprava, potraviny, vstupy do pamatek? Nevyuzil nekdo z vas sluzeb tamejsi cestovky? Co si tam vypujcit auto? Je to realne?

Viki
Katka:

Ahoj lidi,

uvazujete nekdo o Iranu v zari 2011, tak na 3 tydny? Mix priroda, kultura, pamatky, lidi, vcetne vystupu na Damavand a nejakeho trekingu v horach. Pokud ano, dejte vedet, muzeme to dat dohromady. Podminkou je samozrejme prijatelna bezpecnostni situace v regionu. Diky, Viki.

Julo

Ahoj,

niekedy v auguste/septembri by som sa rad siel podivat do Iranu cca na 2 tyzdne, pripadne statov okolo.

Ozvite sa mi ak by sa chcel niekto pridat.

Spiatocna letenka z Prahy cca 10litrov. Keby mal niekto nejaky iny navrh dopravy, tak mozme prediskutovat.

ju*****@se****.cz

Marek

Ahojte, my sme sa vratili pred tyzdnom..Co sa cien tyka tie podstatne stupli oproti skusenostiam z minulych rokov..Dokonca aj za viza chceli nie 75 ale 90 euro..Ubytovania vychadzali okolo 40 dolarov na noc/os. ale takmer vsade sa daju najst parky – miestni to volaju „garden“ a tam sa da zlozit stan zadarmo alebo za symbolicky poplatok..Jedine doprava bola pre nas ako tak lacna..Turistom inak radi na kazdom kroku povedia podstatne vyssiu sumu takze treba opatrne..Ale Iran sa naozaj oplati vidiet. Odporucam

Bára
Marek:

Jen k tomu ubytování – nevím teda, kde jste bydleli, ale nás to stálo pro dva na noc kolem 20-25 dolarů maximálně. Je fakt, že jsme hledali spíš levnější hotely.:))

Marek
Bára:

Tak našli sme aj my ubytko za cca 7 dolárov ale to pripomínalo skôr asociálnu ubytovňu nehovoriac o tom že tam bola jedna spoločná sprcha na tri poschodia a bohatá zbierka hmyzu 🙂

kamil remeš

Do Iranu je super vzít stan. V každém městě je v centru několik parků s toaletou, někde i sprchou. Vše je naprosto zdarma a kolegové piknikáři se svámi budou rádi přátelit. Jo Iran 🙂

Marek
kamil remeš:

Ono aj v tých záchodoch sú hadice ktorými sa dá osprchovať takže neni problém 🙂

Mahulena

Ahoj, jel nebo pojede letos nekdo pres pakistanskou Quettu do Iranu? Dik za jakekoliv informace a rady. Do Quetty bych jela ze zapadni Ciny, z Kashgaru busem.
Moc, moc dekuji a preju hodne zdaru.
Mahulena

lukeeno

Na jaře bych jel, není problém!

Jaroslav

Paní Sandro – toto není úvěrová kancelář k vyřizování nabídky půjček – to jste na špatné adrese.

Jaroslav

Pane – toto není úvěrová kancelář k vyřizování nabídky půjček – to jste na špatné adrese.

Vlada

Ahoj,chystám se do Iranu na jaře – březen – květen.Tak na dva,tři týdny.Itinerář zatím nemám,přizpůsobím se a domluvím.Nejraději letecky,tam busy event vlakem.Letos jsem byl sám v Turecku a hledám někoho na příští rok…,ale je mi 48.Jsem docela v pohodě a preferuji cestování s batohem i když pod širákem spát nemusím…alespon levný hotel.Jo a na tom Iránu netrvám,klidne pojedu jinam v té oblasti….

Přidej svou zkušenost nebo doplň informace

Odpovídáte na komentář: