Ahoj,hledam pohodovyho cloveka ( ani otez u nohy ani fuhrera;-), s kterym by se dala uskutecnit cca.4 tydenni cesta do Indie-nejvice me laka oblast Sikkimu, ale klidne bych zvolila jinou alternativu.Zkusenosti s cestovanim mam,spis me laka priroda, trek na pohodu,lidi,gastroturistika ;-))sem tam pamatky,proste smes vseho, ne odskrtavani kolonek, co uz mam „udelany“ ;-)na cestu je potreba byt na stejny vlne;-)
Namaste;-) NaDa
PS.Dalsi info asi emailem
Na „trek na pohodu“ (gastroturistiku v Sikkimu si asi moc neužiješ) může být březen vhodný, ale v pořádných horách asi bude ležet dost sněhu… Doporučuji pořádně ověřit vhodnost sezóny. Já tedy navštívil Sikkim v závěru podzimu a počasí bylo ideální.
Ahoj Martine, dik za Tve zkusenosti, rady od nekoho , kdo tam uz byl jsou nejcennejsi. Cetla jsem prave, ze brezen=cerven a pak zari=prosinec jsou nejvhodnejsi doba na Sikkim.Jak dlouho jsi tam byl a co-kde Te to nejvic zaujalo a dalsi Tve postrehy? Diky, NaDa
No, povolení se vydávalo (do nedávna) na 15 dní, proto jsme tam byli právě tolik, už jsme dál nic neprodlužovali. Týdenní trek pod Kančendžengu jsem popisoval v jiném příspěvku asi před 4 dny (v diskusi pod článkem o Sikkimu), spíše tedy z hlediska organizačního. Zbylý týden vyšel na různé přesuny mezi Gangtokem a západním Sikkimem, nebo v západním Sikkimu. Západní Sikkim je relativně malé území, kde je vzdušnou čarou vše kousek, ale z hřebene na hřeben, nebo z údolí do údolí se člověk džípem dopravuje hodiny. Málokdy člověk vidí tak zelenou, strmou, hornatou krajinu, kde největší plocha rovné země je zřejmě fotbalové hřiště v Gangtoku. Výhledy na Kanču jsou skvělé… zajímavé kláštery (Rumtek, Pemayangtse, Sangačcholing, Tašiding…) a tak. Pardon, po 12 letech cestování v Asii nejsem moc zvyklý mluvit příliš nadšeně, ale Sikkim stojí za vidění. Jediným mínusem je expanze měst a městeček plných krabicových betonových konstrukcí na svazích a turismus z Bengálska, třeba správní centrum Gangtok vypadá dost obludně, víceméně dvojče Dárdžílingu.
Dík Mrtine, za to cenový info, já můžu tu Kanču z nepálský strany taky doporučit(pokud někdo jede třeba jenom do nepalu), bude to určitě levnější, ale asi víc „demanding“, v r.2001 to celkem šlo co se návalu lidí týká, dnes asi celkem opruz, každopádně šamani a tomba stáli za to.
Tip měsíce: Etiopie
Mezi vlky a vrcholy: výprava do jedinečné přírody Bale Mountains
Cesta časem: Kmeny a tradice Údolí řeky Omo
Prořezané rty, skarifikace i deformování lebek. Význam tělesných modifikací u etiopských Mursiů
Knižní tipy
Unikátní kultura a náboženství namibijských Himbů a Hererů
Olinalá: poklad na konci světa
Nové články
Dokonalé holení nejen na cestách
Unikátní kultura a náboženství namibijských Himbů a Hererů
Olinalá: poklad na konci světa
Vybavení na cesty
Darn Tough BEAR TOWN MICRO CREW
Turistická ponožka s neotřelým designem a doživotní zárukou, na každou štreku.
NEJLEPŠÍ TREKOVÉ BOTY A POHORY
Výběr testerů Světa outdooru