Omlouvám se, že sem dávám příspěvek se stejným tématem, který tu už je, ale v těch informacích z minulých let, z nichž některé ještě platí a jiné už ne, se ztrácím, a myslím, že nejsem sám. Je tu někdo, kdo mi dá zcela nové info, tj. z roku 2014? _Zajímá mě osobní zkušenost, ne to, co vyčtu na stránkách ambasády.
Takže, mám takový nápad: chci jet v létě na 6 měsíců do Indie a rád bych si odskočil i do Nepálu a Bangladéše. Dostanu multiple vízum? Nebo trojité? Moje představa je, že bych si koupil do Indie jen jednosměrnou letenku s tím, že sepíšu přibližný itinerář cesty do Nepálu a Bangladéše. Z Indie bych pak po půl roce letěl do JV Asie, proto bych nechtěl kupovat zpáteční letenku do Prahy. Bude to problém? Budou trvat na zpáteční letence nebo si to nechají vysvětlit? A pokud by chtěli rezervaci zpáteční letenky, opravdu stačí jen rezervace zpáteční letenky? Tu si prostě udělám a vytisknu, načež jí pak hned zruším, ne? Jde to vážně takhle jednoduše? Co myslíte, je to dobrej nápad, nebo blbej nápad nebo jakej je to nápad???
Obvykle chteji rezervaci zpatecni letenky – to neni koupena letenka ;-), takze neni nic snazsiho nez zajit na stranky jakehokoliv prodejce letenek , udelat rezervace, vytisknout potvrzeni a nic nekupovat…funguje to opravdu takhle jednoduse
A jeden administrativní dotaz.
Opravdu musí být fotky na vizum na bílém pozadí nebo vezmou klasickou modrou?
Pozadí by mělo být jednolité, světle modrou mi vzali. Fotka musí mít rozměr 5 x 5 cm.
taky mě to zajímá s tou fotkou, popř. mám mít nějaké spešl očkování?? Budeme tam mít stopover cca na 3-5 dní-Bombaj, Dillí
Ano, fotka musí být na bílém pozadí 5x5cm. Očkování je klasické jako v celé JV Asii – žloutenka a břišní tyfus.
žádal jsem o vízum minulý týden. fotky 5 na 5 pozadí nikdo moc neřešil. nezapomeň si kopii pasu. letenky neporadím já to nakonec uhrál s itinerářem. zkus sepsat přibližně kdy přijedeš, kdy vyjedeš třeba do nepálu, kdy se vrátíš z5 atd. samozřejmě toto vytištěný text v angličtině a smutné oči a mohl bys to dostat.
jinak pro ty kdo cokoliv zapomenete kousek směrem na hradčanskou je obchod kodak nebo něco takového s moc ochotnou paní, která vás může vyfotit, udělat kopii pasu dokonce tam má i přístup na internet a je zvykla že jí tam lidi chodí.
nezapomeňte že žádost musí být vyplněná online s uploadovanou fotkou a fotka musí být přilepená (lepidlo je na přepážce na požádání.
doufám že tohle někomu pomůže protože to byl zmatek nad zmatek a 50%lidí něco nemělo
Jen dotaz. Kolik stojí vízum? Na stránkách http://www.india.cz jsem to nenašla. Bylo to 800 Kč za 6 měsíční vízum, předpokládám, že je to pořád stejný, ale kam tu tabulku ukryli? 🙂
Zítra ráno tam jdu 😉 Na stránkách je 850 a máš to být přesně, prý nejsou směnárna.
Ahojte, som v indii na turisticke vizum od novembra na 6 mesiacov, ale proces tipujem ze je stale rovnaky.
vyplnena online ziadost, letenky – staci rezervacia, ja som mala jednosmernu, navratku iba rezervovanu, poistenie,brali sa otlacky prstov, samozrejme pas. Fotka ano 5×5 aj ked na stranke je pasovy format. Ja som teda ziadala v bratislave, vtedy nemali moc ludi tak som sa spytala, ci sa to nejak neda, aby som nechodila hore dolu cez republiku a dali mi to este v ten den uz okolo druhej poobede, zobrali si cislo a zavolali.
Ziadala som dvojvstupove, mala som taky supacky itinerar ale vobec sa na neho teta nepozrela a dala mi multiple. Po tom co som citala vsade som mala lepy ale bola to pohodka. No a samozrejme este doklad o zostatku na ucte to bol iba printscreen – hlavne aby ste mali vsetko co chcu inak sa na to ani nepozeraju.
Tak tedy, dopoledne jsem tam byl a musíš mít:
* vyplněnou žádost s UPLOADOVANOU fotkou (několik lidí vrátili) a 2x podepsanou
* 1x nalepenou fotku 5*5 cm na bílém (šedém) pozadí
* rezervaci letenky
* fotokopii pasu
* zaplacené cestovní pojištění
* 850 Kč
Když je vše OK, tak to je za 2-3 minuty hotové. Ale jsou tam lidé, co mají problém (nebo business visa) a tak to déle trvá. Chce to přijít dřív, jinak je to zábava na celé dopoledne.
To toho požadují nějak moc ne? A kde jsi to na těch stránkách našel? Dostal si multiple? Já posledně dala jen pas, rezervaci letenky, fotku a peníze 🙂
Jana: popisuju pouze stav ve středu 29.1.2014 dopoledne. Prostě situace se koncem roku změnila a bohužel pár lidí kvůli tomu vrátili. Nevím o čem debatovat, snad to někomu pomůže.
Pas lze vyzvednout za týden a může to udělat kdokoli oproti „účtence“ kterou dostaneš za těch 850 Kč.
Hodně záleží na tom, jak se úředník, který přebírá žádosti, „vyspí“. Mně poslal pro nové fotky a musela jsem septat místopřísežné prohlášení, že do Indie nejedu pracovat (jsem novinářka), s dcerou, která jela do Indie na rok jako dobrovolnice, se kamarádsky bavil, její kamarády prudil…
Ahojte,
nieje tu niekto kto si podaval viza na CR indickej ambasade a je Slovak??? Moje viza maju status under process a uz je to 7dni. Dakujem
Ahoj Katka, asi sa celkom netrafim do tvojej poziadavky, ale mal som v plane ziadat tu v Prahe az kym mi pani u vizoveho servisu v student agency nepovedala ze musim dokladat dlhodoby pobyt ked zijem v CR. Akuraz nemam ani trvaly ani prechodny, vedel by som to dolozit pracovnou zmluvou resp. najomnou (zijem tu 7 rokov) ale to mi maju este potvrdit ci je to mozne, ak nie tak budem musiet do blavy co je dost naprd lebo letim 14/3… Mozem sa ta opytat ako si to dokladala ty resp. ako si celkovo dopadla? Diki
Ano, trvalo to něco přes týden, ale nakonec vše ok.
Jaky status „under process“? Donesla jste už pas a formulář na ambasádu? Tam vyberou peníze, nechají si pas a řeknou vám kdy si máte přijít pro víza.
Jak dlouho trvá vyřízení víza? Minulé úterý jsem to tam dala a potřebuji ho co nejdřív neboť za týden odlétám. na netu píšu pořád visa is processed.
Zdravím všechny nadšence a cestovatele do Indie. Měl bych jeden dotaz ohledně cestovního itineráře v rámci Multiple Entry Visa. Je opravdu nutné mít rezervace letenek do zemí, které bych chtěl navštívit? Nebo jen stačí sepsat vybrané země s přibližnými daty příletů a odletů zpět do Indie? Přijde mi nesmyslné a nemožné organizovat cokoliv na 6 měsíců dopředu, když sotva vím, co bude příští týden :). Děkuji!
Z Indie do okolních zemí přeci nemusíš lítat ale jet třeba vlakem.
Postup vyřízení víz do Indie: http://nacaj.cz/indie/turisticka-viza-do-indie/
nemáte někdo zkušenost s vyřizováním víza v zastoupení, potřebuji zařídit víza i pro kamarády, zjistil jsem akorát že potřebuji plnou moc v angličtině, teď jde o to jestli ta plná moc musí být schválená i od notáře, to by znamenalo že by každý musel jít na úřad podepsat to před notářem
Když jsme letos v lednu indická víza vyřizovali, tak notářské ověření zplnomocnění potřeba nebylo.
takže stačí podepsaná plná moc ?
ja vyrizovala viza vloni celkem pro 4 lidi a nebyl vubec zadny problem, podepsali stazenou zadost z netu, vyplnili dali fotky(dokonce jeden slovak – to bylo drazsi protoze jsem zadala na velvyslanectvi v praze a oni neco faxove overovali na Slovensku) zadne plne moci nebyly treba..
jejda prosel jsem si ten online formular (asi 100 polozek), a tolik informaci odevzdat nejake StB.. uz se mi do Indie nechce.
ahoj Petře! Nevím, jak je to s multiple entry vízy apod., ale pokud chceš do Bangladéše, a pak třeba zpátky do Indie, rozhodně ti doporučuju mít víza předem. Vyřizovat víza do Indie z Dháky bylo peklo. Co se týče víz do Bangla z Indie, tak to by neměl být problém. Dávají je třeba v Kalkatě, na dva týdny.
Taky děkuju všem za info o fotkách. Mamka to teď řeší, že nemá fotky 5×5 a jelikož registrovaná žádost už nelze měnit, uvidíme, jak jí to vezmou…
Hello, prosim, muzes dopsat, jak jste dopadli s jinými fotkami než 5×5? Čeká mě cesta na ambasádu někdy příští týden… Díky. V.
Dnes jsem volala na konzulát, protože na stránkách mají napsáno fotka 5×5, ale v žádosti je 3,5×3,5 a paní říkala, že se má dávat ta, která je na žádosti. Jen tak pro radu.
Ahoj,
v pátek jsem podal žádost o vízum. Pro paní bylo všechno v pohodě, ale celkově tam panovala hustá atmosféra a jednomu žadateli vízum odmítla. Jestliže to bylo při převzetí ok, tak standardní turistické vízum projde vždy v pohodě, nebo ho mohou ještě zamítnout či připomínkovat?
Díky!
Jedeme s kamarádama v srpnu do Ladakhu, kluci už jsou trochu ze starší generace a angličtina a některým i internet dělá problémy, tak jsem jim vytvořil takový návod pro blbé. Jinak jeden si to zařizoval přes Studenty a vízum měl hotové během 5ti dnů. Tady je ten návod http://kysinuv.blogspot.cz/2014/06/navod-na-indicke-vizum-pro-blby.html
Prosím o radu, nemohu to nikde najít, nebo spíš nacházím samé protichůdné názory. Nevíte jak to je s indickým vízem, když přiletím na letiště v Mumbai, tam přesednu na jiné letadlo a odletím do Nepálu a zpět to samé? Tzn. v Indii se nebudu zdržovat, ale mám ty lety koupené samostatně, tzn. obávám se, že mi zavazadla nikdo neodbaví až do konečné destinace a budu muset tedy odbavovat znovu v Mumbai. Tím pádem budu muset asi vyjít ven přes kontrolu a víza mít, je to tak? Stačí pak tedy tranzitní viza? Děkuji.
Ahoj, obecný postup, jak na víza do Indie je na http://travel-book.cz/jak-na-viza-do-indie/. Zkus kontaktovat leteckou společnost, ale obávám se, že pokud máš letenky koupené zvlášť, tak si budeš muset vyřídit víza i do Indie a doložit letenky z/do Indie a itinerář cesty v angličtině. Tranzitní víza jsou jen do 15 dnů.
Ahoj, chystáme se během naší cesty i do Indie, nicméně, dorazíme tam tak až za 3-4 měsíce, nejpíše z Ománu. Nyní nemáme letenky a ani nemáme úplně jasno, jak pojedeme dál. Je možné za těchto podmínek vůbec vízum získat?Nebo je nutné jít cestou nezaplacených rezervací letenek? Případně je reálné již získat indická víza mimo ČR? Írán, Omán..Dík
Od podzimu má Indie spustit visa online, tak snad s tím nebudou problémy.
To by bylo super, nicméně nikde se mi tuto informaci nepodařilo ověřit:( Je někde tato informace oficiálně? V různých cestopisech jsem zaznamenal, že se sem tam někomu podařilo získat víza do indie v jiném státu než v ČR, ačkoliv se všude píše, že to nejde. Má s tím někdo zkušenost? Případně jak máme tento problém řešit, když nevíme kdy dorazíme a jak dorazíme a letenky také nemáme? Můj plán je žádat o víza v Ománu, ale je to reálné?
Hallo přátelé.
Mám speciélní dotaz. Moje přítelkyně je ze Slovenska a já sem zaslech něco o tom, že pro víza si musíš jet do Vídně. Hledám si tak po netu a nic? Nevíte někdo?Díky za tipa…A další věc, jedna věc v dotazníku pro víza mi dělá starost, a to VIsible identification marks. Je tím myšěleno, pro příklad, barva vlasu, piercingy etc…? Jinak, když už sem tu, napadlo mě mluvit o bezpečnosti. Chcemne cestovat do Delhi, pak Uttarakhand, Nepal, Darjeeling a Varanasí a asi zpět (možná i Assam)mno a už sem se bavil s Indy a většinou všichni říkají to stejné. Pokud si budeš dávat pozor, ok. Máte někdo osobní zkušenost atd…Nejde moc o mě, ale o rodinu mé přítelkyně, myslím, že bych měl mít pádne argumenty na bezpečnost. Jinak mě taky udivuje, Slováci musí mít 50 eček na každý den v Indii, tolik neutratím v Česku ani za týden. A my nemáme nic?Snad?
Diky za odpověď i…
Ahoj, ohledně víz na Slovensku nevím, ale na ostatní otázky ti odpovědět můžu.
Visible id. marks: napsala jsem jizvu na krku, nikdo nekontroloval (barva vlasů asi ne, tu jde lehko změnit)
Bezpečnost: bez problémů, když se chováš rozumně a opatrně, holkám doporučuju decentní oblečení, zahalená ramena a volná trička, nic vyzývavého, snad ani kraťasy ne, jenom volné pytlovité oblečení.
Peníze: o tom, kolik musí mít Slováci, nevím nic, ale asi to bude pitomost. Nikde nikdo nekontroloval, kolik peněz máme, a Indové určitě nemají speciální předpis pro Slováky. Opravdu vás nikdo nebude kontrolovat, kolik peněz máte s sebou.
Více info najdeš na mém cestovním webu z letošního ledna (možná uklidní rodiče tvé přítelkyně).
doindieazasezpatky.wordpress.com
Přeju šťastnou cestu a dobré zážitky
ahoj, možná trochu hloupý dotaz, ale nikde jsem takovou informaci nedokázala najít. Chystám se za 3 týdny do Indie, kde ale budu jen pár dní a potom se přesouvám do Nepálu, a odtamtud zas zpět do Dillí. Jak je to s vízem, potřebuju double-entry visa nebo mi stačí single? děkuju!
pokud se vracis di indie, tak samozrejme potrebujes double.
Myslela jsem si to.. jen mě zmátl táta, který, přestože byl cestoval z Indie do Nepálu a zpět před spoustou let, mi tvrdil opak. Děkuju za odpověď 🙂
btw, ze stránek ambasády někam zmizela tabulka s aktuálními poplatky z víza.. za standardní jsem před pár měsíci platila 850, zajímalo by mě, jak je to s double-entry vísa..?
Ahoj,
double entry minulý týden 850,-
Ahoj,
děkuju za info 🙂
Jak můžeš individuálně cestovat, když máš takové dotazy?
je logické, že je potřeba double-entry, ale podle všeho tomu tak před x lety nebylo..
s jinými fotkami než 5×5 na ambasádu nechoďte, vyhodí vás… a fotky 5×5 dělají… v Praze třeba na Andělu… nebo si je vytiskněte doma na fotopapír… Multiple víza dávají jen když skutečně vysvětlíte kam jedete jak a proč a mají k tomu plno dotazů… a skutečně stačí rezervace letenky ne letenka samotná. Tzn. např. přes letušku si uděláte zdarma libovolnou rezervaci s platbou hotově na pobočce, která po určeném datu (cca týden) propadne a nic se neděje… ale když chcete Indii opustit, tak těch rezervací samozřejmě potřebujete více, aby tam bylo vidět kam, kdy… a pak to projde…
Letos na jare jsem měnil pas.Stary je samozrejme pryč a ted pri vyplňování zadosti zjistim, , že po me chtějí cislo minuleho viza, datum vydání. A kde to teď sehnat? Nevite někdo co s tim? Diky moc za radu
Mam dotaz. Nekde se lze docist ze je treba aby pas mel datum expirace jeste pul roku po skonceni planovaneho pobytu v Indii ( nebo víza?). Coz ja nemam a na novy pas se ceka mesic, coz je pro mne nepruchodne. Myslite ze to urednik na ambasade bude resit? Diky.
http://www.mzv.cz/jnp/cz/encyklopedie_statu/asie/indie/cestovani/documents.html
Tak to může být problém. Některé země (a slyšel jsem to i o Indii) si dobu platnosti pasu hlídají.
Díky. Tady píšou že:,,Časová platnost cestovního pasu by měla být alespoň 6 měsíců ode dne vstupu do Indie.“ Coz je ok nebot ja mam tedy 9 mesicu, ale jinde pisou ze to ma byt 6 mesicu po skonceni viza. Jako obvykle info se rozchazi a hlavne asi zalezi jak se ind na ambasade vyspi 🙂
Ahoj . Loni jsem dával k vytisknute on-line žádostí 2x foto (5×5) a na žádostí ještě nemusela být uploaded fotka, ……poraďte , jak je to momentálně ? Musí být nyní na žádostí nahrána fotka ? Nějak mi to zatím nejde …..
Musí! Dělej to v Internet Exploreru a ať je co nejmenčí – do 400kb.
Nemte nekdo zkusenoti s vyrizovaním viza az po priletu do Indie? od rijna by to takto melo jit i pro CR
ahoj ja mam otazovku na viza na sri lanku.
na strankach som nasiel ze poplatok je 25usd. pisu ze sa da aj po prilete za 30usd. este som nasiel ze osobne vo viedni na pobyt 30 dni davaju vizum bez poplatku…. budem rad o nejake info…dik
Je potreba mit biometricky pas nebo staci puvodni. Jak je to s s udelenim viza po priletu. Predem diky za info.
Nevím, jak je to s vízem do Indie, ale pokud je třeba ta letenka, tak se to dá řešit třeba tak, že si koupíš multicity letenku Praha – Indie – další destinace v JV Asii, což by mohlo vyjít levněji než dvě 1-směrné, které bývají drahé. Nemůžou po nikom chtít, aby se vrátil zase domů.