Ahoj, ráda bych na cca 10-14 dní jela na poznávací cestu do Gruzie, Arménie nebo Kyrgizstán. V září 2010. Jako obvykle bych ráda poznala co nejvíce míst z této země – památky a města + vesnice a přírodní krásy, dle LP a místní dopravou. Hledám člověka s podobným úmyslem. Obvykle cestuji s LP a místní dopravou.
Ahoj,moc mě tato destinace zajíma. Máš už nějaký plán,nebo představu? Dík za odpověd na
iv************@ce*****.cz
ahoj, pokoušela jsem se ti odpovědět na tvůj mail, ale zatím bez reakce. Ráda se s tebou o případné společné cestě domluvím. J.
Ahoj někam chci také vyrazit cca září 2010 a chtěl jsem se zeptat co je LP?
LAPTOP:-)
Ahoj, Gruzie, Arménie a Kyrgizstán jsou určitě země, které mě lákají, tak bych o tom určitě uvažoval… září by určitě taky vyhovovalo 🙂 Budeš-li mít už nějaký konkrétnější představy, ozvi se na jirka999 zavináč centrum.cz.
to Ruda: Předpokládám, že LP je průvodce Lonely Planet.
ahoj, pokoušela jsem se ti odpovědět na tvůj mail, ale zatím bez reakce. Ráda se s tebou o případné společné cestě domluvím. J.
Ahoj, byli jsme v Arménii vloni v červnu na 14 dní a byli jsme z téhle země nadšení. Škoda, že jsme nestihli procestovat jižní část, kde je hodně starých kláštěrů. Letěli jsme do Tbilisi v Gruzii, jeli pak maršrutkou do Dilijanu, odkud jsme šli k jezeru Sevan. Moc krásné místo – travnaté hory, krávy a tak. Pak do hor nad kláštěrem Gerhard, blízko Jerevanu, pak Jerevan, Gyumri, Vanadzor a zpět do Tbilisi.
Arménii doporučuju. Procvičte si ruštinu, azbuku, jinak se tam nedomluvíte (pokud nemluvíte arménsky).
A vemte si kapičky na dezinfekci vody- všude se pasou ovce a krávy.
Co se týče bezpečí, tak jsme se tam cítili úplě v pohodě.
Ruština není nutná, my rusky neumíme a domluvili jsme se, stačí čeština s ruským přízvukem 🙂
Čauka, kolik to tak vyšlo finančně? Myslím jen útrata v Arménii na týden cestování (tj. jídlo + nocování + doprava, ev. vstupné). Kdybych přes léto neměl moc práce, že bych tam na chvíli nakouknul :-), tak ať mám představu kolik by to stálo. Díky, Michal
Armenie je opravdu levna, ono spise neni za co utracet 🙂 Tak cca 10 USD /osoba / den, ale zalezi samozrejme jak to pojmes. Da se spat ve stanu a jezdit stopem a jist u mistnich.
Ahoj,
zajímá mě zejména Arménie a rovněž někoho hledám na léto 10. Jestli to ještě platí tak napiš na : tjhk zavináč email.cz a třeba se domluvíme.
Tomáš
Všechny vás tu zdravím,
už nějaký den sleduju tady tu vaší diskuzi,ale stále mi nějak uniká co vlastně od těhle zemí očekáváte a co byste případně chtěli vidět,nebo jaké zajímavé místa hodláte navštívit.Měl jsem původně v plánu odletět do Mongolska,ale nějak mi vypadl parťák.Po zralé úvaze jsem teda odložil odjezd na pozdější termín a někdy v průběhu června až září bych rád vyrazil na okružní cestu za poznáním do Gruzie,Armenie,Azerbajdžánu a Turecka.Kromě Turecka jsem ještě v těhle zemích nebyl,ale myslím že mám nacestováno už poměrně hodně,takže se určitě neztratím.Domluvím se Rusky i Turecky a má představa je přemísťovat se stopem nebo místní dopravou,spát u místních domorodců,nebo pod širákem,i když jednou za čas nepohrdnu ani sprchou a nějakým kempem,či penzionem a převážně poznávat krajinu,přírodní zajímavosti dané lokality, obyvatele,jejich kulturu a jazyk a případně nějaké zajímavé zapomenuté hystorické objekty.Časově bych to viděl tak na jeden až dva měsíce.Kdyby měl někdo chuť se přidat a měl třeba i nějaké dílčí zkušenosti z některou z těchto destinací,tak sním rád prohodím pár slov.
Ahoj,
já bych ráda vyrazila do Armenie. Gruzii jsem trochu procestovala před dvěma lety, je to nádherná země, no a Armenii tehdy nestihla tak to chci napravit..
ahoj
pokud bys ráda jela do arménie, můžeme se třeba domluvit: napiš mi prosím na stejasteja zavináč seznam.cz
j.
Ahoj Jolko,
mas uz nejaky plan na cestu do Armenie? ja bych mohla v srpnu kdykoliv, kdyztak mi napis na mail a muzem se zkusit domluvit, zatim ahoj!
Ahoj, tak jsem pročetla tu vaši diskuzi, se 2 kamarády se chystáme v létě do Gruzie, převážně do hor, jestli by se někdo chtěl přidat třeba jen na nějakej čas, napište, zkusíme něco domluvit. Jelikož nás je poměrně málo, budem rádi za každýho nadšence 🙂 termín cca. 14.8.-10.9
Na leto chci jet take na Jizni Kavkaz, jiz jsem tam byl nekolikrat, o mych cestach se dozvite na http://www.tzransequator.com
Na leto chci jet take na Jizni Kavkaz, jiz jsem tam byl nekolikrat, o mych cestach se dozvite na http://www.tzransequator.com
Ahoj,
vcelku me to zaujalo, kdyzatk me kontaktuj na mail
va********@se****.cz
Jak to vypadá s vaší Gruzií? My se chystáme 27.8. odjet na 3 týdny, třeba bychom se tam někde mohli potkat a dát pár dní společný trek nebo tak něco.
To zní dost dobře. Zatím jsem toho moc neprocestoval a mimo Evropu vůbec – a rád bych. Takže pokud to má nějaké reálnější obrysy (termín, cena, atd.) dej mi, prosím vědět. Díky
Jirka
Zdravim, pokud někdo bude v Gruzii cca od 3.9. do 16.9., máme tam cestu, klidně se ozvěte, můžeme něco podniknout společně, výchozím bodem Tbilisi. Nejlépe na e-mail c.a.p.s zavináč centrum.cz
Tip měsíce: Etiopie
Mezi vlky a vrcholy: výprava do jedinečné přírody Bale Mountains
Cesta časem: Kmeny a tradice Údolí řeky Omo
Prořezané rty, skarifikace i deformování lebek. Význam tělesných modifikací u etiopských Mursiů
Knižní tipy
Unikátní kultura a náboženství namibijských Himbů a Hererů
Olinalá: poklad na konci světa
Nové články
Dokonalé holení nejen na cestách
Unikátní kultura a náboženství namibijských Himbů a Hererů
Olinalá: poklad na konci světa
Vybavení na cesty
NEJLEPŠÍ TREKOVÉ BOTY A POHORY
Výběr testerů Světa outdooru
Darn Tough BEAR TOWN MICRO CREW
Turistická ponožka s neotřelým designem a doživotní zárukou, na každou štreku.