Pokud by se někdo chtěl připojit na cestu po Gruzii, termín předběžně září- 3 týdny (max kvůli škole a zaměstnání), nebo pokud někdo víte, že to dobou budete trávit nějáký čas v této oblasti a bylo by možné se k vám přidat, dejte vědět. Jinak co se dopravy týče, bylo by možné letět přímo do Tbilisi (letenky u ČSA už od 10tis. zpáteční), případně bych se nebránil letu přes Kyjev nebo Istambul (s možností strávit tam pár dní a alespoň se trochu porozhlédnout).
Také pokud někdo máte zkušenosti s touto zemí, klidně se ozvěte, budu rád za jakoukoliv radu. Díky…
Pobyl jsem v Gruzii jen krátce – v horách v Tušetsku – moc hezké, velmi doporučuji. Příjemní lidé. Svaneti je ale prý ještě krásnější, i když trošičku nestabilní.
Tbilisi – 1 nebo 2 dny stačí. Nevynechej masáž v historických lázních – sedřou tě z těla a opravdu budeš mít kůži jako novorozeně.
Nějak nechápu co je na Svanetii nestabilního ?, mě připadla jako turistická, stabilní destinace s občas předraženými službami.
zkuseny pruvodce po gruzii na cisle 737426526 vi temer vsechno
Ahoj Pavle,
v Gruzii jsem byl v roce 2007, moje články včetně praktických informací a fotky najdeš zde. Podle mě nejkrásnější je Svanetie, nestabilní mi nepřišla, ale neznám současnou siituaci. Pak Kazbegi, to je bomba. Tbilisi je krásné město, lázně souhlasím s Davidem – bomba, byl jsem v nich asi tři dny po sobě. A dobrý je i klášter Sapara a jeskynní komplex Vardzia, ten určitě doporučuji. A Stalinovo muzeum v Gori, to je taky skvělé, je tam i jeho rodný domek. 3 týdny na samotnou Gruzii bohatě stačí. Já byl ještě v Arménii a Ázerbájdžánu, ale Gruzie se mi líbila nejvíc. A Istanbul, tam jsem strávil 4 dny cestou, nejkrásnější město světa…
Jo, ještě ty články – odkaz:
http://www.kompas.estranky.cz/clanky/clanky—asie
Díky moc za tipy, každá informace je cenná!
Upozornuji na moznost letet s Air Baltic pres Rigu,ja konkretne jsem letel Viden-Riga -Tbilisi zpatecni letenka za 180eur,promocni cena.Pokud mate moznost levne letet do Istanbulu tak THY leta z asijske strany(letiste Sabiha Gokcen)do Batumi-Hopa coz je mesto jeste v Turecku ale na gruzinske hranici,odkud vas autobus zaveze do asi 70km vzdaleneho Batumi(autobus v cene letenky)od 109 TL,letaji take primo do Batumi ale tam stoji letenka od 210TL.Mrknete na stanku Turkish Airlines.
Petre, mohla bych se zeptat, kdy jsi tam letel (kdy byla tahle promo cena), ted jsem videla nejlevnejsi za skoro dvojnasobek.. dik
Veškeré info o Gruzii se snažím dávat na stránku http://gruzie.zde.cz. Momentálně bydlím ve Tbilisi, kdyby bylo něco potřeba zjistit, stačí mi napsat mail.
Tip měsíce: Etiopie
Mezi vlky a vrcholy: výprava do jedinečné přírody Bale Mountains
Cesta časem: Kmeny a tradice Údolí řeky Omo
Prořezané rty, skarifikace i deformování lebek. Význam tělesných modifikací u etiopských Mursiů
Knižní tipy
Olinalá: poklad na konci světa
SOUTĚŽ: Co je nového v JOTA, aneb cestování s knihou. UKONČENO
Nové články
Olinalá: poklad na konci světa
Neznámá Mauritánie
Vánoční trhy od Brém až po Berlín.. a mnohem dál
Vybavení na cesty
NEJLEPŠÍ TREKOVÉ BOTY A POHORY
Výběr testerů Světa outdooru
Darn Tough BEAR TOWN MICRO CREW
Turistická ponožka s neotřelým designem a doživotní zárukou, na každou štreku.