Kavkazské republiky

Gruzie 2010-září

Pavel

Pokud by se někdo chtěl připojit na cestu po Gruzii, termín předběžně září- 3 týdny (max kvůli škole a zaměstnání), nebo pokud někdo víte, že to dobou budete trávit nějáký čas v této oblasti a bylo by možné se k vám přidat, dejte vědět. Jinak co se dopravy týče, bylo by možné letět přímo do Tbilisi (letenky u ČSA už od 10tis. zpáteční), případně bych se nebránil letu přes Kyjev nebo Istambul (s možností strávit tam pár dní a alespoň se trochu porozhlédnout).
Také pokud někdo máte zkušenosti s touto zemí, klidně se ozvěte, budu rád za jakoukoliv radu. Díky…

Zkušenosti čtenářů

David G

Pobyl jsem v Gruzii jen krátce – v horách v Tušetsku – moc hezké, velmi doporučuji. Příjemní lidé. Svaneti je ale prý ještě krásnější, i když trošičku nestabilní.

Tbilisi – 1 nebo 2 dny stačí. Nevynechej masáž v historických lázních – sedřou tě z těla a opravdu budeš mít kůži jako novorozeně.

jeff
David G:

Nějak nechápu co je na Svanetii nestabilního ?, mě připadla jako turistická, stabilní destinace s občas předraženými službami.

tarquin

zkuseny pruvodce po gruzii na cisle 737426526 vi temer vsechno

Petr D.

Ahoj Pavle,
v Gruzii jsem byl v roce 2007, moje články včetně praktických informací a fotky najdeš zde. Podle mě nejkrásnější je Svanetie, nestabilní mi nepřišla, ale neznám současnou siituaci. Pak Kazbegi, to je bomba. Tbilisi je krásné město, lázně souhlasím s Davidem – bomba, byl jsem v nich asi tři dny po sobě. A dobrý je i klášter Sapara a jeskynní komplex Vardzia, ten určitě doporučuji. A Stalinovo muzeum v Gori, to je taky skvělé, je tam i jeho rodný domek. 3 týdny na samotnou Gruzii bohatě stačí. Já byl ještě v Arménii a Ázerbájdžánu, ale Gruzie se mi líbila nejvíc. A Istanbul, tam jsem strávil 4 dny cestou, nejkrásnější město světa…

Petr D.

Jo, ještě ty články – odkaz:
http://www.kompas.estranky.cz/clanky/clanky—asie

Pavel

Díky moc za tipy, každá informace je cenná!

Petr

Upozornuji na moznost letet s Air Baltic pres Rigu,ja konkretne jsem letel Viden-Riga -Tbilisi zpatecni letenka za 180eur,promocni cena.Pokud mate moznost levne letet do Istanbulu tak THY leta z asijske strany(letiste Sabiha Gokcen)do Batumi-Hopa coz je mesto jeste v Turecku ale na gruzinske hranici,odkud vas autobus zaveze do asi 70km vzdaleneho Batumi(autobus v cene letenky)od 109 TL,letaji take primo do Batumi ale tam stoji letenka od 210TL.Mrknete na stanku Turkish Airlines.

helena
Petr:

Petre, mohla bych se zeptat, kdy jsi tam letel (kdy byla tahle promo cena), ted jsem videla nejlevnejsi za skoro dvojnasobek.. dik

Slavomír Horák

Veškeré info o Gruzii se snažím dávat na stránku http://gruzie.zde.cz. Momentálně bydlím ve Tbilisi, kdyby bylo něco potřeba zjistit, stačí mi napsat mail.

Přidej svou zkušenost nebo doplň informace

Odpovídáte na komentář: