Ahoj,
plánujeme letos začátkem října Filipíny, zhruba na dva týdny. Máte někdo zkušenosti s počasím v tomto období? Zvažujeme dvě varianty:
1. Banaue, Coron, Palawan
2. Cebu, Bohol, Siquijor
Popřípadě to nějak nakombinovat právě s ohledem na počasí, pokud se tedy v těchto oblastech nějak zásadně liší. Všude je uváděné deštivé období od června do září, nicméně bych přivítal jakoukoliv radu zda jet či raději zvolit jinou destinaci, třeba Malajsii. Deště nám samozřejmě nevadí, ale několikadenní slejváky bychom asi chtěli oželet.
Děkuji.
H. (
ku*******@gm***.com
)
Říjen je pre návštevu Filipín najhorším mesiacom v roku. Vrcholí monzúnové obdobie, čiže nie sú to len niekoľko minútové lejaky, ale prudké vytrvalé dažde. Byť vami, jednoznačne by som zvolil inú destináciu, aj keď JV Ázia v tom čase nie je žiadna výhra.
Tak napr. sever Vietnamu uz je v pohode a treba Bali, Gili atd. je jeste pred obdobim destu.
To nevim, kde jsi nasel, ze prsi jen do zari viz napr.:
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Tagbilaran#Climate
Ta prvni varianta ma nizsi pravdepodobnost deste, ale vybral bych si jen bud Palawan nebo Coron spolu s Banaue.
My plánujeme jet v půlce listopadu na Filipíny, to už myslíte že je to dobré? Palawan, Bohol, Cebu…Díky moc:-)
Jsem na Filipínách pár let na Boholu nyní Pamilacan Island , ty články o počasí od znalců jsou opravdu k smíchu liší se to podle oblastiale ale tady je nejvíc deštivo v lednu také větší vlny a chladno (pro Filipínce) Jinak prší nárazově ,velký liják tak max. hodinu a je zas slunečno . Stálé deště velice vyjímečně zažil jsem max. týden kdy se rychle střídalo slunečno s deštěm. Ani na portálech o počasí jsou nekvalitní předpovědí , většinou tam předpovídají bouřky s deštěm a tady svítí celý den . Nyní je září a občas přijde bouřka v noci ale je to pořád málo , mám tady velkou nádrž na dešťovku a je pořád poloprázdná .
Ahoj Svatiku, posli mi na sebe email
diky
fi*********@se****.cz
Tip měsíce: Mexiko
Olinalá: poklad na konci světa
Playa del Carmen
Kolonizační města a zběsilá pravidla mexického silničního provozu
Knižní tipy
Unikátní kultura a náboženství namibijských Himbů a Hererů
Olinalá: poklad na konci světa
Nové články
Podél řeky Tajo okolo Toleda – města tří kultur
ROZHOVOR: S odvahou za dobrodružstvím
Vodopády kam se podíváš…
Vybavení na cesty
Darn Tough BEAR TOWN MICRO CREW
Turistická ponožka s neotřelým designem a doživotní zárukou, na každou štreku.
NEJLEPŠÍ TREKOVÉ BOTY A POHORY
Výběr testerů Světa outdooru