Ahoj, právě jsem dala dohromady cestopis z Filipín, kde jsme byli v únoru 2013. Vzhledem k tomu, že sama vždy ráda čerpám informace hlavně od amatérských pisálků, tak si dovolím hodit odkaz. Třeba to někomu pomůže při plánování cesty apod. Neobsahuje žádnou placenou reklamu:)
http://blog.antonindanek.cz/clanek/filipinske-galeje-2013/
To věřim. My byli poprvé, takže jsme „museli“ na ta notoricky známá místa:)
V sobotu jsme potkal na výletě v Mikulově na tom zámku dva kluky a holku tmavých vlasů..ptal jsem se jich odkud jsou a že z Filipín..)
Říkal jsme si, kam naplánovat další cestu a oni mě vlastně dali tip..takže začínám shánět info o té Zemi..)
Takže jdu si přečíst ten tvůj cestopis..díky..)
tu mas moj z 2011 zamerany na Luzon a Marinduque
azia.markoff.biz
tu je dalsi aktualnejsi tohorocny:
http://www.travelblog.org/Bloggers/baca12/Trips/22377
Markoff
Filipíny jsou super volba, my jsme byli úplně nadšení. Není to žádná turistická masovka, ani úplnej zapadákov bez ničeho. Zkrátka tak akorát a k vidění je tam toho neskutečně. Tak ať se Ti výlet povede.
Ahoj Terko,
chystáme se na Filipíny s přítelem v období Vánoc na 3.týdny. Můžeš mi prosím dát nějaké informace o cenách? Např. kolik stálo ubytko, oběd, voda, pronájem auto, místní autobus popř.letenky mezi ostrovy.
Díky moc!
Ahoj Radko, vše záleží na tom,co chceš. Můžeš jíst i bydlet dost draho i naopak. V těch jejich místních jídelnách seženeš výbronej oběd klidně za 40,-Kč.Pokud vyrazíš do luxusní mořské restaurace,už je to třeba 150,-Kč.Ale za ty luxusní čerstvý chobotničky by ses u nás v Evropě nedoplatila,takže vřele doporučuju si i občas „vyhodit z kopýtka“:) Batůžkářský ubytka někde kolem 100-200,-Kč/os./den.
Pokud chceš hodně cestovat, tak Tě samozřejmě nejvíc vyjdou přesuny.My jsme toho chtěli hodně stihnout,takže jsme často utráceli třeba za ten soukromej minivan.Autobusy se ale pohybuji řádově v desetikorunách.Místní přelety cca 500-2000,-Kč.
My jsme na místě utratili za ty 3 týdny na osobu 25 táců. Abys měla trochu představu.
Ahoj Terko,
dokázala by jsi mi poradit prosím Tě nějaký kontakt na ubytování na ostrově Boracay – nějaké beach huts – takové něco odpočinkové v pohodě…
díky moc MOnika
Ahoj Moniko, bohužel na ostrově Boracay jsme nebyli, takže poradit nedokážu. Ale z doslechu vím, že jde o hodně turistické a předražené místo, takže počítej s trochu větší útratou 🙂
Na Filipiny jezdíme už 3 rok a ohledně Boracay je to velká změna hlavne co se týče cen.
Po dlouhém hledání krásně studené pivo 30peso, ubytování 1 měsíc 20.000peso, jídelna na mainroad jménem UNO 80peso na osobu.
v roce 2010 jsme bydleli za poloviční cenu.
Ahoj,
jel bych na Fil. v období říjen-prosinec. Měli byste kontakt na někoho, kdo by tam jel také? Příp. někoho kdo by mi pomohl s ubytováním, dopravou a průvodcováním?
Díky
Láďa
736 432 829
la***@se****.cz
Ahoj, nechci Tě odrazovat, ale na Filipínách jsou cca od června do prosince tajfuny a monzuny. Můžeš mít štěstí, zcela jistě tam není hnusně nonstop, ale pokud se harcuju přes celou zeměkouli, tak já osobně raději volím jistotu počasí (tj. jeď někdy během ledna-června).
Jinak pomoc s dopravou a ubytováním zcela jistě nepotřebuješ, všude v Asii je spíš problém se zbavit všech pobudů, který Ti neustále chtějí nějakou dopravu nebo ubytování prodat 😉
Taky bych letěl …. asi do Cebu.
Cestopis z Filipín jsme zpracovali také do fotoknihy. Pokud by se někomu líbila, budeme rádi za hlasy v soutěži na http://www.cewecolor.cz/index2.php?option=com_souteze13&view=soutez&id=60194&rocnik=2013
Díky všem!
Omlouvám se, tento odkaz je asi stravitelnější 🙂
Ten cestopis je super. A ty nádherné fotky, Tak pěkně fotit neumím. Apropo, na kolik vás to vyšlo?
Ahoj, díky moc. Fotky jsou kompilací asi ze třech foťáků všech spolucestovatelů,přijde mi, že nejkrásnější jsou od kámoše, kterej si koupil svoji první zrcadlovku dva dni před odletem:) Ono se to tam v těhle končinách fotí samo.
Jinak náklady: letenka 17, na místě 25. Ale dalo by se utratit míň, letos jsme dost rozhazovali 🙂
Terko, cestopis i fotokniha jsou super. Muzes mi, pls, poslat na sebe kontakt, vazne premyslim, ze bychom tam take vyrazili zacatkem pristiho roku a chtela bych se zeptat na par informaci. Pis na zd*********@se****.cz. diky moc Zdenka
Ahoj Terko, chtela jsem te poprosit o kontakt. Vazne uvazujeme o navsteve Filipin zac.pristiho roku a rada bych se te zeptala na par detailnejsich info. Pokud jdi z Prahy a okoli, mohla bych te pozvat na neco chlazeneho 🙂 diky Zdenka
Kontakt zdenka.michzavinacseznam.cz
Jinak vas cestopis a fotokniha nemaji chybu. Super navod na itinerar 🙂
Ahoj, díky moc, o takové dovolené se píše skoro samo:) Poslala jsem ti email. Jinak můj získáš snadno kliknutím na jméno 😉
Ahoj,bezva popis dovolené, chceme jet v únoru příští rok.
Ahoj, můžete mi prosím pro představu napsat, jak dlouho jste na filipínách byli a na kolik Vás přibližně vyšel pobyt bez letenky? moc díky
na fil jsme byli 3 měsíce. letenky 34.ooo prg cebu, viza z čech 1.2oo, prodloužením víz v tagbilaranu 7.5oo, celkem dva lidi 3 měsíce 108.oooKč
Případné dotazy aj****@se****.cz
Ahoj Terko můžu na tebe mít pár dotazů ohledně Filipín…?? Díky Jirka
Ahoj Jirko, jasný, napiš email.
prosím dcera se vrivést mušle ne korály ale drobné mušle je to možné děkuji
No.. koukám že bych měl taky něco napsat. Na Filipíny jezdím každoročně. naposledy oblast Palanan (provincie Isabela, Luzon). Pěkný zapadákov…
Napiš, rád si počtu..)