Kanada

Federal Skilled Work force program 2014

Standa Rohlík

Tak, co chystáte se někdo? Já ano, ale odrazují mě od toho jak sami Kanaďané, tak např. tohle:

http://canadianimmigrant.ca/community/why-some-immigrants-want-to-leave-canada

https://www.youtube.com/watch?v=FWQqpVBG9dc

http://www.straight.com/news/many-immigrants-depressions-part-life-canada

Tak, co skončil jste někdo s technickou VŠ a neuznanou praxí jako odhazovač sněhu, metař ulic nebo řidič taxíku?

Zkušenosti čtenářů

Stephen Harper

A kde myslis, ze skoncis vysokoskolaku?

TIMBIT
Stephen Harper:

jako oběť kanadského Harpergedonu!

Jediná praxe, kterou ti v Kanadě uznají, je kanadská. Pokud nejsi ochoten dělat ze začátku cokoliv, zůstaň doma. Pokud si chceš nechat uznat vzdělání, připrav se na to, že budeš o zaměstnání soupeřit s absolventy kanadských VŠ, kteří umějí perfektně anglicky a mají tu známé, příbuzné a konexe.
Musíš mít s sebou peníze na přežití nejméně prvních 6 měsíců. Přeložení a uznání dokladů,řidičák, zdravotní pojištění Bluecross (prvních 6 měsíců nemáš nárok na provinční) taky něco stojí.

Standa Rohlík

Ahoj, to co mam sebou mit uz vim z ambasady a mam: IELTS certifikaci, prelozene a superlegalizovane dokumenty, cekam na uznani diplomu, dokonce i referencni dopisy od byvalych zamestnavatelu v anglictine mam pripravene.

S tim uznanim nebo neuznanim praxe se to snazim videt realisticky, ale proc by potom federalni vlada lakala vysokoskolaky s praxi…

Standa Rohlík:

Kdo chce kam pomozme mu tam. Az prijdes do Kanady tak popis jak si dopadnul ci spise nedopadnul…

Stando..
Standa Rohlík:

Visprockanadska vlada laka vysokoskolaky s praxi? No,tak predne proto,ze s vysokou pravdeodobnosti nejses kriminalnik,dealer drog a pasakholek..jses fyzicky neopotrebovanej,coz se nasledne bude hodit,a jses ocividne cilevedomej.Jses natolik sebevedomej a timi naivni,ze si nepripoustis,ye bys delal necojineho,nez vysokoskolskoupozici za balik penez a tak budes ochotnej platit za ruznaoverovani,preklady a uznani..a nakonec po par mesicich na miste pochopis,ze s tebou do zemekazdorocne prileti dalsich 250 000 legalnich immigrantu s univerzitnim vzdelanim,kteri buou smyslet podobne jako ty.Drive ci pozdeji ti dojde,ze to,coKanada opravdu potrebuje(Stejne jako jakakoliv jina zeme)jsou lide,kteri pracuji rukama.Tech,kteri investovali desitky tisic dollaru na kanadskych univerzitach je i tak presprilis a v zemiproi jejich uplatneni neni misto..tak nejspis tezko budou cekat prave na tebe.Clovek by od vysokoskolaka cekal,ze si realitu predstavi mnohem snadneji,nez ostatni snilkove,tak me trochu tva naivita zaskocila.

Stando..:

Ono to takhle uplne neni. Ja jsem sponzroval do Kanady bratra s rodinou a moje svagrova je zdravotni sestra.Aby tu mohla pracovat musela v Anglictine obhajit sve vzdelani.Jsou to zkousky. Samozrejme je neudelala a musela do nejakych kurzu a me rikala ze tady maji hrozne vysoke naroky. Po druhe je slozila uspesne. Ja jsem sem prijel pred 45 lety amoje vzdelani jako architekt vyzadovalo znova do skoly na dva roky. Je to samozrejme protoze tady se pracuje s jinymi materialy a v te dobe s jinym mericim systemem. Vzhledem k me spatne Anglictine(v te dobe) jsem to vzdal a delal celkem s uspechem jine veci. Jakekoliv vzdelani lze obhajit ale vezme to nejakou dobu.Dobra znalost jazyka je podminkou.
Tady lide s dobrym vzdelanim a hlavne jsouli opravdu schopni uplatneni najdou.Nemelibychom zapominat ze mame o sobe z domova premrstene vysoke sebevedomi a pritom nase Karlova Universita je na zebricku nekde za 200 mistem a Kanadske a Americke jsou na prvnich a to se samozrejme odrazi na zdejsim pohledu na kvalittu vzdelani
alespon vysokeho.

Standa Rohlík
Stando..:

> Clovek by od vysokoskolaka cekal,ze si realitu predstavi
> mnohem snadneji,nez ostatni snilkove,tak me trochu tva
> naivita zaskocila.

Promin, ale netrpim pocitem, ze na me nekde cekaji a ze se tam ze me poserou, navic cim jsem starsi, tim jsem vic pokornejsi, protoze vim kolik toho nevim. Jako mistr sveta jsem se citil ve dvaceti :))

Ovsem s nalezenim prace jsem nikdy problem nemel (delam v IT, navic v dost specializovane oblasti a nikdy jsem ani praci vlastne nehledal, firmy si me pak pretahly sami, asi 3 roky zpatky jsem odmitl nabidku z Kanady).

Dokonce se muze stat, ze si vyjezdem do Kanady i platove pohorsim, protoze posilhavam po zmene specializace…

Standa Rohlík:

Pred 3 roky si odmitnul nabidku z Kanady? Mam to chapat tak, ze v te dobe jsi byl jeste mistr sveta, ale dnes uz jsi pokornejsi?

Standa Rohlík:

Překlady pořízené v ČR můžeš rovnou spláchnout do záchodu. Ty musíš mít od kanadského certifikovaného překladatele, ne od českého kulatého razítka.

Hanka

Nechapu o co vam jde… Stando, ja myslim, ze za zkousku to stoji, jdi do toho a verim, ze to v pohode zvladnes. Proc se tu navzajem shazujete? Je mi jasne, ze tenhle prispevek taky dostane par ran. Ale kdybychom vsichni vsechno povazovali za predem prohrane a nemozne, nikdo by v Kanade na vysokoskolskych pozicich nepracoval krome Kanadanu. Coz tak rozhodne neni. Nikdo nerika, ze Standa ci kdokoliv jiny projde ruzovou zahradou, ale obcas stoji pro neco zabojovat…

V Kanade pracuji v IT predevsim cizinci..

protoze jim kanadsti zamestnavatele plati sotva polovinu toho,kolik by platili kanadanovi.A rozhodne nenipravda,ze mistnich vzdelanych v IT je malo,prave naopak!A co se tykaobhajoby vs vzdelani..tak to samopzrejme plati.Mas li vedomosti,dobrou, radeji vybornou anglictinu a hlavn dost penez a casu..delej,co umis.Tech 250 000 legalnich immigrantu rocne,z nich vetina ma univerzitni vzdelani ze svych zemi kvuli bodovemu systemu v immigr.kategoriich by mohlo vypravet,jak jim jdou zkousky a kanadsky system na ruku.Nejde o vzdelani,jakotakove,v tomkanadani lepsi proti evropanum nejsou! Jde hlavne o penize..jinak by se jejich system zalozeny na placeni skolneho zhroutil.

Přidej svou zkušenost nebo doplň informace

Odpovídáte na komentář: