Ahoj lidičky,
jsem momentálně na Novém Zélandu a cestou zpátky do čech plánuju navštívit Kanadu. Bohužel jsem sama a tak bych ráda, kdyby se našel někdo, s kým by se dala západní část Kanady procestovat. Do Vancouveru bych měla přicestovat zhruba začátkem května 2014. Pokud někdo máte podobné plány, prosím pište do mailu
vi**********@se****.cz
Díky!
Ve Vancouveru je sice pomerne teplo,ale na pobrezi je chladno stejne jako v horach,kde vetsinou v teto dobe prsi a reky jsou plne kalnych vod z odtavajiciho snehu..jinymi slovy,radeji prilet do Kanady odloz o mesic dele,jinak jsou to celkem vyhozene penize a budes z Kanady,co se tyka prirodnich kras,dost zklamana.
Ve Vancouveru teplo, na pobřeží chladno? Vancouver podle tebe není na pobřeží?
Na koupání to sice ještě nebude, ale květen je ideální doba na cestování před sezónou. Vyhneš se letním davům a spoustu míst budeš mít jenom pro sebe.
Je sice větší pravděpodobnost deště než třeba v srpnu, ale můžeš mít kliku a nemusí pršet vůbec. A když bude, tak už jsou to jemné krátké deštíčky, ne zimní slejváky.
Kromě Vancouveru doporučuju v tomto ročním období navštívit Victorii a jižní část Vancouver Island až po Comoc, zpátky to můžeš vzít po Sunshine Coast, kde je hezky skoro pořád. Potom doporučuju Okanagan, který je v tu roční dobu nádherný.
Krome toho,predpokladam,ze kdyz nekdo mluvi o navsteve zapadni Kanady,nemysli pouze Vancouver a Victoria Islanmd¨a Okanagan,ale i zapadni stranu Rockiečs,stejne tak jako zapadni Albertu a tam v kvetnu prave zacina tat snih a na horach to na zadne campovani opravdu neni.A co se tyka hezkeho pocasi ve Vancouveru,kde prsi v prumeru od 180-230dni v roce,tak to byva az na samem konci leta,rozhodne ne na zacatku kvetna.
Hm, a proč se asi pobřeží na sever od Vancouveru, které leží v dešťovém stínu Vancouver Island a od severozápadu je chráněné pobřežním pásmem hor, jmenuje Sunshine Coast? Proč se tam na důchod stěhují lidé z celé Kanady?
Co se týče počtu dnů, kdy ve Vancouveru prší, tak do toho se počítá i půlhodinový jarní deštíček, během kterého se v lehké bundě a kšiltovce dá úplně v pohodě chodit venky. Ostatně pokud dáma přijede z NZ, kde je podobné podnebí, nejspíš takový déšť ani nezaregistruje, atejně jako většina místních.
BC a Alberty a faktem proste je,ze Vancouver je mesto,kde prsi ,mzi,nebo je abnormalne vysoka vlhkost z nizke oblacnosti po vetsinu roku.Nic vic,nic min..a na zacatku jsem psal,ze tam bude teplo,ale v horskych oblastech je v kvetnu jeste zima.Je mi totalne jedno,ze je tam par mist,kde neprsi,ci prsi malo..slecne jsem chtel poradit,at radeji prilet posune o mesic,v cervnu je proste dostatecne teplo uz vsude. vic uz se k tomu nevyjadruji.
V květnu můžeš cestou navštívit Havaj a na červen Ti vyjde Kanada.
No a já právě proto slečně radím, ať se v květnu jede podívat třeba na jedinečné zahrady ve Victorii nebo na Sunshine Coast, kde má šanci chytit pěkné počasí. Ne každý má potřebu kempovat v Rockies.
Tip měsíce: Etiopie
Mezi vlky a vrcholy: výprava do jedinečné přírody Bale Mountains
Cesta časem: Kmeny a tradice Údolí řeky Omo
Prořezané rty, skarifikace i deformování lebek. Význam tělesných modifikací u etiopských Mursiů
Knižní tipy
Olinalá: poklad na konci světa
SOUTĚŽ: Co je nového v JOTA, aneb cestování s knihou. UKONČENO
Nové články
Olinalá: poklad na konci světa
Neznámá Mauritánie
Vánoční trhy od Brém až po Berlín.. a mnohem dál
Vybavení na cesty
NEJLEPŠÍ TREKOVÉ BOTY A POHORY
Výběr testerů Světa outdooru
Darn Tough BEAR TOWN MICRO CREW
Turistická ponožka s neotřelým designem a doživotní zárukou, na každou štreku.