Kanada

cestování po západní Kanadě v květnu 2014

Janča

Ahoj lidičky,

jsem momentálně na Novém Zélandu a cestou zpátky do čech plánuju navštívit Kanadu. Bohužel jsem sama a tak bych ráda, kdyby se našel někdo, s kým by se dala západní část Kanady procestovat. Do Vancouveru bych měla přicestovat zhruba začátkem května 2014. Pokud někdo máte podobné plány, prosím pište do mailu

vi**********@se****.cz

Díky!

Zkušenosti čtenářů

Na zacatku kvetna je to mozna prilis brzy

Ve Vancouveru je sice pomerne teplo,ale na pobrezi je chladno stejne jako v horach,kde vetsinou v teto dobe prsi a reky jsou plne kalnych vod z odtavajiciho snehu..jinymi slovy,radeji prilet do Kanady odloz o mesic dele,jinak jsou to celkem vyhozene penize a budes z Kanady,co se tyka prirodnich kras,dost zklamana.

Na zacatku kvetna je to mozna prilis brzy:

Ve Vancouveru teplo, na pobřeží chladno? Vancouver podle tebe není na pobřeží?
Na koupání to sice ještě nebude, ale květen je ideální doba na cestování před sezónou. Vyhneš se letním davům a spoustu míst budeš mít jenom pro sebe.
Je sice větší pravděpodobnost deště než třeba v srpnu, ale můžeš mít kliku a nemusí pršet vůbec. A když bude, tak už jsou to jemné krátké deštíčky, ne zimní slejváky.
Kromě Vancouveru doporučuju v tomto ročním období navštívit Victorii a jižní část Vancouver Island až po Comoc, zpátky to můžeš vzít po Sunshine Coast, kde je hezky skoro pořád. Potom doporučuju Okanagan, který je v tu roční dobu nádherný.

Vancouver je samozrejme na pobrezi,ale fakt,ze smerem na sever po pobrezi je chladno je pravda!

Krome toho,predpokladam,ze kdyz nekdo mluvi o navsteve zapadni Kanady,nemysli pouze Vancouver a Victoria Islanmd¨a Okanagan,ale i zapadni stranu Rockiečs,stejne tak jako zapadni Albertu a tam v kvetnu prave zacina tat snih a na horach to na zadne campovani opravdu neni.A co se tyka hezkeho pocasi ve Vancouveru,kde prsi v prumeru od 180-230dni v roce,tak to byva az na samem konci leta,rozhodne ne na zacatku kvetna.

Vancouver je samozrejme na pobrezi,ale fakt,ze smerem na sever po pobrezi je chladno je pravda!:

Hm, a proč se asi pobřeží na sever od Vancouveru, které leží v dešťovém stínu Vancouver Island a od severozápadu je chráněné pobřežním pásmem hor, jmenuje Sunshine Coast? Proč se tam na důchod stěhují lidé z celé Kanady?
Co se týče počtu dnů, kdy ve Vancouveru prší, tak do toho se počítá i půlhodinový jarní deštíček, během kterého se v lehké bundě a kšiltovce dá úplně v pohodě chodit venky. Ostatně pokud dáma přijede z NZ, kde je podobné podnebí, nejspíš takový déšť ani nezaregistruje, atejně jako většina místních.

ach jo..sakrys,kde kdo vi,ze zapadem Kanady se mysli uzemi

BC a Alberty a faktem proste je,ze Vancouver je mesto,kde prsi ,mzi,nebo je abnormalne vysoka vlhkost z nizke oblacnosti po vetsinu roku.Nic vic,nic min..a na zacatku jsem psal,ze tam bude teplo,ale v horskych oblastech je v kvetnu jeste zima.Je mi totalne jedno,ze je tam par mist,kde neprsi,ci prsi malo..slecne jsem chtel poradit,at radeji prilet posune o mesic,v cervnu je proste dostatecne teplo uz vsude. vic uz se k tomu nevyjadruji.

Libor

V květnu můžeš cestou navštívit Havaj a na červen Ti vyjde Kanada.

No a já právě proto slečně radím, ať se v květnu jede podívat třeba na jedinečné zahrady ve Victorii nebo na Sunshine Coast, kde má šanci chytit pěkné počasí. Ne každý má potřebu kempovat v Rockies.

Přidej svou zkušenost nebo doplň informace

Odpovídáte na komentář: