Ahoj,
s kámoškou hodláme v září cestovat po USA a rády bychom sehnaly ještě další fajn lidičky. Od 15.9. do 20.9. po východě (NY, DC, Philly) a pak bychom se přesunuly na západ, kde bychom si chtěly pronajmout auto, takže by bylo fajn najít i nějaké řidiče 🙂 Na západě máme zatím v plánu projet SF,LA, San Diego, Grand Canyon, Yellowstone a Yosemite, s návratem kolem 4.10.
Kdyby se chtěl někdo přidat, napište a můžeme se domluvit, upravit program apod 🙂
Ahoj Jano!
Nevím jaký máš styl cestování, ale myslím že pro většina lidí to co chcete dělat zní jako závod.
Vy chcete vidět NYC, Philly a DC během 4 nebo 5 dnů? To je asi den nebo dva v každém městě? Co chcete vidět? Je to jako kdyby jste chtěli vidět za 4 nebo 5 dnů Berlín, Prahu a Vídeň. Jde to? Doporučila by jsi cizincovi který cestuje do Evropy aby strávil v Praze jen jeden den?
Spíš bych doporučil aby jste byli v New Yorku těch celých 4, 5 dní. Je toho tam dosti vidět. Jestliže vážně chcete toho vidět víc, tak jeďte do DC, a vynechte Philadelphiu. Sice Philadelphia je pro Americké turisty důležitá z historických důvodů, jestliže nemáš moc zájem o historii USA, tak bych to vynechal. Je to podobné jako Vyšehrad, Bílá Hora nebo Říp pro jsou Čechy, ale pro cizince to nemá moc cenu.
Ohledně vašeho plánu na západ, tak mi to taky připadá dosti nabité. Napiš něco o sobě a o kámošce co chcete vidět, jak jste staří, jaký máte rozpočet, atd., aby lidi zde vám mohli dobře poradit.
Vynechte Yellowstone, jak doporučil už někdo jiný, ale i tak budete dosti sedět v autě.
Nevím co máte rádi, ale zní to že máte rádi města než přírodu. Jestliže jste spíš na přírodu, tak by jste mohli vynechat SF, LA, a San Diego, udělat to ostatní, a začít/koncit buď v Salt Lake City nebo Las Vegas.
Takže jen pro upřesnění, řidičky jsem samozřejmě dvě, ale bylo by fajn sehnat další 😉 Východ opravdu bereme skokem, kámoška tam už byla a já tam budu na W&T, takže něco taky procestuji individuálně.
Hledáme spíš někoho na ten západ…asi jsem náročné, když chceme stihnout města i parky 🙂 Když už tam budeme, chceme vidět co nejvíc. Podrobnosti do mailu.
S Yellowstonem neuvidíte co nejvíc, leda tak co nejvíc z okolí silnic. Jenom na Yellowstone je třeba min. 3 dny, protože je dost rozlehlý s různorodými přírodními atrakcemi položenými ve všech částech parku.
Cením si rad, díky, třeba ještě východ tedy zkrátíme..
Jano, aby jsme nestráceli čas radit Ti blbě, vážně napiš něco o sobě víc. Ty otázky které jsem poližil nejsou rétorické.
Otázka co vidět když člověk má jen určitý čas je samozřejmě jestli vidět toho víc ale jen povrchově, anebo míň a lépe.
Pro mnoho cizinců co navštíví Evropu na 2 týdny, si prohlédnout Prahu za jeden den. A to jim stačí, protože více času v Praze by znamenalo nenavštívit třeba Paříž, Benátky, nebo Vídeň. Chápu to, a myslím že se Praha může zvládnout za jeden den když je někdo v Evropě poprvé a naposledy.
Problém nevidím v tom když cestovatel vidí něco rychle a povrchově, problém vidím v tom, když člověk tráví většinu svého času v autobusu či vlaku putováním z jedno místa na druhý místo, místo toho aby viděl to na co přijel se podívat.
Když má cestovatel třeba jen 120 minut na prohlédnutí Prahy, tak bych s ním strávil všech 120 minut buď na Hradě, nebo na Malé Straně, nebo ve Starém Městě, než abych mu ukázal Chrám Sv. Víta během 25 minuta, Stromák během dalších 20 minut a plýtval bych většinu čas v metru či tramvaji přepravováním.
Podobně se domnívám že je potřeba 3 dni na návštěvu Yellowstonu jak radí Libor (my v Yellowstonu strávili 5 dní minulé léto z naší dvou-týdení cestě po Západě), ale dá se to zvládnout taky za den. Problém je, že Yellowstone je vážně dosti daleko od ostatních cílů které uvádíš. Je to jako kdyby někdo z Číny nebo USA chtěl vidět Evropu, a tak by naplánoval vidět Prahu, Vídeň, Benátky, Švýcarské Alpy, Alsasko, a Berlín, ale k tomu by přidal Moskvu.
Ahoj holky, odkud jste? pokud nabídka pořád platí ráda bych se o tom více pobavila, do USA bych chtěla ale samotná si netroufnu. Termín by mi naprosto vyhovoval.
Ziju v Kanade a rad bych se na zapad US zase podival, mam auto, takze byste usetrili za pujcovnu…. Jsem momentalne v CR do 29.6., tak bychom se mohli i potkat a doladit detaily…..
Za 2 týdny to na západě jakž takž projedete (3 města a 2-3 NP), ale určitě bez Yellowstonu. S ním by to řidič těžko zvládal, zvlášť pokud by na to měl být sám. A vy prosedíte mimo města většinu dne v autě.