USA

Cesta do USA – srpen-záři 2016

Frosti

Zdravím,
rád bych se zeptal, na kolik by tak vyšla cesta po USA bez letenky z Evropy do USA. Já bych rád v létě navštívil New York, stačí např. jen 2 noci, pak bych se chtěl přemístit buď na Floridu a tam se válet pár dní na pláži nebo do LA a San Francisca, např. 4 noci a pak zpátky domů. Někde jsem četl, že prý nízkonákladové lety v USA jsou velmi levné, dokonce prý let mezi LA a San Franciscem se dá pořídit už okolo 30 dolarů. Máte někdo zkušenosti s takovým menším výletem? Co se týče letenek z Evropy do USA, tak se dají pořídit dost levně (letos si známý koupil zpáteční letenku z Prahy do San Franciska za necelých 7 tisíc, samozřejmě s přestupy, ale to by mi nevadilo). Takže to je skoro zadarmo, takže mi jde hlavně o náklady až v USA, abych měl nějakou představu, kolik minimálně ušetřit. No a samozřejmě kdyby se někdo chtěl přidat, tak parťákem nepohrdnu. Já student VŠ, 23 let. Když tak mail fr********@se****.cz Předem děkuju za případné info.

Zkušenosti čtenářů

Z LA do SF můžeš jet nočním busem a ušetříš za ubytování. Jinak aktuální ceny letenek a hostelů si můžeš najít na webu. Jídlo si můžeš uvařit z potravin nakoupených v supermarketu, což stojí podobně jako u nás (kromě chleba) nebo o trošku více. MHD není drahá a po SF můžeš snadno i pěšky.

pdmlynek

Ahoj Frosti, vítej na Hedvabné Stezce!

Abych se Ti přiznal, tak Tvůj plán není moc dobře promyšlený.  Jestli Ti rozumím, tak chceš být 2 dny v NYC, pak buď 4 dny na Floridě nebo v Kalifornii (SF a LA).  Ty chceš letět přes Atlantik jen na 6 dní?

To jako přiletíš do NYC, půl druhého dnu si prospíš kvůli změně času, třetí den strávíš v letadle do SFO, 4. den projdeš se po SF, 5. den strávíš v autobusu do LA, a 6. den strávíš přejezdem z autobusového nádraží na letiště než poletíš domů.

Připadá mi to jako když někdo z USA nebo Číny chce navštívit Evropu na týden, a stráví 2 dny v Londýně, a pak buď 4 dny na Krétě nebo v Itálii (Řím a Benátky).

Myslím si, že není problém si zaletět z Prahy do Paříže na večeři nebo na víkend do Portugalska, nebo do USA na necelý týden.  Znám lidi co dělají podobné cesty.  Ale oni nejsou chudí vysokoškoláci; jim nejde o šetření peněz, jim jde o šetření času protože čas od kaceláře jsou stracené peníze.

Lidi normálně kteří chtějí cestovat takhle necestují jak si představuješ.

pdmlynek

Ale abych Ti odpověděl

Ale dejme tomu, že dostaneš zadarmu letenku, chceš něco vidět v USA, máš na to týden, ale chceš to udělat levně.

Letenky po USA nejsou zase tak levné jak si představuješ.  Když jsem byl na vysoké, tak můj spolubylící sice létával za $30 mezi SFO a LAX za přítelkyní, ale to bylo v 1980-tých letech.  Prohlédni si nejlevnější ceny z SFO zde: https://www.kayak.com/explore/SFO/

Mnohokrát se zde psalo o rozdílech v cenách mezi USA a Evropou.  Nepřipadají mi tak velké.  Co je daleko důležitější jsou rozdíli mezi městami.  V Paříži taky hotel, jídlo a pod., jsou dražší než např v Teplicích.

Jestliže chceš přenocovat v USA ve městech (tj. žádné kempování) levně, tak skuz couch surfing, nebo hostelling.

pdmlynek

Jinak o Tvé cestě.

Ty místa o kterých jsi psal znám.  Bydlím asi 100 km od New Yorku a často tam musím, vyrůstal jsem asi tucet km od San Franciska, často jsem jezdíval do Los Angeles, a na Floridě jsem taky strávil nějaký ten týden.

Musíš si uvědomit že na mapě světa NY, Florida, LA a SF vypadají blízko, ale ono to vážně je dálka.  Nemá to cenu trávit fůru času přejezdem z jednoho města do druhého.

Myslím že by to bylo lepší kdyby jsi zůstal kolem jednoho města a prohlédnul si to kolem než se rozptylovat.

V Los Angeles se bez auta nikam nedostaneš, tak buď budeš si muset vypůjčit auto a nebo LA vynechat.  LA je pěkný, město pláže, Hollywood, můžeš si to pěkně celé projet a prohlédnout.  Je vždycky velice přijemné počasí.  Mimo LA si můžeš zajet nějak na pláže mimo město, nebo na sever do Santa Barbary, nebo na jih do San Diega, nebo na východ do Las Vegas či Grand Canyon.  Výhoda auta je že budeš vidět co chceš, a můžeš přenocovat v levných hotelech mimo downtown.

V New Yorku toho je taky vidět moc.  Nebudeš potřebovat auto.  Na všechny věci co chceš vidět se dostaneš pěšky nebo metrem.  Je tam toho vidět dost, ale jestli chceš jet mimo NYC, tak si můžeš zajet autobusem do Bostonu, nebo Philadelfie, nebo Washingtonu.

Na Floridě by jsi taky musel si vypůjčit auto.  Florida je nádherná, a je tam toho mnoho co vidět.  Lety mezi NYC (t.j., JFK, LGA, EWR) a Floridou (MIA, MCO, FLL, TPA, RSW, PBI, DAB, MLB, SRQ, a PIE, což jsou větší letiště na Floridě) jsou poměrně levné.  Výhoda je, že si můžeš vypůjčit auto na jednom letišti a vrátit ho na jiném bez problémů (alespoň tak to šlo pro nás).

San Francisco je nádherné.  Po městě se dostaneš pěžky, ale budeš si muset vypůjčit auto si zajet mimo město.

Libor
pdmlynek:

Souhlasím a taky tu cestu moc nechápu. Jen není pravda, že v LA se nedá bez auta nikam dostat. Jezdí tam 200 linek městských autobusů:
http://www.tripadvisor.com/Travel-g32655-s303/Los-Angeles:California:Public.Transportation.html
Např. mezi centrem (a tedy i autobusovým a vlakovým nádražím) do Venice Beach, kde jsou hostely, dále z Venice Beach na jih na letiště LAX (pokračuje na Long Beach) nebo na sever do Getty Center. I do Hollywoodu se dá jistě dostat. Na krátkou návštěvu tedy busy stačí, ale samozřejmě, když tam někdo bydlí někde na předměstí, auto nutně potřebuje. Srpen a září je ideální na koupání v moři v LA, ale v SF je studené.

Karel

Pozor! pdmlynek a Libor to potvrdili takze neni co resit.

Přidej svou zkušenost nebo doplň informace

Odpovídáte na komentář: