Chystám se vyrazit do Japonska jaro (tipuju březen nebo duben) 2011, hlavně památky a příroda,cca na 1 měsíc. Do Asie moje premiéra.. je mi 23 let, grafik…
nechcete se někdo připojit , nebo se podělit o zkušenosti co se dá za tu dobu v japonsku stihnout a co by se nemělo minout?
ahoj chlape,tise ti zavidim 🙂
jel bych hned,ale nemam tolik penez.
doporucuju koupi průvodce japonskem-Japonsko-od national geographic.
ten průvodce je fakt super,je tam všechno co je dobré vidět.
dej vědět až pojedeš a hlavně až se vrátíš 😉
japonsko je můj velký sen,tak přeju at se ti tam líbí
Ahoj,
před 4 lety jsem byla na 6 dní v Kyotu, z okolí jsem stihla jen Naru a i tak to bylo dost našlapané. Každopádně tyto dvě města skrývají asi nejvíc památek najednou a doporučuju vidět. Jinak přelom březen a duben je na Kyoto a okolí nejlepší, protože v této oblasti zrovna kvetou sakury a obvykle se okolo toho konají i různé festivaly. Já jsem měla Lonely Planet přímo na Kyoto + mám i celojaponskou verzi. Na měsíc jet nezvládám (málo dovolené), ale třeba přidat se na 2,5 týdne by možná šlo… Katka (30)
Nemáte někdo aktuální info o cenách (ubytko, jídlo v supermarketu atd.), četl jsem, že díky deflaci je v japonsku levněji jak v evropě či USA (samozřejmě mimo turistické atrakce jako všude na světě.
Ahoj, ceny jsou v o něco málo vyšší než u nás a dá se tam v pohodě vyžít. Ubytování v Tokiu je okolo 1000-2000 Kč za den. V Kyotu 800-1500 Kč. Samozřejmě jsou i dražší. Co se týká jídla tak například balíček sushi je za cca 100 Kč a to je porce jako k obědu. Snídaně v restauraci nudle+maso taky za 100,- Kč. Co je extrémně drahé je cestování. Cesta shinkansenem z Tokia do Kyota je například 2000-3000 Kč (jednosměrně). Já jsem například jel lůžkovým (jede přes noc) vlakem Z Tokia do Hiroshimy za 2000,- Kč. Je nutné si koupit RailPass za 6000,- kč před odjezdem z ČR. Ten ti pak zajistí bezplatné cestování po Japonsku na 7 dní. Rail Pass neplatí pro metro – to se musí platit zvlášť – tuším že za den je to 200,- Kč nebo tak nějak.
ahoj, ja budem v Tokyu 12.3-26.3., Eva (25)
Ahoj,
je ta cesta stále aktuální? Uvažuju, že bych se přidala.
Písni mi prosím když tak na mail. Japonsko mě láká už dlouho. Je mi 25
Lena
Tip měsíce: Etiopie
Mezi vlky a vrcholy: výprava do jedinečné přírody Bale Mountains
Cesta časem: Kmeny a tradice Údolí řeky Omo
Prořezané rty, skarifikace i deformování lebek. Význam tělesných modifikací u etiopských Mursiů
Knižní tipy
Unikátní kultura a náboženství namibijských Himbů a Hererů
Olinalá: poklad na konci světa
Nové články
Dokonalé holení nejen na cestách
Unikátní kultura a náboženství namibijských Himbů a Hererů
Olinalá: poklad na konci světa
Vybavení na cesty
NEJLEPŠÍ TREKOVÉ BOTY A POHORY
Výběr testerů Světa outdooru
Darn Tough BEAR TOWN MICRO CREW
Turistická ponožka s neotřelým designem a doživotní zárukou, na každou štreku.