Tak je to docela nedávno, co jsem se odtamtud vrátila, ale už teď vím, že tam musim zas:-)Hledám pouze holčinu na stopařskou výpravu do Austrálie!! Už jsem to 2x podnikla, se spolucestovatelkami, které jsem našla právě zde, tak snad budu mít i do třetice štěstí!!:-)Jelikož už jsem tam celkem procestovala 9 měsíců, zdá-lo by se, že jsem všechno viděla, ale neee, Austrálie je tak obrovská!! Nejsem tip cestovatele, co se honí z místa na místo a odškrtává si, kde už všude byl. Ráda cestuji stylem „nechat se unášet časem a být otevřen všemu, co se ten den naskytne“. Tak jedině člověk zažije nevšední zážitky a potká velmi zajímavé lidi. A tak se také z cesty stává trochu dobrodružná cesta, zvláště když se jede stopem:-)Jasně, že mám představu, co chci navštívit, ale už mi je jedno, jestli tam dojedu zítra, nebo pozítří nebo až popozítří, protože jsem si zrovna stopla rangera nějakého národního parku, kde by to přece mohlo být také zajímavé!!:-)Na stopu se zkrátka plánovat dost dobře nedá, zvlášť v Austrálii nee, takže k sobě hledám pohodovou holčinu, která bude spát ve stanu a vařit v ešáku nebo na BBQ. Jo, a kam že to vlastně hlavně chci? No, už mi zbývá jen Severní teritorium, tak hlavně tam a severní Queensland, vidět znovu západní Austrálii by mi taky pak asi nevadilo!! Jo, a odjezd asi nejdříve v březnu, uvidím až tu něco pořešim, našetřim na letenku a rovnou letim!! No, občas mi taky rupne v kouli, tak se může taky stát, že poletím třeba už v lednu!!Holky tak pište na ne*********@se****.cz
Stopem po Australii? Zeme kde se ztrati nejvic stoparu/rek na svete beze stopy, a kdyz je najdou tak jedine mrtve.
Nechci ti kazit detske sny, ale davej si pozor holka!
Michal
No, světě div se, stopem po Austrálii:-)A že se tam ztratí nejvíce stopařů beze stopy?? No, tak v Evropě se ztratí stopařů mnohem více, s tím rozdílem, že se stopou!!:-)Asi všichni známe rizika stopování, takže předpokládám, že na takovej trip se mnou pojede někdo, kdo si jich je vědom a nepoleze samozřejmě do každého auta, které zastaví!! Na stopu potkávám jen fajn lidi a to jezdím několik let všude možně i v Maroku!! Člověk jen musí dodržovat určitá základní pravidla, ale nemá cenu je vysvětlovat někomu, kdo stopem v životě nikde nikdy nebyl!! A dětské sny mi nekazíš, ty už jsem si cestou tam dávno splnila!! A ty bys měl přestat radit a začít si je plnit také!!
Ahoj, zaujal ma tvoj prispevok. Na aky cas by si chcela ist?
Ahoj Lenko,no chtěla bych jet na 3-6 měsíců. Na méně to podle mě nemá cenu!! Ale stačí mi, když najdu spolucestovatelku třeba jen na 2-3 měsíce, zbytek pojedu klidně sama, posledně jsem jela taky tak:-) Tak co, jela bys??
Rad se pridam cestovat stopen nebo na kole po Australii.Bydlim 120km od Sydney.Kola a vybaveni mam.Ubytovani zde na farme take.Muzeme vyrazit.Je mi 22let a cestoval jsem Asii a trochu Evropu.Na kole jsem objel z Cairns do Adelaide po pobrezi.Leden budu na Filipinach ale od unora neni takove horko na cestach v Australii.Na silnicich je az 50stupnuC v lete.Ahoj Martin
Ahoj, ráda bych se přidala. 🙂
Skoda,ze hledas holku 🙁 ted cestuju stopem po nz a 16.2. se presouvam do Sydney, kdybys nahodou zmekcila podminky 😉
Napsala jsem ti mail:-)
Díky všem za ohlasy, lidí se mi překvapivě ozvalo celkem dost, nadšení nechybí, ale ti co by to reálně podnikli, těch už je méně. V podstatě jsem předběžně domluvená s holčinou, která už je na druhé polokouli. Navíc je na tom dost podobně s cestovatelským stylem…takže zapíchnout to někde v buši pro ni problém asi nebude, což mi nanejvýš vyhovuje. Nicméně australská víza už ji vyprší někdy v červnu, spolu jsme domluvené předběžně na duben, tzn. nějaké dva měsíce společného cestování. Já bych tam ale chtěla asi zůstat déle, a tak stále hledám nějaké další nadšenkyně, které by se chtěly na takovou výpravu vydat. Od toho června teda, anebo klidně můžou přijet za náma už v květnu, letenky do Darwinu jsou teď na květen-červen překvapivě nízké. Skoro srovnatelné jako do Melbourne nebo do Sydney, což vidím vůbec poprvé!! Tak kdo chce vidět NP Kakadu a víc, pište na ne*********@se****.cz
cau kdyby chtela nejaka holka vyrazit s klukem tak se klidne ozvete, je na me spoleh a myslim ze jsem dobrej partak 🙂
kdyztak napiste maila, dik
Petr
Na sever v lednu raději nejezdi, mnoho silnic je kvůli dešťům neprůjezdných. Optimální je to tam od dubna, ideální v červnu.
Joo já vím, několik měsíců už jsem v Austrálii strávila, jestlis teda četl(a):-) Vím, že si to myslel(a) asi dobře, ale opravdu sháním jen někoho na spolucestování, kdybych potřebovala s něčím poradit, zeptala bych se!! Byla jsem v Západní Austrálii na severu v prosinci, a potkaly jsme jen jednou rozvodněnou silnici:-), která se dala ale projet!! Myslím, že dost záleží také na roku, jak je deštivý, každopádně si člověk prostě v některých oblastech musí zjistit stav silnic. To je docela normální postup, v outbacku v tomto období určitě!!Jinak by se taky mohlo stát, že budu brodit řeku plnou krokodýlů:-)!! No, tak už žádný rady prosím, raději spolucestovatelku co má chuť vyrazit a nebojí se hadů a pavouků, neboť v reálu je stejně člověk moc nepotká….můžu garantovat, že častějc potkáme toho krokodýla!! Takže hledám holčinu, co se hlavně nebojí krokodýla!!:-)No, a kdybych vyrazila nakonec v lednu, tak bych jela určitě nejspíš do Tasmánie, tam se dá v pohodě strávit klíďo měsíc a bez krokodýlů teda:-). Tak pište joo!!