Austrálie

Austrálie – spolucestování léto 2015

Zdeněk

Ahojte,
plánujeme s přítelkyní výlet do Austrálie na cca 3 týdny (termín ještě není přesný, ale cca konec června/červenec, nebo max.srpen – plánujeme nákup letenek, ještě bychom se ale mohli domluvit).
Rádi bychom si půjčili auto (nebo karavan pro možnost přespání dle libosti) a projeli přírodní a kulturní krásy kontinentu, resp. jeho určitých částí. Nějaký nástin míst již máme (východ, jihovýchod, střed, max. přeletem asi k Darwinu a NP Kakadu), ale jsme otevření i jiným nápadům. Na „vlastní pěst“ jsme už projeli USA a JV Asii, a to i s lidma přes cestovatelstkou seznamku, takže nějaké zkušenosti by byly. Snad jsme i přátelští a komunikativní 🙂
Pokud by byl zájem, určitě se ozvěte, můžeme se potkat a domluvit blíže.
Díky,
Zdeněk a Petra

Zkušenosti čtenářů

Libor

Ahoj plánuji podobné v termínu říjen listopad cca 4-5 týdnů. Itinerář k dispozici můžeme upravit dle názorů/potřeb. Jestli vyhovuje prosím kontaktuj. Libor

petra

Ahojky,
jak to s vámi vypadá, letíte? Mám letenku červenec/srpen. Měla jsem jet s kamarádkou, ale ta nakonec nemůže..Mohli bychom se zkusit domluvit? Peta

Vladimír

Podobnou trasu jsem procestoval.Vynikající.Mohu podat hodně informací. Jenže by jste měli odlet odložit na letní období. Věřte, že si to tam lépe užijete a navíc je fajn nosit kraťasy a tričko v době,kdy je u nás ZIMA.Byl jsem tam dvakrát a pojedu zase.

Jiný Libor
Vladimír:

Na jihovýchod by naše zima byla lepší než naše léto (i když někdy tam je hodně přes 40°C), optimální je spíš jaro a podzim, stejně jako pro východ a střed Austrálie. Sever se dá na jaře a na podzim také, ale tam je optimální naše léto (v naší zimě bych tam rozhodně nejel). V naší zimě bývají na mnoha místech Austrálie nepříjemné mouchy – bush flies.

Spíše bude problém s tím, co se dá stihnout za 3 týdny. To vše vyjmenované určitě ne, jedině vždy kousek z těch oblastí, ale lepší bude nechat si některou oblast na příště.

Přidej svou zkušenost nebo doplň informace

Odpovídáte na komentář: