Ahoj. Všimli jsme si, že máš zapnutý AdBlock. Prosím, pozastav si pro HedvabnaStezka.cz blokování reklamy. Díky tomu můžeme zajistit více zajímavých článků o zemích světa, cestopisy, reportáže. Navíc se snažíme zobrazovat jen reklamy s cestovatelskou tématikou, podporujeme touto cestou i mnohé charitativní projekty a neziskovky. Snad tě nebudou moc rušit. Děkujeme! Redakce HedvabnaStezka.cz
Ahoj začátkem prosince plánujeme ve dvou cestu do Austrálie, vracíme se v polovině ledna. Chceme si pronajmout auto a projet co se dá. Pokud má někdo podobný plán a jste dva ozvěte se, třeba se dohodneme na sdílení auta.
Zkušenosti čtenářů
Karel
Tak naše cesta se konkretizuje, odlétáme 4.12. do Perthu, půjčujeme auto a objíždíme Austrálii přes severní pobřeží, Cairns, Sydney až do Adelaide a auto vracíme zpět v polovině ledna v Sydney a odlétáme. Pokud by se chtěl na tuto dlouhou trasu připojit (cca. 16000km) tak napište na in**@tr********.cz
. Pokud by nás bylo víc můžeme pronajmou větší auto a náklady se sníží, spát chceme v kempech. Více o našich cestách na http://www.travelfoto.cz
Zuza
Nechci Vám kazit radost, snad víte, do čeho jdete… ale mám jeden roadtrip po Austrálii za sebou a plánovat ve dvou ujet 1000 km denně, bez jakéhokoliv odpočinku, navíc v průběhu léta (průměrná teplota na sluníčku 45°), se nedá zvládnout a promění se to spíš v noční můru.
Já jela v lednu 6 týdnů cca 7000 km (Sydney – Brisbane – Cairns – Melbourne – Hobart) a i to bylo hodně dlouhý a fyzicky náročný (kombinace vedra a únavy z nepřetržitého každodenního řízení).
Jen chci říct, že méně by v tomhle případě mohlo být více 😉
Karel
Zuza:
Ahoj Zuzko,
já už mám za sebou taky několik cest a dovedu si představit co se dá a co se nedá, na cestě budu 40 dní a to znamená 400 km denně což i tak je hodně ale dá se to docela v pohodě. Navíc pokud se nám někde bude líbit tak plán budeme průběžně aktualizovat a už teď víme, že dojedeme jen do Sydney a nebudeme pokračovat až do Adelaide – déle zůstaneme na severu. Jedeme hlavně kvůli fotkám, takže budeme vyhledávat spíše méně turistické lokality.
ahoj, s kamaradem se chystame do Austrálie…nejspis nejak zacatkem ledna(a asi to vememe pres Thajsko…:))…nevite nekdo o nejaky praci? Popr. nejaky rady, tipy..
Tak naše cesta se konkretizuje, odlétáme 4.12. do Perthu, půjčujeme auto a objíždíme Austrálii přes severní pobřeží, Cairns, Sydney až do Adelaide a auto vracíme zpět v polovině ledna v Sydney a odlétáme. Pokud by se chtěl na tuto dlouhou trasu připojit (cca. 16000km) tak napište na
in**@tr********.cz
. Pokud by nás bylo víc můžeme pronajmou větší auto a náklady se sníží, spát chceme v kempech. Více o našich cestách na http://www.travelfoto.cz
Nechci Vám kazit radost, snad víte, do čeho jdete… ale mám jeden roadtrip po Austrálii za sebou a plánovat ve dvou ujet 1000 km denně, bez jakéhokoliv odpočinku, navíc v průběhu léta (průměrná teplota na sluníčku 45°), se nedá zvládnout a promění se to spíš v noční můru.
Já jela v lednu 6 týdnů cca 7000 km (Sydney – Brisbane – Cairns – Melbourne – Hobart) a i to bylo hodně dlouhý a fyzicky náročný (kombinace vedra a únavy z nepřetržitého každodenního řízení).
Jen chci říct, že méně by v tomhle případě mohlo být více 😉
Ahoj Zuzko,
já už mám za sebou taky několik cest a dovedu si představit co se dá a co se nedá, na cestě budu 40 dní a to znamená 400 km denně což i tak je hodně ale dá se to docela v pohodě. Navíc pokud se nám někde bude líbit tak plán budeme průběžně aktualizovat a už teď víme, že dojedeme jen do Sydney a nebudeme pokračovat až do Adelaide – déle zůstaneme na severu. Jedeme hlavně kvůli fotkám, takže budeme vyhledávat spíše méně turistické lokality.
ahoj, s kamaradem se chystame do Austrálie…nejspis nejak zacatkem ledna(a asi to vememe pres Thajsko…:))…nevite nekdo o nejaky praci? Popr. nejaky rady, tipy..
Klidne pribereme i nejake spolucestovatele…:)
ba*********@se****.cz
773 275 277
Tip měsíce: Etiopie
Mezi vlky a vrcholy: výprava do jedinečné přírody Bale Mountains
Cesta časem: Kmeny a tradice Údolí řeky Omo
Prořezané rty, skarifikace i deformování lebek. Význam tělesných modifikací u etiopských Mursiů
Knižní tipy
Olinalá: poklad na konci světa
SOUTĚŽ: Co je nového v JOTA, aneb cestování s knihou. UKONČENO
Nové články
Olinalá: poklad na konci světa
Neznámá Mauritánie
Vánoční trhy od Brém až po Berlín.. a mnohem dál
Vybavení na cesty
Darn Tough BEAR TOWN MICRO CREW
Turistická ponožka s neotřelým designem a doživotní zárukou, na každou štreku.
NEJLEPŠÍ TREKOVÉ BOTY A POHORY
Výběr testerů Světa outdooru