Thajsko, Barma, Kambodža, Laos a Vietnam

klara

Ahoj, potřebovala bych zjistit, jak se z Bangkoku dostanu do Ayutthayi. Za jakou cenu, odkud a jak dlouho cesta trvá a za kolik báthů. To samé bych potřebovala vědět i o plovoucích trzích…
A dále jak se z hlavního letitě dostanu na letiště Don muang- nejrychleji a nejlevněji…Moc díky Klára

Zkušenosti čtenářů

L.

a co takto použít google a během pár minut to zjistit – pohodlnost,pohodlnost,pohodlnost..

peter

hold doba sa meni.. za mojich casov som siel do BKk a spytal som sa ludi kolem , internet este nefungoval, a cudzinci sa po ceste zdravili…jo. a v Ayuthayah bolo fajn.

Jaro

Mezi letišti jezdi bus za  asi 30 bt.
Do Ayutthaji vlak z Hualampong st .,1 h .

klara

Jaro,dekuju za odpověď.Nevim,proc maji nekteri lidi potrebu se k teto diskusi vyjadrovat,kdyz nechteji poradit.A nevis jeste prosim jake jsou cca intervaly vlaku?
 
Dekuju Klara

Jaro

http://www.seat61.com – najdes  jizdni rad

Martin

Ahoj, do Ayuttthaya jsme jeli vlakem z Hualampong loni v srpnu. Jelo to z nástupiště 8, ale ono se to může měnit. Pokud si dobře vzpomínám, tak dopoledne to odjíždělo z BKK každých cca hodinu a půl.

Meluzína

Ahoj, taktéž jsme jeli z nádraží, směrem tam jsme si museli myslim koupit jakože turistickou jízdenku, ale i tak to moc drahé nebylo. Už je to 3 roky, ale myslim že se jelo tak 3-4 hodiny?
Jinak doporučuji tam si vzít kolo a projet si to samostatně, určitě si nepůjčovat snobský drožky, to neni vono 😉
A cestu zpátky už jsme si mohli koupit i neturistickou, tak jsme vzali „dobytčák“-ta nejnižší třída, dřevěný lavice, pohodlí nula ale jede se s místníma a to za to stojí, byla to sranda.
Ale my jsme klasika baťůžkáři, co nejhledají luxus a pohodlí a realitu toho světa.
Letos se do thajska vracíme po třetííííí ;-))))))))

Meluzína
Meluzína:

jo a plovoucí trhy ani nedoporučuji, je to past na turisty-jenom tě vozí vodními kanály přeplněnými smradlavými loďkami s motory, takže žádná romantika ve stylu „nes mě loďko ke břehu“ tu fakt není. A hlavním cílem je natlačit tě do koupi nějakého předraženého suvenýru. To toulky v čínský nebo indický čtvrti v bangkoku jsou mnohem dobrodružnější a seženeš tam věci za hubičku proti těmto trhům…

Přidej svou zkušenost nebo doplň informace

Odpovídáte na komentář: